Οι καλύτερες αντρικές προτάσεις για το binge watching του Οκτωβρίου

Η θερμοκρασία επιτέλους έπεσε κι έχουμε έτοιμη τη δικαιολογία για ένα βράδυ με πίτσα και σειρά.

Με τόσες πρεμιέρες που έχει ο Οκτώβριος κανονικά θα έπρεπε να λεγέται ο Μεγάλος Σεπτέμβριος για τις υπηρεσίες streaming αφού δεν φαίνεται να έπαιξαν όλα τα δυνατά τους χαρτιά τον περασμένο μήνα. Όλες οι μεγάλες πλατφόρμες συνεχίζουν να μας γεμίζουν δημιουργικά (;) βράδια και Σαββατοκύριακα και τουλάχιστον αυτή τη φορά θα το κάνουμε με σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ που έχουν κάτι να πουν. 

 

 

Κανονικά η μεγάλη είδηση δεν είναι άλλη από τη μεγάλη επιστροφή του The Office, και οι 9 σεζόν. Είναι ίσως και ο μοναδικός τρόπος για να το πάρεις επιτέλους απόφαση να γυρίσεις στο γραφείο και να μην αναπολείς τη θαλπωρή της εργασίας με πιτζάμες στο κρεβάτι. Καλό το The Office, φυσικά και θα το δούμε για 46η φορά, αλλά τόσο το HBO όσο και το Netflix έχουν πολλά ακόμα να μας δώσουν. Ξεχωρίσαμε 10 προτάσεις οι οποίες καλύπτουν κάθε πιθανό γούστο, από ανάλαφρα feel good θεάματα για να παίζουν στο background, μέχρι ταινίες που αναμένεται να σαρώσουν στα Oscars. 

Many Saints of Newark (HBO)

 

 

To σύνδρομο στέρησης που μας προκάλεσε το τέλος της καλύτερης σειράς όλων των εποχών, επιτέλους θα σταματήσει να μας ταλαιπωρεί. Το πολυαναμενόμενο prequel του The Sopranos είναι εδώ και για να μας διηγηθεί τα πρώτα βήματα του Tony Soprano στο οργανωμένο έγκλημα. Το cast είναι αντάξιο των προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και φυσικά είμαστε έτοιμοι να συγκινηθούμε με τον υιό Gandolfini στον ρόλο του νεαρού Tony. 

The Conjuring: The Devil Made Me Do It (HBO)

 

 

Στο τρίτο μέρος του πιο τρομακτικού franchise, οι Patrick Wilson και Vera Farmiga επιστρέφουν για να ερευνήσουν μια υπόθεση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ πριν από 40 χρόνια. Ήταν η πρώτη υπόθεση κατά την οποία η υπεράσπιση υποστήριξε την αθωότητα του θύτη επειδή πίστευε πως έχει καταληφθεί από κάποια δαιμονική δύναμη. 

Dune (HBO)

 

 

Εκτός από τα βιβλία που υποφέρουν από κακές ταινίες, υπάρχουν και οι ταινίες που υποφέρουν από κακά remake. Το Dune έχει καταφέρει να υποφέρει και από τα δύο και γι’αυτό χρειαζόταν ένα πραγματικά καλό remake, και όλοι λένε ότι μάλλον θα το έχουμε. Το cast είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό και περιλαμβάνει από τον Chalamet και τη Zendaya, μεχρι τον Oscar Isaac και τον Dave Bautista. Το μόνο κακό είναι ότι το νέο Dune θα καλύπτει το πρώτο μισό του βιβλίου και το υπόλοιπο αναμένεται να καλυφθεί με ένα sequel που αναμένεται τα επόμενα χρόνια. 

Curb Your Enthusiasm (HBO)

 

 

H μεγάλη επιτυχία του HBO που συνδυάζει στοιχεία mocumentary και αυτοβιογραφίας επιστρέφει για 11η σεζόν και ο Larry David φαίνεται πως δεν έχει κουραστεί ακόμα να παράγει κωμωδία με βασική πηγή έμπνευσης τον εαυτό του. Η νέα σεζόν υπόσχεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερες δόσεις αυτοσαρκασμού και μαύρου χιούμορ και μεγάλη ευχαρίστηση θα τις καταβροχθίσουμε.  

The Guilty (Netflix)

 

 

Άλλο ένα εμβληματικό σκανδιναβικό φιλμ που πρέπει να περάσει τη βάσανο του εξαμερικανισμού για να γίνει mainstream; Ελπίζουμε πως όχι καθώς οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον Jake Gyllenhaal να διατηρεί αμείωτη την ένταση και το άγχος του πρωτότυπου καθώς προσπαθεί να διαχειριστεί μια υπόθεση απαγωγής μέσω ενός τηλεφωνικού κέντρου. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τα γυρίσματα της ταινίας ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της καρίερας του λόγω των περιορισμών της πανδημίας που τον ανάγκαζαν να δουλέψει μέσω zoom, όπως εμείς οι κοινοί θνητοί.      

Army of Thieves (Netflix)

 

 

To Army of the Dead προσπάθησε να συνδυάσει τις ταινίες με επικές ληστείες με αυτές που έχουν zombie με μάλλον μέτρια αποτελέσματα. Αυτή τη φορά ο Zack Snyder αφήνει τους αμφιβόλου αισθητικής πειραματισμούς και επιστρέφει με ένα prequel χωρίς zombie. Θα μάθουμε πώς συγκροτήθηκε αρχικά η ετερόκλητη ομάδα των διαρρηκτών και αυτή τη φορά δεν θα έχει τα ενοχλητικά zombie, αλλά κανονικούς ανθρώπους. Αφού θα βγάζει περισσότερο νόημα είμαστε σίγουροι ότι θα είναι αρκετά καλό.

Colin in Black and White (Netflix)

 

 

Κανείς δεν περίμενε τη χιονοστιβάδα εξελίξεων που ακολούθησε μετά από εκείνη τη στιγμή που ο Colin Kaepernick γονάτισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρατσιστικές διακρίσεις κατά των Αφροαμερικανών. Το κίνημα γιγαντώθηκε αυθόρμητα, η Αμερική διχάστηκε και δόθηκε η αφορμή για να ανοίξει και πάλι μια συζήτηση που όλοι νόμιζαν ότι είχε τελειώσει το ΄68. Τώρα ήρθε η σειρά να μάθουμε για τον Colin πριν το «γονάτισμα» όλα όσα τον διαμόρφωσαν για να φτάσει σε αυτή τη στιγμή-σύμβολο.

You (Netflix)

 

 

Είναι σίγουρα η πιο κοινωνικά αποδεκτή ένοχη τηλεοπτική απόλαυση των τελευταίων ετών. Δύσκολα θα της έβαζε κάποιος πάνω από 2 στα 5 αλλά όλοι υποκλίνονται στο πόσο εθιστική είναι. Για την τρίτη σεζόν οι Joe και Love δοκιμάζουν την προοπτική μιας μακροχρόνιας σχέσης από τη στιγμή που μοιάζουν ιδανικοί ο ένας για τον άλλον. Θεωρητικά αυτό είναι πιο εύκολο από τη στιγμή που δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ τους, ή μήπως υπάρχουν;

A Sinister Sect: Colonia Dignidad (Netflix)

 

 

H πολύ καλή σειρά ντοκιμαντέρ αυτή τη φορά καταπιάνεται με μια σκοτεινή και σχετικά άγνωστη ιστορία της Χιλής. Ενώ είναι γενικότερα γνωστή η εγκατάσταση πολλών Ναζί στη Λατινική Αμερική μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λίγα πράγματα ξέρουμε για το τι έκαναν εκεί. Η Colonia Dignidad ήταν κάτι μεταξύ αίρεσης και πολιτικής κίνησης από πρώην μέλη της χιτλερικής νεολαίας και με ηγέτη τον Paul Schäfer προέβησαν σε πλήθος εγκληματικών δραστηριοτήτων με βασανισμούς παιδιών, δολοφονίες κλπ. 

The Movies That Made Us (Netflix) 

 

 

Νοσταλγία και συγκίνηση μπορούν να πουλήσουν όλοι για μερικά views παραπάνω, το δύσκολο είναι να σου αφήνει και κάτι αυτό που θα δεις. Το The Movies That Made Us το κατάφερε και γι’αυτό επιστρέφει για ακόμα μια φορά με «φρέσκια» σοδειά ταινιών. Στην 3η σεζόν θα μάθουμε ή/και θα θυμηθούμε το Aliens, το Hollywood, το Friday the 13th, το Robocol κλπ. Πρωτότυπο υλικό, εξομολογήσεις συντελεστών και το υπόβαθρο που τις δημιούργησε και κυρίως, το πολιτιστικό τους αποτύπωμα στις επόμενες γενιές. Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιότεροι.   

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved