Ο πιο αγαπητός «κακός» που έφυγε από τη ζωή

Ο Γεράσιμος Μιχελής υπήρξε ένας ηθοποιός χαμηλού προφίλ που άφησε το δικό του στίγμα.

Με θλίψη αποχαιρετά ο κόσμος του θεάτρου και της τηλεόρασης τον ηθοποιό Γεράσιμο Μιχελή, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας, σκορπίζοντας συγκίνηση σε φίλους και συνεργάτες.

Η είδηση του θανάτου δημοσιοποιήθηκε μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook. Ένας ηθοποιός που δεν κυνήγησε την προβολή ιδιαίτερα, αλλά αγάπησε βαθιά την υποκριτική τέχνη και ιδιαίτερα στο θέατρο.

Ο Νίκος Γαλανός και ο άγνωστος τσακωμός με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και υπήρξε αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη το 1990. Eίχε ήδη αποφοιτήσει από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1977 και ξεκίνησε αμέσως τη σταδιοδρομία του στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Είχε συμμετοχές σε σπουδαίες παραστάσεις αρχαίου δράματος, όπως «Οιδίπους Τύραννος», «Αντιγόνη» και «Ηλέκτρα», ενώ ξεχώρισε και σε έργα σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, όπως του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Δημήτρη Κεχαΐδη.

Στις δεκαετίες του 1980 και 1990 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και με σημαντικές ιδιωτικές σκηνές (Θέατρο Αμόρε, Θέατρο Χορν), όπου ενσάρκωσε ρόλους σε έργα του Σαίξπηρ (Άμλετ, Μάκβεθ), του Τσέχωφ (Βυσσινόκηπος) και του Ίψεν (Έντα Γκάμπλερ).

H Μαρία Ναυπλιώτου πάνω από όλα είναι ωραίος άνθρωπος

Στην τηλεόραση, αγαπήθηκε πολύ και στον ρόλο του «Παρά Πέντε» , αλλά και για τη συμμετοχή του σε άλλες δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές. Εξέδωσε ποιητικές συλλογές, οι οποίες αποτύπωσαν την πνευματική του αναζήτηση και τη βαθιά του σχέση με τον άνθρωπο και τον Θεό.

Οι δουλειές στην τηλεόραση: Η ζωή της άλλης 2009, Το κόκκινο δωμάτιο: Η μνήμη της Μέδουσας 2008, Αν υπήρχες θα σε χώριζα 2007, Στο παρά 5 2005, Εν Ιορδάνη 2002 και Σκιές στο περιστύλιο 2001.

 

Στο θέατρο: 
Ηλέκτρα 2015

Ο γάμος του Φίγκαρο 2015
Ιλιάδα 2013
Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι: Ιδού εγώ 2010
Δυτικά της πόλης: Ανείπωτο για το Γιώργο Χειμωνά 2010
Ήταν όλοι τους παιδιά μου 2006
Αρχοντοχωριάτης 2004
Πλατόνοφ 2003
Το Κατερινάκι από το Χαϊλμπρόν 2003
Οι σχέσεις του κυρίου Πήτερς 2002
Το Ημερολόγιο της άμμου 2001
O Καβαλάρης του Χιονιού
Πεντάμορφη και το Τέρας
Κατσούρμπος
Αντιγόνη
Οιδίποδας επί Κολωνώ
Φεγγαρόφωτο
Μικρός Ήρως
Υπηρέτης δύο αφεντάδων
Ιεφθάε
Τα επτά τελευταία λόγια του Σωτήρα μας στο σταυρό
Φθινοπωρινές λουτροπόλεις
Προσοχή Δαγκώνει
Τρεις Αδελφές

Κινηματογράφος
Χρήστος Και Βίτσιο 1997



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved