Φώκιες πέφτουν πανικόβλητες στα βράχια για να σωθούν από τους τουρίστες

Το είχαμε πάθει κι εμείς μια φορά στην Ίο.

Σαν να βλέπεις τον εαυτό σου αραχτό σε μια απόμερη παραλία της Ίου και ξαφνικά να κάνουν γιουρούσι καμιά δεκαριά Ιταλοί νοματαίοι και να σου παίρνουν τα αυτιά. Η λογική, το στοιχείο δηλαδή που σε διακρίνει από τα ζώα, είναι αυτή που σε αποτρέπει από το να τρέξεις προς τα βράχια να σωθείς από την επέλαση. Οι δόλιες οι φώκιες, δυστυχώς, δεν νιώθουν και όταν βλέπουν τα τουριστικά τσουνάμια, τα βράχια φαντάζουν ως μια κάποια λύσις. 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το βίντεο που έφερε προχθές στη δημοσιότητα το «Παρατηρητήριο για τις Φώκιες του St. Mary» (SMSW), το οποίο βρίσκεται στα βορειονατολικά της Αγγλίας. 

Τα πλάνα δείχνουν τις αλαφιασμένες -από την παρουσία των τουριστών- φώκιες, να τρέχουν προς τη θάλασσα και να πηδούν ακόμη και από ύψος αρκετών μέτρων προκειμένου να σωθούν από τους τουρίστες που σπεύδουν να τις δουν από κοντά. Κι αυτό παρά τις συνεχείς παραινέσεις του SMSW να μην τις πλησιάζουν.

Χαζούληδες ή απλά αναίσθητοι, είναι πολλοί εκείνοι που δεν νιώθουν και μπροστά στη μοναδική ευκαιρία να ποστάρουν μια σέλφι με τη φώκια στο κάδρο, τι να τους πει και η ζωή μιας φώκιας;

Το νου σας, λοιπόν, αν ποτέ σταθείτε τυχεροί και βρεθείτε στην έδρα τους. Εκεί παίζετε με τους δικούς τους κανόνες.

΄΄΄'



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved