Γιατί πετάει φλόγες κι όχι πάγο ο Ice Dragon;

Ο κορυφαίος αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson στα εξηγεί όμορφα.

Μπορεί να έχει περάσει κάποιος καιρός πια που τέλειωσε η 7η σεζόν του Game of Thrones αλλά κακά τα ψέματα: η τρέλα καλά κρατεί. Και το κοινό παραμένει διψασμένο για εξηγήσεις.

Ακολουθώντας λοιπόν το νήμα των παγκόσμιων μίντια, ακούσαμε γεμάτοι ενδιαφέρον και εντυπωσιασμό πως ακόμα και ο διάσημος Αμερικανός αστροφυσικός, Neil deGrasse Tyson, βλέπει τη σειρά. Με μανία. Και μάλιστα τη σχολιάζει καθόλα επιστημονικά. ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΨΙΜΟ ΜΙΛΑΜΕ. ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι κατά κύριο λόγο ασχολήθηκε με τα «δρακάτσια».

Παλιότερα είχε επικρίνει τη σκηνή με την ανέγερση του Βισέρυον μέσα από την παγωμενή λίμνη λες και είναι μνημείο αλλά αυτή τη φορά ξεκίνησε με ένα θετικό tweet που επιβεβαίωνε τον λόγο για το τεράστιο μήκος των φτερών των ερπετών.

Για να συνεχίσει τη ζωολογική του ανάλυση επιβραβεύοντας τους δημιουργούς του GoT για την επιλογή οι δράκοι να είναι δίποδη αφού όπως οι νυχτερίδες έχουν απωλέσει τα χεράκια τους για χάρη των φτερών τους.

Όλα αυτά, εκτός από τους έξτρα καμένους με τη σειρά σαν και του λόγου μου, είναι αλήθεια πως δε δημιούργησαν τεράστιο ενδιαφέρον στο ευρύ κοινό. Όμως με το tweet του αναφορικά με το τι πράγμα ξερνάει από τα πνευμόνια του το παγωμένο κτήνος τα κατάφερε. Και δημιούργησε έναν μικρό χαμούλη στο παγκόσμιο ίντερνετ:

Μας λέει με άλλα λόγια ότι προφανώς για να έλιωσε το Τείχος του Πάγου πρέπει να χρησιμοποιήθηκε φλόγα –αφού πάγος vs πάγος όπως φωτιά vs φωτιά δεν κάνει αντίδραση. Ο λόγος δε που είναι μπλε είναι ο εξής: στους 1000 βαθμούς οι φλόγες είναι κόκκινες ενώ στους 3000 βαθμούς Κελσίου αποκτούν αυτό το καταπληκτικά καταστρεπτικό μπλε χρωματάκι.

ΑΡΑ (που μας έλεγαν και οι λοχαγοί στον στρατό) η μπλε φωτιά του Βισέρυον είναι 3 φορές πιο δυνατή από των άλλων δράκων. Ως εκ τούτου αν παίξετε στοίχημα για την 8η σεζόν καλό είναι να βάλετε τα λεφτάκια σας σε αυτόν –γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δούμε το dragon fight.

Στα εξήγησε όμορφα ο Neil deGrasse Tyson λοιπόν; Και εν πάση περιπτώσει ο κύριος Νανόπουλος τι έχει να πει για όλα αυτά;

Υγ: Πώς σου φαίνεται η εξήγηση, μήπως έχεις τίποτα αντιρρήσεις να μοιραστείς μαζί μας στα σχόλια;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved