6 νέες ταινίες που ίσως κάνουν το τέλος του 2020 λίγο καλύτερο

Όλα όσα αξίζει να δεις τους επόμενους δύο μήνες.

Αυτόν τον χρόνο, το σπίτι σου σε είδε τόσο που ούτε και το ίδιο μπορεί να το πιστέψει. Με την πανδημία που εμφανίστηκε ξαφνικά από το πουθενά κι έκανε τον πλανήτη να μοιάζει με spin-off του Walking Dead, τον κατ’ οίκον περιορισμό της τρίμηνης καραντίνας και την αποφυγή του συσσωρευμένου κόσμου στα στέκια που συνήθιζες να πηγαίνεις, τι έμεινε να κάνεις; Παρέα στο σπίτι, home made φαγητό -αν βγήκε ο Gordon Ramsay από μέσα σου- ή delivery, επιτραπέζια και video games. Τίμια όλα, αλλά, ξέρεις τι λείπει;

Cinema GIF

Κλασικό, πατροπαράδοτο σινεμά. Εντάξει, όχι, όπως παλιά. Αυτό εκ των πραγμάτων δε γίνεται -ακόμη- και, λογικά, θα περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα μέχρι να μπορούμε να μπούμε σε κατάμεστη αίθουσα και να μην ξέρουμε με ποιον να πρωτοεκνευριστούμε που μιλάει με τον διπλανό λες και είναι σε διάλεξη ή που θεώρησε περιττό να βάλει το κινητό στο αθόρυβο.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φυλάξουμε μερικές επισκέψεις -με την ανάλογη προσοχή- για τις ταινίες που αξίζουν να βρεθούν στη μεγάλη οθόνη. Ή αν μη τι άλλο να στρώσουμε τον καναπέ για όσες στρέφονται κατευθείαν προς online mode.

1. Honest Thief - 5 Νοεμβρίου 2020


Γιατί να τη δεις: Γιατί παίζει ο Liam Neeson και, όταν σου μιλάει ο Liam Neeson, λες απλώς «Yes, master». Ξέρεις ότι θα δεις περιπέτεια, ξέρεις ότι θα δεις ξύλο. Αν σου αρέσει ο συνδυασμός, το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου έχει κλείσει.

 

2. The Life Ahead - 13 Νοεμβρίου 2020


Γιατί να τη δεις: Γιατί επιστρέφει η πλέον 86χρονη Sophia Loren στη μικρή οθόνη και διηγείται την ιστορία μίας επιζήσασας του Ολοκαυτώματος που τώρα προσέχει μικρά παιδιά, δείχνοντας όλες τις δυσκολίες αλλά και τη δύναμη που μπορεί να έχει μία πράξη αγάπης. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο γιος της Loren, Edoardo Ponti.

 

3. Embattled - 20 Νοεμβρίου 2020


Γιατί να το δεις: 
Γιατί οι παραγωγοί του American History X αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία ταινία που ξεδιπλώνει όλο το μέγεθος του κόμπλεξ που μπορεί να βγάλει ένας μπαμπάς -Stephen Dorff- στον γιο του. Το ζήτημα θα λυθεί μέσα στο ring και δε χρειάζεται να πούμε με ποιού το μέρος είμαστε. 

 

4. Free Guy - 11 Δεκεμβρίου 2020


Γιατί να τη δεις
: Γιατί μπορεί να μην έχει το καυστικό και «λίγο» ακατάλληλο -έπος- χιούμορ του Deadpool, αλλά έχεις τον Ryan Reynolds, που είναι ο Ryan Reynolds. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι δε χρειάζεσαι κάτι άλλο από το γεμάτο απορία βλέμμα του την ώρα που συνειδητοποιεί ότι είναι ένας NPC (σ.σ. non playable character) σε ένα video game για να σε πιάσει ένα ικανό ξέσπασμα γέλιου.

 

5. Wonder Woman 1984 - 25 Δεκεμβρίου 2020


Γιατί να τη δεις
: Γιατί πρόκειται για την επάνοδο της Diana Prince στο lead; Η Αμαζόνα που κατάφερε να κάνει την DC απειλητική στα μάτια της Marvel επιστρέφει φέρνοντας Pedro Pascal, Chris Pine και Robin Wright. Και να μη θες να τη δεις για το story, θες σίγουρα για το cast.

 

6. Soul - 25 Δεκεμβρίου 2020


Γιατί να το δεις
: Αρχικά, γιατί είναι δημιούργημα της Pixar, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κυκλοφορήσει αριστουργήματα, με το Up σε περίοπτη θέση. Έπειτα, γιατί πραγματεύεται κάτι από μία jazz οδύσσεια και κάτι από μεταθανάτια ζωή. Μετά από αναβολές, η Disney αποφάσισε να το στείλει κατευθείαν στην πλατφόρμα της ανήμερα των Χριστουγέννων.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved