Μόλις είδαμε το πρώτο teaser της ταινίας «Νίκος Καζαντζάκης»

Και το συμπέρασμα; 30 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να μας ανατριχιάσουν.

Κρήτη, Αθήνα, Αίγινα, Νότια Γαλλία, Βερολίνο και Βιέννη... Χώματα που έχουν να διηγηθούν ιστορίες από το πέρασμα του τεράστιου Έλληνα λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη. Μέρη που έχουν να υπερηφανεύονται ότι φιλοξένησαν κάτι από το πέρασμα του Κρητικού συγγραφέα από τη ζωή. Εκείνη την οποία όσο λίγοι προσπάθησε να «σκαλίσει» μήπως και βγάλει κάτι από το ζουμί της, μήπως και καταφέρει να απαντήσει στα βασικά ερωτήματα που θέτει σε όσους τη ζουν με τρόπο όχι επιδερμικό.

Διαβάζοντας τα βιβλία του και κυρίως την «Αναφορά στον Γκρέκο», εκεί όπου τα αυτοαναφορικά στοιχεία είναι έντονα όσο σε κάνενα άλλο, πολλές φορές επιχειρούμε μέσα στο μυαλό μας μια εικονοπλασία προκειμένου να «ζωντανέψουμε» κάτι από όσα έζησε. Σήμερα, 53 χρόνια μετά τον «Ζορμπά» του Κακογιάννη, μας δίνεται η δυνατότητα να πάψουμε να φανταζόμαστε. Ανοίγοντας απλώς τα μάτια, έχουμε την ευκαιρία να δούμε σε μια οθόνη σκηνές από τη ζωή του Καζαντζάκη. 

Η αρχή γίνεται με το νέο teaser του «Νίκος Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή, μια ταινία η οποία θα μας τραβήξει στις επιμέρους κινηματογραφικές αίθουσες κάπου τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους. Εκεί θα δούμε τον πρωταγωνιστή Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, να ενσαρκώνει τον Νίκο Καζαντζάκη και με μια σειρά από αξιόλογους ηθοποιούς (Ξάφης, Αθερίδης, Ψάλτης), να μας δίνει μία ακόμη αφορμή να (ξανα)σπεύσουμε στη διδακτική και ψυχολυτρωτρική του εργογραφία.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved