Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ έχει πλέον το δικό του gift shop

Ρίξτε μια ματιά στην πολιτικοποιημένη πραμάτεια του. 

Μια πρωία του περασμένου Μαρτίου, οι κάτοικοι της Βηθλεέμ έμαθαν ότι στην πόλη τους μόλις ξεκίνησε να λειτουργεί ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο δημοφιλέστερος street artist στον κόσμο, o Banksy.

Ναι μεν, ο τελευταίος έχει δώσει κατά καιρούς δείγματα ακτιβιστικής συμπαράστασης προς τους Παλαιστινίους, ωστόσο μια τέτοια κίνηση δύσκολα μπορούσε να την προβλέψει κανείς. Πόσο μάλλον σε ένα μέρος όπου «διαθέτει τη χειρότερη θέα στον κόσμο», όπως κυνικά... αποδιαφημίζεται στo σάιτ του το "The Walled Off Hotel". Κυνικά μεν, ρεαλιστικά δε, καθώς το ξενοδοχείο των 10 δωματίων το οποίο έχει δεχτεί το «άγγιγμα» τόσο του ίδιου του Banksy όσο και διάφορων άλλων γνωστών καλλιτεχνών από τον φιλικό του περίγυρο, βρίσκεται μια χεριά απόσταση από το τείχος της ντροπής. Εκείνο που επιμένει αδιάκριτα εδώ και χρόνια να χωρίζει τις ζωές και την καθημερινότητα Παλαιστινίων και Ισραηλινών. 

 

 

Αυτά είναι τα μπαγιάτικα νέα. Τα φρέσκα έχουν να κάνουν με την έναρξη λειτουργίας ενός καταστήματος με είδη δώρων στο εσωτερικό του "Walled Off Hotel". Στο συγκεκριμένο μέρος μπορεί να βρει κανείς μια πληθώρα αντικειμένων που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Bansky και τα οποία περιστρέφονται θεματικά γύρω από την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη. Εννοείται πως με κάθε αγορά από το κατάστημα τα χρήματα πηγαίνουν για την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας.

Ρίξτε μια ματιά κι αν σας φέρει ποτέ ο δρόμος σας προς τη γενέτειρα του Ιησού, να ξέρετε πως έχετε ένα ακόμη αξιοθέατο στα to-dos σας. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved