Jonathan Kellerman: Επικίνδυνες Γειτονιές

Από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Οι «Επικίνδυνες Γειτονιές» είναι το νέο βιβλίο του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα ψυχολογικών θρίλερ, Τζόναθαν Κέλερμαν. Εντάσσεται στη δημοφιλή σειρά με πρωταγωνιστή τον διακεκριμένο ψυχολόγο-εγκληματολόγο Άλεξ Ντέλαγουερ, που
μαζί με τον υπαστυνόμο Μάιλο Στέρτζις διερευνούν τις πιο σκοτεινές πτυχές κάθε υπόθεσης. «Μόλις ξέρεις τι θέλεις να βρεις, η συλλογή των στοιχείων αποδεικνύεται παιχνιδάκι». Αλλά μέχρι να φτάσουν σε εκείνο το σημείο, ο Μάιλο Στέρτζις, από το Αστυνομικό Τμήμα του Δυτικού Λος Άντζελες, και ο ευφυής ψυχολόγος Άλεξ Ντέλαγουερ, συνειδητοποιούν ότι σε αυτή την ιστορία ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσβατος. Γιατί παρά τη χαρισματική ματιά των δύο αντρών, η σκηνή του αποψινού φόνου είναι ακατανόητη και απίστευτα βάναυση.

Δεν υπάρχουν σταγόνες αίματος, ίχνη πάλης ή άλλα στοιχεία αναγνώρισης, καθώς το πρόσωπο και τα χέρια του θύματος έχουν αφαιρεθεί. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί ένα τόσο κακοποιημένο πτώμα βρέθηκε σε αυτή την εύπορη κατοικία. Οι ένοικοι του σπιτιού –ο Τσετ Κόρβιν, η γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους– ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν το θύμα. Και δείχνουν αρκετά φειδωλοί στις πληροφορίες που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν με την αστυνομία. Και πάλι όμως οι πληροφορίες που δίνουν είναι περισσότερες συγκριτικά με αυτές που αποκαλύπτει ο ανατριχιαστικός γείτονάς τους, ένας διάσημος σκιτσογράφος κινουμένων σχεδίων με απαράδεκτα αντικοινωνική συμπεριφορά.

Καθώς η έρευνα προχωρά, ο Μάιλο και ο Άλεξ αντιλαμβάνονται ότι σε αυτή τη γειτονιά υπάρχουν περίεργα μάτια, καχύποπτα μυαλά και φλύαρα στόματα. Όσο ο Μάιλο μειώνει τη λίστα των υπόπτων και ο Άλεξ προσπαθεί να ρίξει τα τείχη που φρουρούν τα πιο σκοτεινά μυστικά, ένα περίπλοκο δίχτυ διεστραμμένης αγάπης, ανελέητης απληστίας και κλονισμένης εμπιστοσύνης αρχίζει να ξεδιπλώνεται. Φαίνεται ότι όσο πιο περιποιημένο και πράσινο είναι το γρασίδι στα φροντισμένα και ακριβά σπίτια, τόσο περισσότερες αμαρτίες κρύβονται μέσα σε αυτά. Συμπεριλαμβανομένης της πλέον θανάσιμης.

Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης

Ο Τζόναθαν Κέλερμαν περιπλανιέται στις επικίνδυνες γειτονιές του Λος Άντζελες, της πόλης των ονείρων αλλά και των αντιθέσεων, και μας καθηλώνει με μια ασυνήθιστη ιστορία διαστροφής, μίσους και προδοσίας, όπου το σασπένς συνδυάζεται
μοναδικά με την ψυχολογική ανάλυση, στοιχείο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του συγγραφέα.

Για τις «Επικίνδυνες Γειτονιές» έχουν γράψει:

«Συναρπαστική πλοκή… μια μοναδική εμπειρία για όσους γνωρίζουν τώρα τον Άλεξ Ντέλαγουερ».

Publishers Weekly

«Ένα ασυνήθιστο θρίλερ με καθηλωτική και σφιχτή πλοκή, χάρη στη χαρισματική πένα του συγγραφέα… Ένα ακόμη ξεχωριστό έργο αξιώσεων με πρωταγωνιστή τον διακεκριμένο ψυχολόγο Άλεξ Ντέλαγουερ».

Booklist

«Ο Jonathan Kellerman μας εκπλήσσει, μας συναρπάζει και μας γοητεύει για άλλη μια φορά. Στις “Επικίνδυνες Γειτονιές” τον βρίσκουμε ίσως στο καλύτερο σημείο της καριέρας του».

Bookreporter

Ο Jonathan Kellerman ανήκει στους πλέον ευπώλητους συγγραφείς των New York Times. Έχει περισσότερα από σαράντα μυθιστορήματα νουάρ στο ενεργητικό του, συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων της σειράς με πρωταγωνιστή τον Άλεξ Ντέλαγουερ. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Goldwyn, Edgar, Anthony, The American Psychological Association Life Achievement Award, ενώ έχει προταθεί επίσης για το βραβείο Shamus. Μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στην Καλιφόρνια, το Νέο Μεξικό και τη Νέα Υόρκη.

© Joan Allen
Συνταγματάρχου Δαβάκη 10 & Μυλοποτάμου, 115 26, Αθήνα
Τηλ.: 210 3390204 • Fax: 210 3390209 • e-mail: info@pediobooks.gr
www.pediobooks.gr
jonathankellerman.com
facebook.com/jinathankellerman



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved