Στη Νέα Υόρκη άργησαν, αλλά κατάλαβαν τη μοναδικότητα του θερινού σινεμά

Υπάρχει λόγος που ζηλεύουμε τα Rooftop Cinema Club.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα, τον τιμάμε τον θερινό κινηματογράφο. Και λογικό είναι γιατί όταν ζεις σε μία χώρα που μυρίζει καλοκαίρι και θάλασσα, ο κοσμάκης θέλει την άπλα του στη φύση βλέποντας ταινίες και ψεκάζοντας τους πάντες με AUTAN για να γλιτώσει από τα κουνούπια. Το σκηνικό ολοκληρώνεται με νάτσος, γρανίτες, ποπ κορν και κορίτσια με καλοκαιρινές φούστες να κάνουν το σκηνικό ομορφότερο. Στη Νέα Υόρκη ωστόσο, το σκηνικό του υπαίθριου κινηματογράφου είναι κάπως διαφορετικό.

rooftop cinema 3

Ιδού το Rooftop Cinema Club. Μία απεγνωσμένη προσπάθεια των μητροπόλεων για το πάντρεμα του σινεμά με την ύπαιθρο. Είναι καλά οργανωμένο σε σημείο που το κοινό έχει ακουστικά που λειτουργούν με Bluetooth, έτσι ώστε ο ήχος της πόλης να μην τους χαλάει την ταινία. Ο κανόνας λέει πως τα συγκεκριμένα σινεμά χτίζονται μόνο σε οροφές ψηλών κτιρίων και πως ο κόσμος πρέπει να φτάνει στην παράσταση ιδιαίτερα αργά για να μην δεχθεί τις «παρεμβολές» που δημιουργεί το φως του ήλιου στην εικόνα. Ζόρια ε; Αν όμως πρέπει να παραδεχτούμε κάτι, είναι πως έχουν κάνει υπέροχο ντεκόρ στο χώρο.

rooftop cinema 2

Λειτουργούν δύο ακόμη, ένα στο Λονδίνο και ένα στο Λος Άντζελες. Είναι ωραία, είναι εντυπωσιακά, αλλά δεν μας χαλάνε καθόλου και τα δικά μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved