Μήπως ο Μπραν επιχείρησε να δολοφονήσει τον ίδιο του τον εαυτό;

Η πιο ενδιαφέρουσα θεωρία συνομωσίας μέχρι τώρα.

Τώρα που ξεκίνησε ο 8ος και τελευταίος κύκλος του Game of Thrones, τα βάλαμε κάτω. Όλα καλά με την επιστροφή του Μπραν, αλλά είναι πολλά που δεν βγάζουν νόημα. Αρχικά πρέπει να τονίσουμε το εξής: ο Μπραν Σταρκ, δεν είναι πλέον ο Μπραν Σταρκ. Το είπε ο ίδιος αρκετές φορές, αλλά οι αδερφές του δεν λένε να το καταλάβουν. Πλέον είναι το Κοράκι με τα Τρία Μάτια. Ό,τι υπήρχε μέσα σε αυτό το σώμα που θύμιζε τον Μπραν Σταρκ, δεν υπάρχει πια. Θα σε πάμε όμως  λίγο πίσω. Σε αυτό εδώ το περιστατικό.

 

 

 

Αυτό το μαχαίρι από ατσάλι Βαλύριας το είδαμε στα χέρια του δολοφόνου που πήγε να ξεκάνει τον Μπραν. Η αρχική ιδέα, ήταν πως οι Λάνιστερς προσέλαβαν δολοφόνο για να ξεπαστρέψει τον πιτσιρικά, αφού είδε τον παράνομο δεσμό της Σέρσεϊ και του Τζέιμι. Ο Λίτλφινγκερ αναφέρει πως το μαχαίρι το έδωσε στον Τύριον και από εκείνο το σημείο, ξεκινάει η ορκισμένη προσπάθεια της Κάτλιν Σταρκ να τιμωρήσει τον άνθρωπο που θεωρεί δολοφόνο του παιδιού της.

 

 

Ο νέος Μπραν, το Κοράκι με τα Τρία Μάτια, αντιμετωπίζει τα πράγματα με μία απάθεια. Στην προηγούμενη σεζόν, αναφέρεται στα βάσανα της Σάνσα χωρίς να συμπονεί την αδερφή του και δείχνει εξίσου απάθεια για τον χαμό του Χόντορ και την αδερφή του, Μίρα, που έδωσαν τη ζωή τους για να ζήσει. Γνωρίζουμε πως ο Μπραν ταξιδεύει στο παρελθόν επηρεάζοντας το (σ.σ.: υπάρχει μάλιστα η υπόθεση πως αυτόν άκουγε μέσα στο κεφάλι του ο Τρελός Βασιλιάς να του λέει «κάψτους όλους») οπότε κάνουμε τον εξής σκεπτισμό: ίσως το Κοράκι με τα Τρία Μάτια (σ.σ.: η οντότητα ΜΕΣΑ στον Μπραν) θέλει να βγάλει από την μέση τον «ξενιστή του», ώστε να προλάβει να σώσει καταστάσεις. Ώστε να μην αποκεφαλιστεί ο Νεντ Σταρκ, να μην δολοφονηθεί ο Ρομπ, να μην πεθάνει ο Χόντορ και, γενικά, να μην ξεκινήσει όλος εκείνος ο κύκλος των γεγονότων μετά την πτώση του Μπραν από τα τείχη του Γουίντερφελ. Περίεργο; Προσπάθησε απλά να φανταστείς τον Μπραν ως δύο διαφορετικά πρόσωπα μέσα στο ίδιο σώμα.

 

 

Με απλούστερα λόγια: χωρίς Μπραν, δεν γίνεται καμιά φαγωμάρα στα Επτά Βασίλεια και δεν πεθαίνει κανείς. Περίπου. Το ερώτημα είναι «γιατί τώρα;». Ίσως ο Μπραν να ξέρει ήδη πως τελειώνει η ιστορία.

Και ότι ίσως να μην έχει αίσιο τέλος για κανέναν.

via GIPHY



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved