Σε αυτό το μουσείο θα ζήσεις την Οδύσσεια του Διαστήματος

Ετοιμάσου να φωτογραφηθείς στην άλλη διάσταση.

Είναι ένα από τα αριστουργήματα του κινηματογράφου. Ένα από τα φιλμ που άλλαξαν την έννοια του σινεμά. Το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» είναι η ταινία-σταθμός για το sci-fi, που συνδύασε υπέροχα για πρώτη φορά την έννοια της άλλης διάστασης του σύμπαντος και την υπέροχη «ανωμαλία» της μεγάλης οθόνης, που ονομάζεται Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Θυμήσου την κόντρα του Κώστα Χρήστου και του Χρήστου Κάβουρα για το αν η ταινία ήταν αριστούργημα ή υπερτιμημένη.

Προς το τέλος της ταινίας ο ήρωας David Bowman βρίσκεται παγιδευμένος σε μια μαύρη τρύπα του διαστήματος, και ξαφνικά μεταφέρεται σε άλλη διάσταση. Από το χάος του διαστήματος, προσγειώνεται σε ένα λευκό, πολυτελές δωμάτιο αντικρίζοντας τον εαυτό του σε προχωρημένη ηλικία.

 

 

 

Αυτή την εικονική σκηνή, μπορεί κανείς να τη ζήσει στον Εκθεσιακό Χώρο «The Barmecide Feast» του Εθνικού Μουσείου Αεροπορίας και Διαστήματος στη Washington DC που δημιουργήθηκε για την επέτειο 50 χρόνων από την πρώτη προβολή της ταινίας (1968). Η είσοδος στο χώρο είναι δωρεάν, χωρίς έξτρα χρέωση πέραν του εισιτηρίου εισόδου. 

Το σκηνικό είναι άρτια στημένο, με κάθε λεπτομέρεια - παρά το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης κατέστρεψε τα σχέδια - λόγω του ότι ο αρχιτέκτονάς του, Paul Kember, τυχαίνει να είναι ανιψιός του τύπου που δημιούργησε το original σκηνικό. Εκτός και αν ξεπρόβαλε ο Κιούμπρικ από κάμια μαύρη τρύπα για να μας επαναφέρει τη χαοτική μαγεία της ταινίας.

Το παρακάτω άλμπουμ θα σε πείσει ότι αυτό που θα ζήσεις είναι όντως μια μεγάλη Οδύσσεια. Ακόμα και αν δεν είσαι στο διάστημα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved