Στα χρονικά του φαίνεσθαι των εντυπωσιασμών και του "ό,τι να 'ναι, αρκεί να κάνει views", ήρθε μια φωνάρα στη φετινή Eurovision με το κομμάτι "Αστερομάτα" και μας έκλεισε το στόμα. Κυριολεκτικά.
Τι θα ήταν η Eurovision χωρίς το Sex Appeal;
Η Κλαυδία Παπαδοπούλου (για τους πιο μυημένους: Klavdia) ανέβηκε στη σκηνή με μηδέν φανφάρες, χορευτικά, ούτε και περίπλοκα concept. Μόνο με ένα μικρόφωνο, ένα φόρεμα (όχι πιο εκκεντρικό από εκείνα της γιαγιάς σου στο Πάσχα) και μια αλήθεια στα μάτια που σε κολλούσε στον τοίχο. Και με αυτά τα "τίποτα", μας έδωσε την πιο εμφατική 6η θέση που έχουμε δει εδώ και χρόνια.
Κλαυδια με τη φετινή σου συμμετοχή στη Eurovision έβαλες και σε εμάς τα γυαλια. Καταφερες στα 22 σου χρόνια με τη φωνή σου να κάνεις ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τα λόγια που ερμηνεύεις, να δακρύσουν. Αυτό είναι τέχνη.#Klavdia #Asteromata #Eurovision2025 pic.twitter.com/uSJVGyVPFn
— Fani Sintaki (@fanisintaki) May 17, 2025
Το ίντερνετ; Την αποθεώνει και όχι άδικα. Γιατί η Κλαυδία δεν προσπάθησε να γίνει κάτι που δεν είναι. Δεν χρειάστηκε φαντασμαγορικά φίλτρα, ούτε παραγωγές εκατομμυρίων. Ήταν αυθεντική, αληθινή, και – μεταξύ μας – η μόνη που έμοιαζε να τραγουδάει με την ψυχή της κι όχι με το autotune.
Τελικά μας αρέσει το Αστερομάτα της Κλαυδίας;
Η επιτυχία της δεν είναι απλώς μια καλή θέση. Είναι υπευπενθύμιση ότι το ταλέντο, όταν υπάρχει, δεν χρειάζεται φαντεζί περιτύλιγμα. Ότι η αυθεντικότητα έχει ακόμα αξία. Και ότι η Ελλάδα μπορεί να στείλει ένα κορίτσι μόνο με τη φωνή της και να σκάσει μύτη στους τελικούς της Ευρώπης σαν να λέει: “Έτσι γίνεται, παιδιά.”
Eurovision 2025: Τι γνώμη έχετε για τη Φινλανδή «Τσιτσιολίνα»;
Τελικά, ναι. Η Κλαυδία μας έβαλε τα γυαλιά. Κι αν συνεχίσει έτσι, θα χρειαστούμε όλοι και δεύτερο ζευγάρι.
Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ για τη #eurovision2025 ειναι αυτη.
— ?THANάSIMA+AGΝά?: the ?+? ENCYCLOPAEDIA (@thanasima_agna) May 17, 2025
Η #Klavdia μας και η Ελλαδα μας στην 6η θεση. Αυτο για μερικους που την ειχαν ΕΚΤΟΣ τελικης 10αδας. Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ. #Eurovisiongr
Απ το 2013 με τους Κoza Mostra κ Αγαθωνα ειχαμε να πιασουμε τετοια θεση. pic.twitter.com/72Kd84Mrdp