5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το Witcher

Μία μικρή επανάληψη όσο περιμένουμε τη νέα σειρά με τον Henry Cavill.

 

Ο Andrzej Sapkowski έγραψε τα Witcher κυρίως για την αγάπη του προς το medieval fantasy, αλλά δεν περίμενε ποτέ να τα δει να ταξιδεύουν στις κονσόλες ως παιχνίδια – και πόσο μάλλον σαν τηλεοπτικές σειρές. To αστείο, είναι πως την πρώτη ιστορία του την έγραψε το 1986, στα πλαίσια ενός διαγωνισμού για διηγήματα. Δεν κέρδισε, αλλά αυτή η κίνηση τον οδήγησε να αφήσει την δουλειά του και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τον Geralt και τα Witcher.

2019 02 05 image 25

Έδωσε την άδεια του στην CD Projekt για την δημιουργία, αλλά το στόρι των βιβλίων έχει πολύ λίγα -έως ελάχιστα- κοινά με  τα παιχνίδια, αν και κάποιοι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνιση τους όπως είναι ο Dandelion και η Triss Merigold. «Σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμουν τον Gerald σε video games» θα έλεγε αργότερα ο Andrzej Sapkowski. 

Για τον Geralt τα έχουμε ξαναγράψει και εδώ.

 

Το voice acting του ήρωα βασίστηκε στον…Dirty Harry

 

O Doug Cockle, o ηθοποιός που κάνει το voice acting για τα παιχνίδια του Witcher δεν είχε διαβάσει ποτέ τα βιβλία. Όταν του μίλησαν για τον χαρακτήρα, ο Cockle φαντάστηκε τον Geralt ως μία αυστηρή μορφή που τα γονίδια του δεν του επιτρέπουν να κάνει χιούμορ και συνδύασε την προσωπικότητά του με εκείνη του Harry Callahan. H συνταγή Dirty Harry όχι μόνο άφησε κατάπληκτη την CD Projekt, αλλά γνώρισε και μεγάλη επιτυχία στο ταγμένο κοινό του Witcher που λάτρεψε τον Cockle.

 Και μια που μιλάμε για Dirty Harry...

 

Ο ξιφομάχος πίσω από τον Geralt

 

Θέλοντας να εντρυφήσουν καλύτερα στο πολεμικό στυλ του Geralt όπως αυτό παρουσιάζεται μέσα από τα βιβλία, η CD Projekt είχε ζητήσει από τον χορογράφο και δάσκαλο σπαθασκίας, Maciej Kwiatkowski, να δημιουργήσει κινήσεις μάχης για το τρίτο παιχνίδι της σειράς, Wild Hunt. Ο Kwiatkowski που ήταν ήδη φαν των βιβλίων, όχι μόνο δέχτηκε δημιουργώντας ένα ξεχωριστό πολεμικό στυλ, αλλά αποκάλυψε αργότερα σε συνέντευξη πως τα βιβλία του Witcher, ήταν ο λόγος που αποφάσισε να ασχοληθεί με την σπαθασκία. 

 

Το Gwent που αντικατέστησε το Magic

CQK6X VAAAclDv

Το διάσημο παιχνίδι καρτών που παίζει ο Geralt στο Witcher 3, είναι βασισμένο στο ‘‘Gwint’’ όπως αναφέρεται στα βιβλία και παρουσιάζει δύο στρατούς που προσπαθούν να κατακτήσουν ο ένας τον άλλο. Το Gwent σήμερα, όχι μόνο έχει κερδίσει φανατικούς ανά τον κόσμο με τους πιο ψαγμένους να το κρίνουν ως ανώτερο του Magic – The Gathering, αλλά για την version του παιχνιδιού δημιουργήθηκε μέσα σε μόλις 3 ημέρες από τους προγραμματιστές. Και ναι, όταν κάτι φτάνει σε αυτό το σημείο αναφοράς και διασημότητας, το λες και επιτυχία.

 

Κουβαλάει όντως δύο σπαθιά;

2019 07 20 image

Ο Geralt τόσο στα βιβλία όσο και στα παιχνίδια. Εικονίζεται με δύο σπαθιά. Ένα από ατσάλι και ένα από ασήμι – με το δεύτερο να είναι ιδανικό για να καταστρέφει τα τέρατα που συναντάει. Με τις φωτογραφίες του Henry Cavill να τον εικονίζουν με ένα ξίφος, δεν είναι λίγοι όσοι ανησύχησαν μήπως η σειρά δεν συμπεριλάβει μία από τις σημαντικότερες λεπτομέρειες για το Witcher. Όμως υπάρχει φωτογραφία που δείχνει το δεύτερο ξίφος δεμένο πάνω στο άλογο για εύκολη πρόσβαση – και έτσι παρουσιάζεται και στα βιβλία. Το μόνο που μένει είναι η θεαματική τους χρήση με βάση μία καλοστημένη χορογραφία.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved