ΑΠΕ ΜΠΕ Πρόεδρος 15μελούς στο δημοτικό, Πρωθυπουργός στα 30;

Η κυβέρνηση το σκέφτεται κι εμείς φανταζόμαστε την πορεία ενός 8χρονου που θα αποφάσιζε να κάνει καριέρα στην πολιτική.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου νιώθει και κυρίως ΣΕΒΕΤΑΙ τα βάσανα της πιτσιρικαρίας. Kαι αυτό φαίνεται από την πρόθεσή του να ενισχύσει τον ρόλο των 15μελών στη μαθητική ζωή. «Eπιδίωξή μας είναι η θεσμοθέτηση διαδικασιών όπου θα συμμετέχουν οι μαθητές και του Δημοτικού, στο μέτρο βέβαια που αναλογεί σε κάθε ηλικία, ώστε οι κανόνες συνύπαρξης στο σχολείο να μην έρχονται ως αποφάσεις που επιβάλλονται άνωθεν αλλά ως ένα "κοινωνικό συμβόλαιο" (...)», ανέφερε χαρακτηριστικά και μπράβο του, όχι ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ, του κυρ υπουργού που πιάνει το σφυγμό και στρέφεται προς αποφάσεις ζωτικής σημασίας. Η πολιτικοποιημένη και συμμετοχική νεολαία είναι από τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηθεί η νέα Ελλάδα που ονειρευόμαστε. 

Φανταζόμαστε, λοιπόν, την πορεία που θα έχει ένα τυχαίο παιδί που από τα 8 του χρόνια μπλέκει με 15μελή, συμβούλια, επιτροπές, κινητοποιήσεις και τα συναφή. Θα τον ονομάσουμε τυχαία Αλέξη. Έχουμε και λέμε:

Ο Αλέξης στην ηλικία των 8:
Έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον μαγικό -όσο κι απαραίτητο για την παιδική ψυχολογία- κόσμο των Συμβουλίων. Μαθαίνει να επιχεριηματολογεί και να συνδιαλέγεται με τα υπόλοιπα μέλη και να καταλήγει σε αποφάσεις γύρω από ζητήματα ζωής και θανάτου, όπως ας πούμε το ξεσκέπασμα του ρόλου του Κυλικειάρχη ο οποίος τοκογλυφικά λειτουργώντας «ρίχνει» τα πρωτάκια στα ρέστα.

Ο Αλέξης στην ηλικία των 10:
«Ρε οι Επιτροπές είναι ωραίες ρε!», σκέφτεται μετά από 2 ολόκληρα χρόνια συμμετοχής στα κοινά ο μικρός Αλέξης. Αρχίζει και νιώθει τα πρώτα σκιρτήματα για την καρέκλα στην οποία κάθεται. 

 Ο Αλέξης στην ηλικία των 12:
Το μικρόβιο της πολιτικής μπαίνει για τα καλά μέσα του και το σκίρτημα αρχίζει να μετατρέπεται σε πλατωνικό έρωτα. Μάλιστα, κάποιοι φίλοι του τον βλέπουν στα διαλείμματα να χαϊδολογεί το εξώφυλλο από έναν ογκώδες τόμο που απεικονίζει έναν κυριούλη φτυστός ο Άη Βασίλης.

Sem título6

Ο Αλέξης στην ηλικία των 14:
Άπαντες στο σχολείο τον αποκαλούν «Σύντροφο» και πολύ το διασκεδάζει. Την ίδια περίοδο έρχεται για πρώτη φορά σε σφοδρή σύγκρουση με τους γονείς του που για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο επιμένουν να τον φωνάζουν «Αλέξη».

Ο Αλέξης στην ηλικία των 16:
Εκλέγεται Πρόεδρος του 15μελούς και το γιορτάζει πηγαίνοντας σε συναυλία του Θηβαίου. Στο δρόμο για το σπίτι, περνάει έξω από το σχολείο και κλείνει την είσοδο του γιατί έτσι. Μετά από λίγο στήνεται στο προαύλιο του υπό κατάληψη σχολείου ένας ιδιότυπος Μυστικός Δείπνος με τον Αλέξη να μοιράζει στα μέλη του 15μελούς από 15 παξιμάδια μαζί με ένα μπουκάλι μαυροδάφνη. Ο Θηβαίος περνάει τυχαία έξω από το σχολείο, τους βλέπει και κάτι σημειώνει στο μπλοκάκι του. 

Ο Αλέξης στην ηλικία των 18:
Μπαίνει στο πανεπιστήμιο.

Ο Αλέξης στην ηλικία των 20:
Μπαίνει για πρώτη φορά σε μάθημα.

giphy

Ο Αλέξης στην ηλικία των 22:
Βγαίνει από το κτίριο της Πρυτανείας και οδεύει προς το αμφιθέατρο όπου σε λίγη ώρα ξεκινά η τελετή ορκομωσίας του. Τα ρούχα του είναι λερωμένα και στα χέρια του κρατάει ένα μυστρί.

Ο Αλέξης στην ηλικία των 24: 
Τελειώνει το μεταπτυχιακό του και σηκώνει τα μανίκια για να μπει στην αγορά εργασίας. 

Ο Αλέξης στην ηλικία των 30:
Κολλάει τα πρώτα του «ένσημα». Έτσι αποκαλούν χαριτολογώντας μεταξύ τους οι νεολαίοι του κόμματος τις αφίσες που έχουν γεμίσει την πλατεία που δεσπόζει πάνω στην Πειραιώς. Ο αγώνας έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Ο Αλέξης στην ηλικία των 40: 
Ο αγώνας πρόωρα δικαιώνεται κι ο Αλέξης εκλέγεται πρωθυπουργός. Έχει τόσα οράματα να εκπληρώσει που δεν ξέρει από πού να πρωτοξεκινήσει. Ξεκινάει από τα βασικά: μαθήματα ενόργανης και ορθοφωνίας. «Τον θυμάσαι καθόλου τον Ανδρέα;» ανταπαντά σε ένα συγγενικό του πρόσωπο που τον ρωτάει «καταλαβαίνω πως η ενοργάνη θα σου χρειαστεί για τις κωλοτούμπες. Από πού κι ως πού, όμως, ορθοφωνία ρε συ Άλεξ;»

andreasmargarita animation

Ο Αλέξης στην ηλικία των 50: 
10 χρόνια και 5 μνημόνια μετά, η πρωθυπουργία αποδεικνύεται για τον Αλέξη λίγο πιο δύσκολη από την λυσσαλέα μάχη που είχε δώσει στο δημοτικό για να αντιμετωπίσει την ιμπεριαλιστική διάθεση του ΣΤ' 1 το οποίο είχε ταράξει στη φάπα όλα τα παιδιά της τάξης του. Παίρνει θάρρος κι αποφασίζει να μην το βάλει κάτω: «Δεν θα σταματήσω μέχρι να τα κάνω όλα πόπα! Εγώ θα τους τρελάνω, όχι αυτοί εμένα! Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος ρε!», φωνάζει ένα βράδυ λίγο αφότου τον ξύπνησε το φάντασμα του Γκεβάρα για την καθιερωμένη μεταμεσονύχτια επαναστατική γυμναστική. 

Ο Αλέξης στην ηλικία των 60: 
Απογοητευμένος που τα παιδικά του όνειρα «δεν του βγήκαν», παρατάει την πολιτική και αφοσιώνεται αποκλειστικά στη συγγραφή. Γράφει ένα μυθοστόρημα με αυτοβιογραφικές αναφορές με τίτλο «Μια ζωή βουτηγμένη στην Αλήθεια», το οποίο πάει άπατο. Αντίθετα, η σειρά «Παραμύθια Για Μεγάλους Με Δικαίωμα Ψήφου» γίνονται ανάρπαστα. Το χαμόγελο επανέρχεται στα χείλη του και η γαλήνη στην ψυχή του.

Ο Αλέξης στην ηλικία των 80: 
Ο Αλέξης κηδεύεται δημοσία δαπάνη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved