Έστειλα 50 pokes ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ σε τυχαίους φίλους μου και να τι μου συνέβη

H πιο άχρηστη λειτουργία του Facebook στο μικροσκόπιο του ρεπόρτερ Χρήστου.

Το θυμάσαι το poke έτσι; Κάποτε, όταν είχαμε αρχίσει να ασχολούμαστε με το Facebook πιο εντατικά, το είχαμε σαν την αναπάντητη στο κινητό.

Σήμερα, ο μοναδικός λόγος για να κάνεις poke σε κάποιον, είναι να έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο ή αν είσαι απλά ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ και συνεννοείσαι με τους τριγύρω σου μονάχα με φθόγγους.

H αλλοτινή συνήθεια, έχει πλέον ξεπεραστεί και το poke είναι σαν να χρησιμοποιείς Explorer. Τόσο πίσω. Χώρια που είναι τόσο σπαστικό, που αν αρχίσεις να το κάνεις συστηματικά, θα σε οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό:

 

Facebook GIF

 

 

Πώς θα σε αντιμετώπιζαν όμως οι άνθρωποι που σε ξέρουν αν έβλεπαν ειδοποίηση που να λέει ότι δέχτηκες σκούντηγμα (ΣΚΟΥΝΤΗΓΜΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΣΟΥ!) από τον τάδε;

Αποφάσισα να στείλω pokes σε μια τυχαία λίστα των επαφών μου για να ανακαλύψω ότι: οι γνωστοί φίλοι ή συνάδελφοι ξέσπασαν και οι άνθρωποι με τους οποίους έχω να ανταλλάξω κουβέντα πάνω από χρόνο, έκαναν poke back. Αυτό όμως είναι μόλις το 5% από το συνολικό ποσοστό, με το 90% να έκανε σίγουρα χίλιες-δυο σκέψεις για αυτή την κίνηση. Ότι είμαι πιωμένος. Ότι κάνω τραγικό old-school πέσιμο σαν να έχω βγει από βιντεοκασέτα. Ότι απλά είμαι ηλίθιος και ενοχλητικός. Τους καταλαβαίνω όμως. Εγώ θα με είχα διαγράψει. 

ΟΜΩΣ:

Το κείμενο είναι για εκείνο το τελευταίο 5%, που ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ να αναρωτηθεί τι διάολο συνέβη μέσα στο μυαλό μου και αποφάσισα να κάνω αυτή την κίνηση. Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ κράτησα τις 12 πιο κορυφαίες αντιδράσεις και τις έκανα print screen. Γιατί αυτός είμαι. Ένα 5χρονο που δεν έχει τι να κάνει και σπάει τα νεύρα των άλλων. 

Τσέκαρε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved