Ο Scorsese αποκαλύπτει τι τον έκανε να ξαναγυρίσει στις γκανγκστερικές ταινίες με το Irishman

Το δέσιμο με τον Robert De Niro έπαιξε καταλυτικό ρόλο για τη μεγάλη επιστροφή. 

Η ταύτιση του Martin Scorsese με τις ταινίες που έχουν θέμα τη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα είναι τόσο μεγάλη που απλά χωρίζουμε τις ταινίες του στις γκανγκστερικές και στις μη γκανγκστερικές. Όμως μετά το Gangs of New York η πλεύση της φιλμογραφίας του άλλαξε δραματικά πορεία. Σαν να ήθελε να βγάλει από πάνω του την ταμπέλα του σκηνοθέτη των γκάνγκστερ, γι’αυτό και με μεγάλη έκπληξη υποδέχτηκαν πολλοί την είδηση το 2019 ότι ετοιμάζει και πάλι μία γκανγκστερική ταινία με ένα μία dream team αποτελούμενη από τους Al Pacino, Joe Pesci και Robert De Niro.

 

Ο τελευταίος κρύβεται και πίσω από αυτή τη συνάντηση κορυφής. Ενώ το δίδυμο Scorsese - De Niro ήταν από τα πιο αχώριστα και εμβληματικά με ταινίες όπως το Taxi Driver, Raging Bull και Cape Fear η αλήθεια είναι πως είχαν να συνεργαστούν από το Casino, δηλαδή σχεδόν 25 χρόνια. Δεν είναι ότι είχαν τσακωθεί ή κάτι τέτοιο, το αντίθετο. Ποτέ δεν σταμάτησαν να έχουν επαφή και να αναζητούν σενάρια που θα μπορούσαν να γίνουν αφορμή να ξαναβρεθούν μαζί στο στούντιο με μοναδικό διαχωριστικό την κάμερα. Απλά δεν έτυχε καθώς τα σενάρια που έτρεξε όλα αυτά τα χρόνια ο Scorsese δεν έκαναν ή δεν αφορούσαν τον De Niro. Η επαγγελματική επανένωση έγινε εντελώς συμπτωματικά όταν ο σεναριογράφος Eric Roth, ο οποίος εκείνη την εποχή δούλευε με τον De Niro για το Good Shepherd, έκανε δώρο στον Scorsese ένα βιβλίο.

 

Το βιβλίο που του έκανε δώρο ήταν το The Winter of Frankie Machine, ένα βιβλίο το οποίο του έδωσε την ιδέα για το Irishman. Όταν έμαθε ο De Niro για το βιβλίο και την ιδέα του Scorsese επικοινώνησε αμέσως μαζί του και του είπε να τον υπολογίζει γιατί το βρήκε τρομερά ενδιαφέρον. Φυσικά για τον Martin δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει χαμένη την ευκαιρία να ξαναδουλέψει με τον φίλο του. Άλλωστε όπως είχε δηλώσει «θα είμαστε σε μία ηλικία 74-75 χρονών, πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία να ερχόμαστε κοντά. Λίγα χρόνια αργότερα βγήκε το Irishman, ίσως το πρώτο blockbuster που εκμεταλλεύτηκε τη δυναμική του Netflix γράφοντας ιστορία. Έτσι κι αλλιώς την ιστορία τη γράφουν οι παρέες. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved