5 Μύθοι και άλλες τόσες αλήθειες για την Θητεία σου στα Ελληνικά Στρατά

Για τους νουμπάδες της ΕΣΣΟ που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες.

Τα ψέματα τελείωσαν και μαζί οι αναβολές. Ήρθε η ώρα να πας στρατό. Ετοιμάσου για σκοπιές, για αγγαρείες, για πρωινό ξύπνημα, για κακό φαγητό και μπόλικη μπόχα.

Ισχύουν βασικά όλα αυτά ή είναι φούμαρα που θα σε κάνουν να τρομάξεις;

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για την δημιουργία αυτού του κείμενου. Να σου μιλήσουμε για όλα εκείνα που θα συναντήσεις στη θητεία σου, ξεχωρίζοντας τους μύθους από τις πραγματικότητες. 

 

 

1. Την πρώτη μέρα θα εξετάσουν την κ@λωτρυπίδα σου

Μύθος. Δεν ενδιαφέρει κανέναν τι γίνεται εκεί πίσω και ούτε θα γουστάρει το θέαμα. Αυτό που θα τσεκάρουν σίγουρα, θα είναι τις μπάλες σου μπροστά για να δουν αν είσαι «μονάρχης».

 

2. Οι τουαλέτες στο Κέντρο είναι πάντα βρόμικες

Αλήθεια. Για την ακρίβεια θυμάμαι ότι στη σειρά μου υπήρχε ανέκδοτο ότι ο μέσος όρος ζωής μιας καθαρής τουαλέτας είναι 5 δευτερόλεπτα. Όσα περισσότερα τα άτομα, τόσα περισσότερα και τα ΖΟΝΓΚ στις τούρκικες. Ανοίγεις τις πόρτες και υπάρχει εκπληξούλα δώρο. Όσο και αν τις καθαρίζεις αναγεννιούνται σαν φοίνικες. Υπομονή και να τσεκάρεις πάντα τις τουαλέτες των γειτονικών λόχων.

 

3. Με το που μπεις, θα σε κάνουν σουρωτήρι με τα εμβόλια

Αλήθεια. Και καλά θα κάνουν γιατί είστε ένα κάρο κόσμος. Από τα λίγα που θυμόμαστε είναι αυτό για τις ψείρες, το αντιτετανικό που θα γίνει σε δύο δόσεις και μετά έχεις αντιμηνιγγιτιδοκοκκικό και αντιφυματικό. Υπόψιν πως ενδεχομένως να σου κάνει δέκατα ή και λίγο πυρετό.

 

dfh

 

4. Θα κάνετε μπάνιο όλοι μαζί 

Μύθος. Κλασσική περίπτωση τρομοκρατίας για να νιώσει ο ψάρακας πως είναι στην φυλακή και θα πέσει το σαπούνι. Τα μπάνια πλέον στα ΚΕΝ είναι ατομικά. Μπαίνεις μόνος, βγαίνεις μόνος. Τώρα αν την ώρα που ντύνεσαι δεις και κανένα φεστιβάλ λουκάνικου, κοίτα να το συνηθίσεις.

 

5. Δεν θα σε αφήσουν να πάρεις υπνόσακο

Μύθος. Εδώ τα ίδια τα ΚΨΜ στο Κέντρο τους πουλούσανε και μάλιστα σε χρώμα παραλλαγής. Δεν θυμάμαι κανέναν φαντάρο που κοιτούσε τις τσάντες μας, να απαγόρευσε σε φαντάρο να φέρει μαζί υπνόσακο. Είναι κλασσική παπάτζα των παλιών για να τρομοκρατήσουν τους νέους.

 

4 149

 

6. Το κακό ξύρισμα θα σε βγάζει αναφερόμενο

Αλήθεια. Ειδικά στο Κέντρο δεν πρόκειται να την σκαπουλάρεις. Ειδικά αν πέσεις σε κανέναν λοχία που μόλις έχει βγει από ΣΜΥ, θα κοιτάξει να είσαι προβλεπέ σε όλα σου. ‘Ένα από αυτά, πέρα από το αν έχεις καθαρό το όπλο ή αν έχεις ντυθεί σωστά, είναι να είσαι καλοξυρισμένος. Αλλιώς μετράς 2 ημέρες κράτηση ΠΑΛΙΟΨΑΡΟΥΚΛΑ.

 

Θυμάσαι το Κέντρο που παρουσιάστηκες;

 

7. Το φαγητό στη μονάδα είναι πάντα καλύτερο

Μύθος. Είναι σε τι μάγειρα θα πέσεις και τι κάνει με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί. Κάπως έτσι έχουν προκύψει όλες αυτές οι ιστορίες με τα φασολάκια σούπα, τις ομελέτες που δεν διαλυόντουσαν στον τοίχο, τα κεφτεδάκια κονσέρβας με σάλτσα και όλα εκείνα τα φαγητά που ακόμη δεν έχουν διαλυθεί στο στομάχι μας.

 

Fagito Stratou 2.8

 

8. Θα πέσει αντικούκου με την σέσουλα

Μύθος. Από τους μεγαλύτερους. Δεν ξέρουμε για τους άλλους εκεί έξω, αλλά εμείς δεν την χάσαμε την όρεξη όταν μπήκαμε στα ΚΕΝ. Και κυρίως, ούτε όταν απολυθήκαμε. 

 

9. Το delivery απαγορεύεται

Αλήθεια. Μην κοιτάς πως τα έχουν «μαγειρέψει» κάποιες μονάδες ή πως κάνουν τα στραβά μάτια κάτι αξιωματικοί. Το delivery απαγορεύεται και αυτό το σουβλάκι μπορεί να σου στοιχήσει από στέρηση εξόδου μέχρι και μέρες φυλακή. Οπότε, επειδή ξέρουμε ότι θα το κάνεις, ΠΡΟΣΟΧΗ.

 

tulixta Souvlaki Vasilis 2289905943

 

10. Το πρωί έχει πάντα επιθεώρηση

Αλήθεια. Βασικά, η πιο πικρή αλήθεια. Τσεκάρουν τα πάντα. Πόσο καλά ξυρισμένος είσαι, πόσο καθαρό είναι το όπλο σου, πόσο τέλεια στρωμένο είναι το κρεβάτι σου και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Και ναι, πέφτει καμπάνα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved