Ο Παρθενώνας ξανά ακμαίος στην οθόνη σου μέσα από ένα GIFάκι

Τσέκαρε 7 μνημεία της αρχαιότητας να «ανασταίνονται» σε χρόνο ντε τε. 

Ναι μεν τα συναισθήματα είναι όμορφα κάθε φορά που περπατάς την Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στρίβεις το κεφάλι για να τον θαυμάσεις,  αλλά όσο να 'ναι σε πιάνει η ψυχή σου βλέποντάς τον ημι-κατεστραμμένο.

Σε κάθε περίπτωση, τα παρακάτω gifs που δημιούργησε η Expedia, σου δίνουν την ευκαιρία να καμαρώσεις τον «ανοικοδομημένο» Παρθενώνα ο οποίος «φοράει τα καλά του» σε χρόνο ντε τε.

Το αυτό συμβαίνει και με διάφορα άλλα κοσμήματα της αρχαιότητητας, που ανασταίνονται στην οθόνη σου μέχρι να πεις GIF.

Ο Παρθενώνας

Υπέστη την μεγαλύτερη του φθορά το 1687, όταν ο Μοροζίνι πολιόρκησε την Αθήνα στον Ενετοτουρκικό πόλεμο. Μία οβίδα ανατίναξε την πυριτιδαποθήκη που είχε στήσει ο Αλή αγάς.

 

Η πυραμίδα του Nohoch Mul

Το δεύτερο μεγαλύτερο σε όγκο μνημείο που άφησαν πίσω τους οι Μάγιας. Μέχρι και το 1973 δεν μπορούσες να το επισκεφθείς, λόγω της πυκνής ζούγκλας που υπήρχε τριγύρω του.

 

Ο Ναός του Δία

 

 Καταστράφηκε το 79 μ.Χ. μετά την έκρηξη του Βεζούβιου, με τα ερείπιά του να ανακαλύπτονται τον 16ο αιώνα. Αν φτιαχνόταν από την αρχή, θα έδειχνε κάπως έτσι.

 

Το Τείχος του Ανδριανού

Είχε ως στόχο να κρατήσει μακριά τους Πήκτιους από τα -τότε- υπό Ρωμαϊκή κυριαρχία Βρετανικά εδάφη. Σήμερα είναι ορατά μόνο τα θεμέλια, αλλά το gif σε βοηθάει να φανταστείς τα σημείαν που φρουρούσαν οι λεγεωνάριοι.

 

Ναός των Θηβών

 Γνωστός και ως ναός του Λούξορ, χτίστηκε από τον φαραώ Αμενχοτέπ τον 3ο το 1380 π.Χ. Εικάζεται ότι πρόκειται για μία από τις ωραιότερες κατασκευές που έγιναν ποτέ.

 

Ναός του Ήλιου

Ο περίφημος Ναός του Ήλιου στην Τεοτιουακάν, ολοκληρώθηκε κάποια στιγμή ανάμεσα στον 1ο και τον 7ο αιώνα μ.Χ. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος του, το Παρατηρητήριο του Ήλιου, είναι δυστυχώς αυτό που δεν επιβίωσε στον χρόνο.

 

Λάργο ντι Τόρε Αρτζεντίνα

Σε αυτή την πλατεία βρίσκονται τα ερείπια από το θέατρο του Πομπήιου. Ανακαλύφθηκε το 1929 μετά την κατεδάφιση μίας ολόκληρης συνοικίας, ενώ πολλοί ιστορικοί αναφέρουν ότι εκεί δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας - και όχι μέσα στη Σύγκλητο όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved