Πόσο ζόρικος είναι ακριβώς ο δράκος του Night's King;

Ο George Martin έριξε φως στην υπόθεση.

Ήταν ίσως από τις πιο αναπάντεχες στιγμές στο φινάλε του 7ου κύκλου του Game of Thrones. Το περιμέναμε πως οι White Walkers θα έκαναν ντου στους Νότιους, αλλά όχι στο σημείο να ρίξουν και το Τείχος. Όμως από τη στιγμή που ο Viserion (ο δράκος) τάχθηκε με τους Walking Dead του Westeros, έγινε αυτό εδώ.

Αυτό που μας έκανε ωστόσο εντύπωση, ήταν η νέα φλόγα του Viserion. Τι ακριβώς είναι δαύτο; Είναι φωτιά; Είναι πάγος; Είναι κάτι σαν πάγος με φωτιά; Ό,τι και αν είναι κατάφερε να ρίξει το Τείχος σαν Jenga. Και ο ίδιος ο Martin με μία επιπλέον δήλωση από τον σκηνοθέτη του τελευταίου επεισοδίου, Jeremy Podeswa. «Θυμηθείτε πως ανατινάχτηκε το King’s Landing στο τελευταίο επεισόδιο της προηγούμενης σεζόν. Η φωτιά άφησε αυτό το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα. Θέλω να πιστεύω πως η μπλε φωτιά του Viserion είναι κάτι παρόμοιο και πως η ζόμπι φύση του, του έχει δώσει άλλες ξεχωριστές ικανότητες».

Ο Martin ωστόσο έχει αναφερθεί στους παγοδράκους μέσα από τα βιβλία του. Συγκεκριμένα γράφει:

«Οι δράκοι του πάγου είναι πολλές φορές μεγαλύτερους από εκείνους της Βαλύρια και λέγεται πως είναι δημιουργημένοι από χιόνι. Έχουν γαλαζωπό χρώμα ματιών και το φεγγάρι μαζί με τ’ αστέρια, καθρεφτίζονται στα φτερά τους όταν πετούν στον ουρανό. Εκεί που οι δράκοι της Βαλύρια βγάζουν φωτιά, οι παγοδράκοι βγάζουν μία ακτίνα που μπορεί να παγώσει έναν άνθρωπο στη στιγμή. Ωστόσο δεν έχει σημειωθεί πουθενά απόδειξη της ύπαρξής τους».

Το παραπάνω δίνει βέβαια και την εντύπωση πως οι εν λόγω δράκοι δεν έχουν να κάνουν με το πράγμα στο οποίο έχει μεταμορφωθεί ο Viserion. Πάντως ό,τι και αν είναι, είναι αρκετά καταστροφικό και στέκεται επάξια ενάντια στη φλόγα του Drogon.

Θα γίνει χαμούλης το 2019.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved