Μερικές όμορφες Γαλλιδούλες θέλουν να βρεθούν στο σαλόνι σου

Το φωτογραφικό λεύκωμα «Les Francaises» θα σε μυήσει στην καθημερινή γαλλική θυληκότητα.

Μεγάλο κεφάλαιο οι Γαλλίδες. Και μεταξύ μας, όσο σου πέφτει το σαγόνι με μια Kate Upton, όσο και να σπάει ο σβέρκος σου μέχρι να μετρήσεις με το βλέμμα σου τα πόδια της Giselle, όταν πέφτει στο τραπέζι το όνομα μιας Marion Cotillard, μιας Leticia Casta, μιας Lea Seydoux, τότε αυτόματα τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά, αποκτούν φινέτσα και κλάση. Και φυσικά, αν έχεις επισκεφθεί έστω και μία φορά στη ζωή σου το Παρίσι, θα ξέρεις ότι όλη αυτή κομψότητα είναι πανταχού παρούσα σε κάθε γωνία, σε κάθε φούρνο, σε κάθε καφέ. Είναι αυτό το απροσδιόριστο κάτι που έχουν οι Γαλλίδες που τι καθιστά διαχρονικά γοητευτικές.

Ναι, δεν πετάγεσαι στο Παρίσι κάθε μέρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι οπτασίες θα μένουν μακριά σου. Φρόντισε για αυτό η φωτογράφος Sonia Sieff η οποία πριν λίγες μέρες εξέδωσε το λεύκωμά της με το λιτό και περιεκτικό τίτλο «Les Francaises» (μτφρ. Οι Γαλλίδες).

Το λεύκωμα αποτελείται από πολύ όμορφες φωτογραφίες, ακόμα πιο όμορφων -και κυρίως γυμνών- καθημερινών (που πάει πει ότι δεν είναι επαγγελματίες μοντέλα) Γαλλίδων.

Όπως εξηγεί η ίδια η Sieff, ο στόχος της ήταν να δημιουργήσει μια συλλογή με την οποία θα αναδεικνύει τον αισθησιασμό των 32 γυναικών που βρέθηκαν μπροστά στο φακό της μέσα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Μην περιμένεις λοιπόν σέξι εσώρουχα ή αποκαλυπτικά μπικίνι. Οι γυναίκες του λευκώματος μπορεί απλώς να κάθονται σε μια πολυθρόνα ή να χαζεύουν πίσω από ένα παράθυρο ή να ανεβαίνουν την εσωτερική σκάλα του διαμερίσματός τους. Είναι όλες τους σέξι και ταυτόχρονα γεμάτες γαλήνη και ηρεμία –μην περιμένεις βλέμματα γεμάτα ηδυπάθεια και στόματα που μένουν μισάνοιχτα αφήνοντας άρρητες υποσχέσεις.

Η φωτογράφος χρειάστηκε περίπου 4 χρόνια για να συγκεντρώσει το υλικό της. «Μου πήρε αρκετό καιρό, αλλά ήθελα να είναι τέλειο και να αφηγηθώ μια ιστορία μέσα από το λεύκωμα», δηλώνει. «Όσες πόζαραν ήταν φίλες μου και ο βασικός μου στόχος ήταν να βγάζει μια αυθεντικότητα όλο αυτό. Σε παρόμοιες φωτογραφίσεις υπάρχουν μακιγιέρ, ενδυματολόγοι κλπ. και το τελικό αποτέλεσμα έχει ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα. Η δική μου επιδίωξη ήταν οι φωτογραφίες είναι ωμές και ταυτόχρονα κομψές», καταλήγει.

Σε αντίθεση με όσα αφήνει να εννοηθεί ο τίτλος, η Sieff αποκαλύπτει ότι δεν είναι όλα τα μοντέλα Γαλλίδες. «Ακόμα όμως και όσες δεν είναι στην καταγωγή, είναι στο ψυχή», σπεύδει να συμπληρώσει.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για το «Les Francaises», ρίξε μια ματιά εδώ. Πριν το κάνεις όμως, δες την γκάλερι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved