«Καλός μισθός» ή εργασιακό περιβάλλον: Ένα δίλημμα που βασανίζει όλους μας

Τι αξίζει παραπάνω τελικά στις μέρες μας;

Υπάρχει αυτή η σκληροπυρηνική κατηγορία υπαλλήλων που λέει «Παίρνεις τον μισθό σου; Είναι καλά τα χρήματα; Μην σε απασχολεί τίποτα άλλο» αρκεί να τα παίρνεις. Και ας μην περνάς καθόλου καλά, ένα οχτάωρο είναι και θα περάσει, είναι και αυτή και οπτική και ενδεχομένως ρεαλιστική, αφού ουσιαστικά στη δουλειά σου πας για να εργαστείς και να βγάλεις τα προς το ζειν. Είναι όμως έτσι ή αυτός ο στυγνός ρεαλισμός σε πραγματική βάση δεν μπορεί να υπάρξει αφού στην εξίσωση μπαίνει και το συναισθηματικό κομμάτι και προσωπικά μιλώντας πιστεύω ότι πουθενά δεν είναι ιδανικά, αρκεί όμως τα αρνητικά συναισθήματα να μην σου τρώνε τόσο χρόνο, που να γέρνει η ζυγαριά στην υπόλοιπη ζωή σου.

Πόσο έτοιμος είσαι για τα νέα work trends του 2024;

Εξάλλου, όσο και να αγαπάμε τη δουλειά μας, πάνω από όλα μπαίνει η προσωπική ζωή. Είναι το σημαντικότερο κομμάτι της καθημερινότητας ενός ανθρώπου και φιλική υπενθύμιση, όσο καλός υπάλληλος και να είσαι, αν σου συμβεί κάτι και δεν μπορείς να είσαι τόσο λειτουργικός στην εργασία σου, κανένας CEO δεν πρόκειται να τα βάψει μαύρα.

Θα βρει τον επόμενο και δεν λέω να μην κάνεις τη δουλειά σου και να είσαι επαγγελματίας, αλλά μην τρελαίνεσαι κιόλας. Επίσης, αν κάτι δεν σου αρέσει στο εργασιακό σου περιβάλλον μπορείς να φύγεις, δουλειά είναι, δεν έγινε κάτι. Και αυτό στο λέω γιατί μπορεί να πάρεις και κάτι λιγότερο χρηματικά, αλλά αν έχεις καλύτερες προοπτικές και πιστεύεις ότι θα είσαι καλύτερα, χαιρέτησε.

 

 

Τα χρήματα είναι σίγουρα το βασικό μέσο για να αναβαθμίσουμε τη ζωή μας, οπότε έχει ουσιαστική σημασία να έχουμε ένα καλό μισθό και δεν λέω να μην είναι στόχος σου αυτός, αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν θα σου τον προσφέρει μόνο μία εταιρεία, αλλά υπάρχουν και άλλες στην αγορά εργασία που θα μπορέσουν να σου δώσουν χρήματα και ενδεχομένως με αρκετά καλύτερες συνθήκες.

Οπότε μην περιμένεις από εμένα να σου πω «μείνε με ένα καλό μισθό και όλα καλά», έτσι είναι οι δουλειές. Κάπως έτσι είναι οι δουλειές, σίγουρα ναι, δεν είναι πουθενά τέλεια, αλλά αν σε ζορίζει πολύ η φάση σημαίνει ότι δεν είναι για εσένα. Αν κάτι σε βάζει σε σκέψεις όλη την ημέρα, δεν αξίζει τον κόπο πραγματικά ό,τι και αν είναι αυτό.

Επίσης και καθαρά εργασιακά να το πάρεις, θα έχει επιπτώσεις στην επαγγελματική σου πορεία, αν δεν είσαι ευχαριστημένος με τη δουλειά σου. Είναι θέμα έξυπνου χειρισμού και από την πλευρά των εταιρειών ότι πρέπει το εργατικό δυναμικό να είναι ευχαριστημένο αλλιώς σίγουρα αυτό θα έχει επιπτώσεις στην παραγωγικότητα του υπαλλήλου, καθώς αν δεν νιώθει μέλος μιας ομάδας θα σταματήσει να ασχολείται με θέρμη. Λογικό είναι. Αν είναι να σε «τρελαίνουν» κάθε φορά με το παραμικρό, θα σταματήσεις και εσύ να ξοδεύεις ενέργεια πάνω σε « τοίχους» και ορθώς κατά τη γνώμη μου. Οπότε, κοίτα για μια άλλη δουλειά που να έχεις και το κεφάλι ήσυχο  και ας παίρνεις και κάτι λιγότερο χρηματικά. Δεν πρέπει να ζοριζόμαστε τόσο πολύ στην καθημερινότητά μας. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved