Τρία πράγματα που κάθε Nappster πρέπει να ξέρει για την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Την 16η Μαρτίου θα τη γιορτάσεις μαζί με τους κολλητούς σου που ξέρουν τι σημαίνει καλός ύπνος

Αν υπάρχει ένας μήνας που σε εκφράζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, τότε αυτός είναι ο Μάρτιος. Ναι, τις αγαπάς τις γυναίκες αλλά μετά την 8η Μαρτίου (την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας) υπάρχει μια ακόμη γιορτή που εκτιμάς και δεν παραλείπεις να «τιμάς»… με την πρώτη αφορμή. 

Ο λόγος για την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου στις 16 Μαρτίου την οποία εσύ, ως γνήσιος Nappster, θα γιορτάσεις και φέτος μαζί με τους κολλητούς σου που ξέρουν τι σημαίνει «καλός» ύπνος» και δεν τον αλλάζουν με τίποτα στον κόσμο. Ναι, ο ύπνος για εσένα είναι λατρεία και «ιεροτελεστία». Μήπως, όμως, όλα αυτά τα χρόνια κοιμάσαι λάθος; Άραγε, πόσο σίγουρος είσαι ότι ξέρεις τα πάντα για τον Nappster που κρύβεις μέσα σου;

Η αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να θεωρείς τον ύπνο δεδομένο και κυρίως, ότι αν θέλεις να ξυπνάς κάθε πρωί με περισσότερη ενέργεια, τότε πρέπει να δίνεις μεγαλύτερη προσοχή στο πού αλλά και το… πόσο κοιμάσαι. Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι ειδικοί και έχουμε τα στοιχεία και τις έρευνες που θα σε πείσουν ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξεις τον τρόπο -και ίσως το στρώμα- που κοιμάσαι.

Για «μελέτησε», λοιπόν, όσα έχουν να σου πουν οι επιστήμονες και δώσε προσοχή στη νέα καμπάνια της Candia που θα σε μυήσει εύκολα στη φιλοσοφία του «Sleep Health».

 

1) Βρες το κίνητρο που θα σε σηκώνει -χωρίς γκρίνια- από το κρεβάτι

Αν κάθε πρωί θέλεις να πάρεις το ξυπνητήρι και να το πετάξεις στον τοίχο, τότε καλό είναι να βρεις ΤΩΡΑ έναν καλό λόγο για να σηκώνεσαι κάθε πρωί από το κρεβάτι αναζωογονημένος. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Sleep Science and Practice, ένας άνθρωπος ξυπνάει ξεκούραστος και αναζωογονημένος όταν νιώθει ότι θα σηκωθεί από το κρεβάτι του για κάτι για το οποίο αξίζει να ζήσει, να ανακαλύψει ή να εξερευνήσει.
Με λίγα λόγια, το μυστικό του καλού ύπνου βρίσκεται στο κίνητρο που δίνεις στον εαυτό σου για να ξυπνήσει την επόμενη μέρα, κάτι σαν τη φιλοσοφία του Wake up in the Mediterranean, δηλαδή (ε ναι, τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ξύπνημα στη Μεσόγειο)!

1

 

2) Ο ύπνος έχει πολλαπλά οφέλη για το «ευ ζην»

Και επειδή, όπως λέει και ο σοφός μας λαός, «των φρονίμων τα παιδιά προτού πεινάσουν μαγειρεύουν», είναι σημαντικό να μάθεις από τώρα τα πάντα για τον «καλό ύπνο» (αν δεν θέλεις να ξυπνάς κάθε πρωί με πόνους στη μέση σε λίγα χρόνια). Άρχισε, λοιπόν, να το «ψάχνεις» το θέμα και μην ξεχάσεις να επισκεφτείς ένα από τα καταστήματα της Candia από τις 12 έως τις 24 Μαρτίου. Επισκέψου τους χώρους με τα στρώματα για να μάθεις τα συστατικά του καλού ύπνου και να ενημερωθείς για το πώς θα ξυπνάς κάθε πρωί αναζωογονημένος. Οι συμβουλές και οι προτάσεις των ειδικών σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμες.


2

 


3) Ναι, ο «καλός ύπνος» έχει σημασία 


3

Ναι, ο «καλός ύπνος» έχει σημασία και συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της ζωής σου. Αυτός είναι και ο λόγος που ο αμερικανικός φορέας World Sleep Society δημιούργησε, άλλωστε, την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, στις 16 Μαρτίου του 2018 δεν σου δίνεται μια ακόμη αφορμή για να κοιμηθείς από το πρωί μέχρι το βράδυ αλλά σου προσφέρεται η ευκαιρία να ξυπνήσεις με όρεξη και κυρίως, με ένα κίνητρο που πραγματικά αξίζει να σε πάρει μακριά από το αγαπημένο σου στρώμα.

Για «τσέκαρε», λοιπόν, τι κάνεις λάθος όταν κοιμάσαι και κυρίως, έλεγξε το στρώμα σου, ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του ποιοτικού ύπνου. Αν έχει έρθει η ώρα να πάρεις καινούριο, τότε το σίγουρο είναι ότι από τις 12 έως τις 24 Μαρτίου στα καταστήματα της Candia θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει και μάλιστα, με έκπτωση έως και 50% για να γιορτάσεις φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, όπως ακριβώς της αξίζει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved