Λύθηκε το μυστήριο με το φινάλε του «2001: A Space Odyssey»

Ο κύριος Cubrick ακόμα δίνει απαντήσεις.

Όσο και να τον λατρεύει κανείς, δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι μια ανωμαλία (με την καλή έννοια) την είχε. Όλοι οι μεγάλοι σκηνοθέτες άλλωστε ξεχωρίζουν διότι έχουν μια ιδιαιτερότητα η οποία αποτυπώνεται και στα έργα τους. Ο Stanley Kubrick ωστόσο ήταν μια κατηγορία μόνος του.

Ένας τύπος πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του, που ακόμα και σήμερα ξεχωρίζει για το έργο που έχει αφήσει στην έβδομη τέχνη.

Είχαμε φτιάξει και κουιζάκι για τον υπέροχο σκηνοθέτη.

Κάθε φιλμ του ξεχωρίζει. Διαφορετικές υποθέσεις, ανατριχιαστική μουσική και ένα τέλος που πάντα μπερδεύει. Ιδιαίτερα στο «2001: A Space Odyssey» ακόμα και σήμερα ο κόσμος δεν έχει βγάλει ασφαλές συμπέρασμα για το τι ήθελε να μας πει ο ποιητής. Ξέρεις για ποια σκηνή μιλάμε;

 

 

Ο David Bowman λοιπόν έφτασε μέσω του μονόλιθου σε μια άλλη διάσταση, όπου μέσα σε ένα πολυτελές δωμάτιο πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες από τα πρώτα «άντα» στα… τελευταία «ήντα» και λίγο αργότερα εθεάθη να απολαμβάνει τη γη ως… έμβρυο. Το απόλυτο χάσιμο. Όλα αυτά μέχρι που ξεθάφτηκε ένα βίντεο από παλιά συνέντευξη του σκηνοθέτη σε Ιάπωνα τηλεπαρουσιαστή με όνομα Jun'ichi Yaio, στον οποίο φαίνεται να εκμυστηρεύεται όλη την αλήθεια για την επικείμενη σκηνή.

«Τον Bowman τον έχουν απαγάγει οντότητες που δεν έχουν κάποια μορφή ή σχήμα και τον έχουν τοποθετήσει σε ένα μέρος σαν ανθρώπινο ζωολογικό κήπο προκειμένου να τον μελετήσουν. Δεν έχει καμία επίγνωση του χρόνου πλέον και η ζωή του περνά τόσο γρήγορα όσο και στην ταινία», είπε αρχικά ο Kubrick λύνοντάς μας την απορία για τη σουίτα. Τελικά είχε να δώσει μία ακόμα πινελιά για την την ταινία:

«Στο τέλος τον αναδημιουργούν σαν κάτι καινούργιο με σούπερ δυνάμεις και τον στέλνουν πίσω στη γη. Από εκεί και πέρα πρέπει να μαντέψουμε από μόνοι μας το τι θα κάνει κατά την επιστροφή του στη γη».

Αν θες να μάθεις και άλλα από τη συνέντευξη, δες το βίντεο. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved