Dark: Πόσο γρήγορα θα ανατιναχτεί το κεφάλι μας με την τελευταία σεζόν;

Μία μικρή ανασκόπηση για την πιο εξωκοσμική σειρά του Netflix και την ολοκλήρωση της ιστορίας της.

Όσοι το είδαμε το ερωτευτήκαμε από την πρώτη σκέψη που αναγκαστήκαμε να κάνουμε. Και αυτό, επειδή το Dark ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των τηλεοπτικών σειρών που λες μονίμως «όπα, τι έγινε τώρα;» και που καλείσαι να παγώσεις την ροή του επεισοδίου για να σκεφτείς προσεχτικά πριν καεί το κεφάλι σου. Για σκηνές όπως αυτή εδώ που, ακόμη και αν το ταξίδι στο χρόνο έχει παίξει προ πολλού σε βιβλία, ταινίες και σειρές, το Dark το κάνει ανατριχιαστικά ατμοσφαιρικό.


Μετά από δύο πετυχημένες, σε αριθμούς και στόρι, σεζόν ετοιμαζόμαστε πανηγυρικά για την τρίτη και τελευταία. Ας τα βάλουμε λίγο κάτι για να θυμηθούμε τι έχουμε δει μέχρι στιγμής. Μάθαμε πως αντιθέτως τι μας είχε διδάξει μέχρι τώρα το Back in the Future, ο παρελθοντικός και μελλοντικός εαυτός μας μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια εποχή και μάλιστα να βγαίνουν και για ποτά σαν φιλαράκια. Ότι ένα smartphone που ταξίδεψε μαζί με τον κάτοχό του στο παρελθόν, μαζί με την ραδιενέργεια και εξαρτήματα ρολογιών, μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη χρονομηχανή. Ότι το ταξίδι στο χρόνο δεν αφήνει μόνο κουσούρια στο μυαλό, αλλά και σημάδια στο σώμα. Και ήταν πραγματικά μία ευχάριστη έκπληξη όλο αυτό το σενάριο, καθότι ξεκινήσαμε να πιστεύουμε πως έχουμε να κάνουμε με κάποιον serial killer που απαγάγει παιδιά και καταλήξαμε υπό τους ήχους ανατριχιαστικής και απόκοσμης μουσικής, να διαπιστώνουμε πως οι κοινές ζωές των ανθρώπων της σειράς είναι εξίσου ανατριχιαστικά αλληλένδετες. Όλα αυτά από μία μυστική οργάνωση που δεν θέλει να ελέγξει μόνο τον Χρόνο αλλά και τον ρου των ανθρώπων.

 

adam jonas

 

Αυτό ωστόσο που μένει να απαντηθεί, είναι τι άλλο υπάρχει για το Dark. Για την 43χρονη παραγωγό και σκηνοθέτη Jantje Friese , ο τρίτος κύκλος ολοκληρώνει τον πρώτο. «Υπάρχουν στοιχεία που θα απαντήσουν σε ερωτήματα τα οποία βλέπαμε από τα πρώτα επεισόδια. Ολοκληρώνεται λοιπόν ένας κύκλος που άρχισε». Παρότι η απάντηση της Friese δεν είναι ξεκάθαρη, το μεγαλύτερο μέρος του κοινού έχει να θυμάται την τελευταία συζήτηση της Martha με τον Jonas, που τον ενημερώνει ότι πρέπει να αναρωτηθεί, όχι για την εποχή από την οποία έρχεται, αλλά από ποιον κόσμο. Αν λοιπόν έχουμε να κάνουμε με την θεωρία των πολλών και διαφορετικών κόσμων που υπάρχουν στο σύμπαν, το κάψιμο του εγκεφάλου μας είναι βέβαιο. Δύο ωστόσο είναι τα πρώτα ερωτήματα: που ακριβώς πήγε ο Jonas και πως οι παράλληλοι κόσμοι, αν αυτοί υπάρχουν στο σενάριο, θα μπορέσουν να ταιριάξουν στο παζλ της μέχρι τώρα ιστορίας.

Επίσης η Friese σχολίασε πως θα απαντηθούν ερωτήματα και για άλλους χαρακτήρες όπως ο Egon και η Claudia, ενώ θα δούμε και σε μεγάλο μέρος την συνέχεια της ιστορίας του Ulrich. «Στο Dark νομίζεις ότι έχεις εντοπίσει τον κακό της υπόθεσης, αλλά πριν καταλήξεις οφείλεις να κοιτάξεις την ιστορία τους και να δεις τι ήταν αυτό ακριβώς που τους έκανε σατανικούς. Τα πράγματα σίγουρα δεν είναι όπως φαίνονται».

Με το Dark, μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν να καταλήγουν σε μία τεράστια λούπα. Ξανά και ξανά, σαν κατάρα από μεσαιωνικές μάγισσες. Όμως ίσως ο τρίτος κύκλος αποτελέσει λύτρωση για τον πονοκέφαλό μας, κρατώντας την πιο τρομαχτική σκέψη μέχρι τώρα. Ότι όλες οι ιστορίες δεν έχουν χαρμόσυνο τέλος και κάποιοι άνθρωποι ενδεχομένως να συνεχίσουν να είναι παγιδευμένοι σε κάποιον άγνωστο, κοσμικό κύκλο, στον οποίο δεν γνωρίζουν καν ότι είναι πρωταγωνιστές.

Η τρίτη και τελευταία σεζόν του Dark έρχεται μέσα στο 2020.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved