Οδηγός επιβίωσης για τον 3ο κύκλο του Twin Peaks

Η πλοκή, οι παλιοί και νέοι πρωταγωνιστές, οι μεγάλοι απόντες και όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν την αυριανή ελληνική πρεμιέρα.

Σήμερα είναι μέρα γιορτής. Ναι, ας πούμε χρόνια πολλά στους Κωνσταντίνους και τις Ελένες (αλλά και στους δικούς μας Ρητινιώτη και Χρήστου), όμως γιορτάζουμε και κάτι ακόμα: την επιστροφή του Twin Peaks, της ιστορικής σειράς των David Lynch και Mark Frost. Ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) κάνει πρεμιέρα στην Αμερική, ενώ στη χώρα μας θα έχουμε την ευκαιρία να την παρακολουθούμε αποκλειστικά κάθε Δευτέρα στις 23:00 από την COSMOTE TV 4.

Η σειρά κόπηκε χωρίς να ολοκληρωθεί, πριν από 26 χρόνια και κανείς δεν πίστευε στο revival –ούτε καν o ίδιος ο Lynch. Παρόλα αυτά, απέχουμε μερικές ώρες από τον 3ο κύκλο και για αυτό είπαμε να συγκεντρώσουμε σε μια γωνιά τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Να φτιάξουμε ένα μπούσουλα για να ξαναθυμηθούμε τα όσα σκοτεινά είχαν συμβεί στην σχεδόν ξεχασμένη κωμόπολη του Twin Peaks, αλλά και όσα αναμένουμε να συμβούν.

TwinPeaksPosterDaleCooper

***

SPOILER ALERT:  Προφανώς το κείμενο περιέχει χιλιάδες spoilers, επομένως αν δεν έχεις παρακολουθήσει τους δύο πρώτους κύκλους μην συνεχίσεις την ανάγνωση, αν και όλοι έχουμε δει Twin Peaks και δεν τον ξέρουμε. ΑΛΛΑ: Επειδή είναι μάλλον δύσκολο να δεις σε ένα 24ωρο τα 30 επεισόδια των 2 πρώτων σεζόν, μπορείς να μάθεις όλα όσα έγιναν μέσα από τα παρακάτω περιεκτικότατο βιντεάκι των 3 λεπτών:


Συμπληρωματικά, μπορεί να δεις και το «Ο Σκοτεινός Κόσμος του Twin Peaks», την ταινία που γύρισε ο Lynch μετά την απροσδόκητη ολοκλήρωση της σειράς και στην οποία αφηγείται της 7 τελευταίες μέρες της ζωής της Laura Palmer (σ.σ. η σειρά ξεκινάει με τη δολοφονία της Laura, που συνταράσσει την κοινωνία της μικρής πόλης και αποτελεί την αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια πολλά από τα σκοτεινά μυστικά της).

Επομένως, αποχαιρετάς το κείμενο προσωρινά και σε περίμενουμε σε περίπου 2 ώρες και 3 λεπτά.

***

Πώς και συνεχίστηκε τελικά η σειρά;

Το project ήταν πεθαμένο στο μυαλό του Lynch. Όμως, κάπου στο 2010, ο Frost έριξε την ιδέα και ο σκηνοθέτης δέχθηκε. Δούλεψαν με απόλυτη μυστικότητα για δύο χρόνια, θέλοντας να προλάβουν την 25η επέτειο από το φινάλε του 2ου κύκλου της σειράς (εφόσον την έχεις δει, ξέρεις γιατί ήταν σημαντική αυτή η επέτειος). Έγραψαν ένα σενάριο 400 σελίδων και ήταν έτοιμοι.

Ο πρώτος που το έμαθε ήταν ο πρωταγωνιστής, Kyle MacLachlan (Dale Cooper), ο οποίος είναι και ο μόνος από το καστ που έχει πάρει όλο το σενάριο του 3ο κύκλου στα χέρια του. Οι υπόλοιποι έλαβαν μόνο μερικές σκηνές. Παρά το γεγονός ότι είχαν συμφωνήσει με το Showtime (Dexter, Homeland) για 9 επεισόδια, το 2015 ο Lynch ανακοίνωσε ότι τελικά τίποτα δεν πρόκειται συμβεί και πως η ιδέα εγκαταλείπεται οριστικά. Ευτυχώς, μεσολάβησαν αρκετά μέλη του καστ, οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν και τελικά Lynch, Frost και Showtime συμφώνησαν για 18 επεισόδια. Τα δύο πρώτα θα προβληθούν στη σημερινή πρεμιέρα.

Ποιοι θα είναι από τα παλιά;

Σχεδόν όλοι οι βασικοί χαρακτήρες θα βρεθούν στις οθόνες μας μετά από 26 χρόνια.

Kyle MacLachlan (επιθεωρητής Dale Cooper)

Προφανώς, δεν θα μπορούσε να υπάρξει τρίτος κύκλος χωρίς τον πρωταγωνιστή της σειράς, το αγνό παιδί του καφέ φίλτρου και της κερασόπιτας. Τον γνωρίσαμε ως τον ιδεαλιστή και ιδιότροπο επιθεωρητή που καταφθάνει στο Twin Peaks για να διαλευκάνει το φόνο της Laura Palmer και τον αφήσαμε σε μια κάπως… παράξενη φάση, κυριευμένο από το σατανικό πνεύμα του Bob.

Mädchen Amick (Shelly Johnson)

Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους σερβιτόρας στην τηλεοπτική ιστορία. Στο πρόσωπο και τις κινήσεις της έβλεπες όλους τους λόγους για τους οποίους οι άνδρες έχουν αδυναμία στον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο. Ωστόσο, η Amick μάς έχει προειδοποιήσει: «Μερικοί χαρακτήρες δεν θα είναι ακριβώς ίδιοι, όπως πριν 25 χρόνια». Μην κάνεις ότι δεν ήξερες, λοιπόν.

James Marshall (James Hurley)

Ο κρυφός εραστής της Laura. O επαναστάτης χωρίς αιτία του Twin Peaks. Λογικά η περδικούλα του θα βαστάει ακόμα για μερικές εξορμήσεις με τη μηχανή του.

Sherilyn Fenn (Audrey Horne)

Καψούρα δικιά μας, αλλά εκείνη έχει μάτια μόνο για τον Cooper. Φύσει Famme Fatale. Ωστόσο, να πούμε ότι η Fenn είχε τρομερά παράπονα από την παραγωγή, λέγοντας ότι ουσιαστικά μόνο τον MacLachlan σεβάστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Η κατάσταση έφτασε σε τέτοιο σημείο, που το Showtime απείλησε ότι θα τη μηνύσει, αν συνέχιζε να τοποθετείται δημόσια επί του θέματος.

Sheryl Lee (Laura Palmer/ Maddy Ferguson)

Δεν έχουμε ιδέα ποιον ρόλο θα υποδυθεί, αυτόν της Laura, εκείνον της ξαδέλφης, Maddy, και τους δύο (όπως στους 2 πρώτους κύκλους); Σε κάθε περίπτωση και οι δύο ηρωίδες είναι νεκρές, οπότε θα της συναντήσουμε στη Μαύρη Στοά.

TwinPeaksPosterLauraPalmer

Ray Wise (Leland Palmer)

Ο πατέρας της Laura και (τυπικά) δολοφόνος της, αφού ενεργούσε σαν ανδρείκελο του σατανικού πνεύματος του Bob. Για να φρεσκάρω τη μνήμη σου, ο Leland στο τέλος του 2ου κύκλου βρίσκεται νεκρός στο κελί του, καθώς ο Bob αποφασίζει να βρει νέο σώμα-ξενιστή, αυτό του Cooper.

David Lynch (Gordon Cole)

Δεν θα ήταν Twin Peaks χωρίς τα cameo του Lynch

Dave Duchovny (Denise Bryson)

Αυτό και αν είναι ευχάριστο νέο, ο Duchovny επιστρέφει σε ένα από τους πιο ιδιαίτερους και απαιτητικούς ρόλους της καριέρας του, αυτόν της επιθεωρήτριας Denise Bryson. Μάλιστα, στον τρίτο κύκλο θα τον δούμε περισσότερο απ’ ό,τι στους δύο προηγούμενους.

Ποιους ακόμα θα δούμε: Dana Ashbrook (Bobby Briggs), Richard Beymer (Benjamin Horne), Warren Frost (Doctor William Hayward), Miguel Ferrer (Albert Rosenfeld), Harry Goaz (Αστυνομικός Andy Brennan), Michael Horse (Αστυνομικός Hawk), Peggy Lipton (Norma Jennings), Everett McGill (‘Big Ed’ Hurley), Wendy Robie (Nadine Hurley), Russ Tamblyn (Dr Lawrence Jacoby)

Στη μουσική, θα απολάυσουμε ξανά τα μουσικά θέματα του Angelo Badalamenti (από τα οποία εμπνεύστηκε ο Moby για να συνθέσει έναν από τους ύμνους της dance σκηνής των 90's, το Go) ενώ θα υπάρξουν και μερικές νέες προσθήκες (βλ. παρακάτω).

Ποιοι δεν θα είναι;

Σίγουρα αυτοί που θα δεν είναι πια μαζί μας. Ο Frank Silva, που υποδυόταν τον Bob. Ωστόσο, Η Catherine Coulson (Log Lady) και ο Miguel Ferrer, που αμφότεροι πέθαναν πρόσφατα, πρόλαβαν να γυρίσουν τις δικές τους σκηνές.
Η πιο αναμενόμενη απουσία ήταν εκείνη της Lara Flynn Boyle (Donna), καθώς δεν είχε συμμετάσχει ούτε στο καστ του «Σκοτεινού Κόσμου του Twin Peaks». Όμως ούτε η Moira Kelly που την είχε αντικαταστήσει βρίσκεται στο καστ του 3ου κύκλου.

Αναμφίβολα θα μας λείψει ο Michael Ontekean (Σερίφης Harry Truman), τον οποίο θα αντικαταστήσει ο Robert Foster, ο οποίος ήταν η αρχική επιλογή των Lycnh-Foster όταν είχε ξεκινήσει η σειρά.

055 Cooper and Truman

Άλλες απουσίες (με βάση τη λίστα του καστ): Piper Laurie (Catherine Martell), Joan Chen (Josie Packard) Michael J. Anderson (The Man From Another Place) and Chris Mulkey (Hank), Heather Graham (Annie), δεν θα μάθουμε ποτέ How’s Annie.

Τέλος, μια σημαντική σημείωση: Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Harry Goaz, επιβεβαίωσε ότι στη σειρά θα εμφανίζοταν και ο David Bowie. Ο Bowie είχε κάνε ένα cameo και στην ταινία «Ο σκοτεινός κόσμος του Twin Peaks», υποδυόμενος τον επιθεωρητή Phillip Jeffries.

Πες κάτι για το φρέσκο αίμα

160 νέα μέλη θα έχει το καστ του 3ου κύκλου. Ποιος ξεχωρίζουμε; Τη Naomi Watts (Οδός Mullholland), την Laura Dern (Μπλε Βελούδο, Inland Empire), που λέγεται ότι θα υποδυθεί την έως τώρα αόρατη και άλαλη Diane, τη βοηθό του επιθεωρητή Cooper, τη Μonica Bellucci, την Amanda Seyfriend, τους ταραντινικούς Jenifer Jason Leigh (Μισητοί 8) και Tim Roth (Reservoir Dogs) καθώς και τον Michael Cera από το Superbad και Arrested Development.

Επίσης στο soundtrack θα ακούσουμε συνθέσεις από τους: Chromatics, τον Trent Razor (Nine Inch Nails), Sky Ferreira και Sharon Van Etten.

Για την υπόθεση τι ξέρουμε;

Ούτε καν τα απολύτως απαραίτητα. Το Showtime δεν έχει δώσει καν σύνοψη του κύκλου, παρά μόνο για τα 8 μέρη (όχι επεισόδια) της σειράς, από τους οποίους δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά:

Μέρος 1ο: My log has a message for you. 
Μέρος 2ο: The stars turn and a time presents itself.
Μέρος 3ο: Call for help. 
Μέρος 4ο: …brings back some memories. 
Μέρος 5ο: Case files.
Μέρος 6ο: Don’t die.
Μέρος 7ο: There’s a body all right.
Μέρος 8ο: Gotta light?

Ο ίδιος ο Lynch, επίσης, τηρεί σιγή ιχθύος. Αποκάλυψε ωστόσο ότι θα είναι αρκετά σημαντικές για την πλοκή οι τελευταίες μέρες της ζωής της Laura Palmer, παραπέμποντας ουσιαστικά στον «Σκοτεινό Κόσμο του Twin Peaks». Τέλος, γνωρίζουμε ότι η υπόθεση θα ξεφύγει από τα στενά όρια της πόλης και θα δούμε νέες τοποθεσίες. Πέραν τούτων ουδέν.

Μέχρι να δεις τα δύο πρώτα επεισόδια της πρεμιέρας, μπορείς να απολαύσεις ένα damn good cup of coffee.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved