Ταινίες με προσδοκίες που εξελίχθηκαν σε παταγώδεις αποτυχίες

Στο Χόλιγουντ δεν φτάνει μονάχα το όραμα, αλλά και το θετικό πρόσημο στο Box Office.

Μια ματιά να ρίξει κανείς στο χάρτη των ναυαγίων του Hollywood, θα ανακαλύψει άπειρα πρότζεκτ τα οποία ξεκίνησαν με τα μπούνια, μας έπεισαν ότι (ίσως) αξίζουν την προσοχή μας, αλλά τελικά ήταν καλύτερο να μην γυριστούν ποτέ.

Όπως οι ακόλουθες δηλαδή:

 

Φιλμ όπως τα χειρότερα remakes στην ιστορία.

Η παρακάτω πεντάδα δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο. Για να σου δείξει ποια φιλμ ξεκίνησαν για το πάνω ράφι αλλά κατέληξαν άκλαυτες.

 

1. Jupiter Ascending

jupiter

 

Όποιος και αν είδε το trailer δεν μπορεί να πείστηκε ότι αυτό το έργο θα πουλήσει. Το έχουμε φάει με το κουτάλι το story με τον εκλεκτό –τον τύπο που από το πουθενά θα ανακαλύψει ότι έχει σούπερ δυνάμεις και γίνεται ηγέτης– αλλά οι Wachowskis ακόμα να πάρουν χαμπάρι ότι δεν πουλάει μετά την εποχή του Neo στο «Matrix» εάν δεν είναι ο Keanu Reeves κεντρικό πρόσωπο. Στη Warner Bros ωστόσο τους έδωσαν το ΟΚ και την πάτησαν.

Το μπάτζετ αξίας 145 εκατομμυρίων ευρώ έμοιαζε δυνατό, αλλά η τσέπη πόνεσε όταν το ταμείον έδειξε μείον 65 εκατομμύρια ευρώ. Είναι βέβαιο ότι η Mila Kunis, ο Channing Tatum και ο Eddie Redmayne σε ρόλο... κακού (α ναι, και ο Sean Bean) έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να μην πατώσει η ιδέα, ωστόσο το αποτέλεσμα μάλλον ήταν προδιαγεγραμμένο.

 

 

 

2. The Lone Ranger

lone

 

Η επιτυχία του «Pirates of the Carribean» άνοιξε για τα καλά την όρεξη της Disney για ένα νέο, ανάλογο πρότζεκτ. Με την επιλογή του Johnny Depp άλλωστε στο ρόλο του Ινδιάνου Ήρωα (κάτι αντίστοιχο με τον Jack Sparrow) έδειχνε ότι δεν αστειεύονταν.Την ίδια ώρα ο Armie Hammer του «Call Me by Your Name» έμοιαζε καλή επιλογή για το ρόλο του μασκοφόρου εκδικητή.

Το αποτέλεσμα ποιο ήταν; 4.8 στα 10 στο Rotten Tomatoes και άπειρες αρνητικές κριτικές. Α ναι, και απώλειες που άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως καταλαβαίνεις η τριλογία σταμάτησε στο πρώτο επεισόδιο.

 

 

 

3. Final Fantasy: The Spirits Within

final fantasy the spirits within at 15 a potentially prophetic folly of a video game movie 222 1467890993

 

Όταν βγήκαν τα παιχνίδια Final Fantasy το 1987 επικρατούσε ένας μικρός χαμούλης. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που η Square Pictures αποφάσισε μια 12ετία αργότερα να τα μεταφέρει στις αίθουσες ως ταινία. Και για να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο παιχνίδι, οι χαρακτήρες δεν ήταν κανονικοί ηθοποιοί αλλά φιγούρες CGI. Πολύ προσεγμένοι -η αλήθεια είναι- λες και έπαιζες παιχνίδι σε σύγχρονες βιντεοκονσόλες. Οι φωνές πίσω από τους ήρωες μάλιστα – Alec Baldwin, Donald Sutherland, James Woods, Ving Rhames και Steve Bruscemi – έκαναν σαφές ότι το πρότζεκτ ήταν αποφασισμένο να πετύχει.

Και τελικά όλοι το λάτρεψαν για τις CGI φιγούρες του. Γιατί από πλοκή, δεν. Τίποτα το ιδιαίτερο. Μία βαρετή μεταφορά – όπως συνηθίζεται άλλωστε – από τα videogames στη μεγάλη οθόνη.  Και σύμφωνα με το box office η ζημιά έφτασε τα 42 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό ωστόσο που κανείς δεν γνώριζε είναι ότι από αυτή την ταινία έγινε η απαρχή για την απογείωση του CGI τα επόμενα χρόνια.

 

 

 

4. Cutthroat Island

cutthroat

 

Μέχρι να γνωρίσουμε τον Jack Sparrow, οι ταινίες με θέματα τους πειρατές έμοιαζαν καταραμένες. Το στοίχημα για πιθανή αποτυχία θα πλήρωνε σίγουρα λιγότερο από αγώνα της Μπαρτσελόνα με ομάδα Β’ Κατηγορίας της Ελλάδος. Και το «Cutthroat Island» του 1995 δεν θα μπορούσε παρά να ενισχύσει τον παραπάνω ισχυρισμό.

Με την Geena Davis σε ρόλο καπετάνισσας η οποία σύμφωνα με τις κριτικές «δεν έπειθε καν να έχει το σεβασμό του πληρώματος» ήταν μια παταγώδης αποτυχία. Ολικό ναυάγιο. Σαν ένα πλοίο που καταφέρνει να καταλήξει στο βυθό δίχως να έχει καν τρυπήσει. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις ένα έργο με έσοδα μόλις 8,1 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που για την παραγωγή του σπαταλήθηκαν τουλάχιστον 80;

 

 

 

5. The 13th Warrior

beowolf

 

Θα μπορούσε άνετα να είναι εδώ το «47 Ronin» αλλά λόγω του πολύ καλού John Wick δίνουμε συγχωροχάρτι στην μούφα του Keanu Reeves. Όσον αφορά τώρα τον «13ο Πολεμιστή» δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Το αποτέλεσμα αποτυπώθηκε άλλωστε στο box office (130 εκατομύρια κόστισε, έσοδα μόλις 50 εκατομμύρια).

Σε μια περίοδο που ο Antonio Banderas μεσουρανούσε – είχε μόλις γυρίσει την πρώτη του επιτυχία ως Zorro – μπορούσε και μόνο με την παρουσία του να δώσει το κάτι παραπάνω στην ταινία. Το φιλμ ουσιαστικά ήταν η ιστορία του Beowulf από τη σκοπιά του 13ου πολεμιστή του, ωστόσο η ελλιπής ιστορία του σεναρίου ήταν ικανή να κρατήσει το κοινό μακριά από τις αίθουσες. 

 

 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved