Όλα τα πιθανά σενάρια που μπορούν να αφανίσουν την ανθρωπότητα

*κατσαριδούλα likes this post

Ξέχνα την Αποκάλυψη. Πριν πλημμυρίσει ο τόπος από δαίμονες και φρικιά, υπάρχουν άλλες απειλές πολύ πιο γήινες και ρεαλιστικές. Είναι πιο κοντά απ’ ότι φαντάζεσαι και οι πιθανότητες να εξαφανιστεί το είδος μας, ολοένα και μεγαλώνουν. Τα πέντε παρακάτω δεν είναι τόσο μακριά.

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΡΕ.

 

1. Όλοι αυτοί οι αστεροειδείς εκεί «έξω»

Σε περίπτωση που δεν το έχεις κάτσει να το σκεφτείς, το σενάριο του «Αρμαγεδών»  και του «Ολέθρια Σύγκρουση» δεν είναι και τόσο εξωπραγματικό. Στο κρύο και σκοτεινό σύμπαν όπου δεν επιζεί ούτε μύκητας, υπάρχουν  αστεροειδείς  που έχουν σε μέγεθος την Βαρκελώνη. Ένας αρκεί να κάνει την ζημιά και να μετατρέψει τον πλανήτη σε σενάριο του Jerry Bruckheimer.  

Πώς θα ψοφήσουμε:
Ο αστεροειδής πέφτει και διαλύει τα πάντα. Οποιαδήποτε μορφή ζωής σε στεριά και θάλασσα εξαφανίζεται παρείτσα με την βλάστηση. Οι μόνοι που χαίρονται είναι αυτοί οι άπλυτοι άστεγοι στην Αμερική που κρατούν ταμπέλες «The End Is Near».
Η επόμενη μέρα:
Αν υποθέσουμε πως υπάρχει, αφού φάμε ότι έχει επιζήσει θα φαγωθούμε μεταξύ μας.
Υπάρχει ελπίδα;
Το τηλεσκόπιο της NASA μπορεί να εντοπίζει αστεροειδείς που βρίσκονται έτη φωτός μακριά, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει ασκήσεις διαχείρισης πιθανών συγκρούσεων σε συνεργασία με την FEMA. Η αλήθεια βέβαια είναι πως αν πέσει, δεν θα μείνει ρουθούνι.

 

2. Η εξαφάνιση των μελισσών

SilenceOfTheBees WhatYouCanDo

Ο μέσος άνθρωπος το βλέπει και λέει: «Ε και; Το πολύ-πολύ να τρώμε το γιαούρτι σκέτο και να κόψουμε τα Cheerios». Το θέμα είναι πως η μέλισσα δεν ευθύνεται μόνο για το μέλι, αλλά για την διατήρηση όλου του οικοσυστήματος κυρίως με την επικονίαση των ανθοφόρων φυτών. Εδώ και περίπου 6 χρόνια οι επιστήμονες μελετών ότι πεθαίνουν μιλούνια μέλισσες, αλλά και αποπροσανατολίζονται από τις κυψέλες. Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες αποδίδουν την ευθύνη στα φυτοφάρμακα που τις παίρνει σβάρνα μαζί με τα ζιζάνια.

Πώς θα ψοφήσουμε:
Χωρίς την επικονίαση δεν υπάρχουν νέα φυτά. Χωρίς νέα φυτά δεν υπάρχουν φρούτα και λαχανικά. Λογικά πρέπει να κατάλαβες πως θα πάει ντόμινο η δουλειά…
Η επόμενη μέρα:
Θα μας βρει χωρίς μέλι, χωρίς μαρμελάδες, χωρίς σιτηρά και χωρίς βαμβάκι. Δεν το λες και εύκολο.
Υπάρχει ελπίδα;
Την τελευταία φορά που τσεκάραμε, οι ελέφαντες δεν μπορούσαν να βοηθήσουν στην επικονίαση. Αν επιζήσουν και δαύτοι.

 

3. Η νανοτεχνολογία θα μας κάνει μαριονέτες

maxresdefault

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, η πιο πρόσφατη επανάσταση  που έχει φέρει η νανοτεχνολογία είναι στην ιατρική. Έχουν ξεκινήσει ήδη πειράματα, που δείχνουν ότι σε λίγα χρόνια, τα ρομποτικά μικροσωματίδια θα ξεβουλώνουν αρτηρίες, θα επιδιωρθώνουν βαλβίδες καρδιάς και θα αναπλάθουν καλύτερα. Καθόλου άσχημα. Αυτό που σκέφτονται ωστόσο κάποιοι πιο ανήσυχοι, είναι τι θα συμβεί στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Πολύ στραβά.

Πώς θα ψοφήσουμε:
Πανεύκολα. Αυτά τα σωματίδια δεν είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι και αντί να επιδιορθώσουν θα αρχίσουν να καταστρέφουν όργανα. Θα μας ξεπαστρέψουν πιο γρήγορα απ’ ότι τελειώνεις ένα πιτόγυρο.
Η επόμενη μέρα:
Θυμήσου την «Κυριαρχία» με τον Johnny Depp. Σε αυτό το σενάριο λοιπόν θα είμαστε σκλάβοι. Αν είμαστε ήδη νεκροί.
Υπάρχει ελπίδα;
Αν σκεφτείς ότι η εξέλιξη στην τεχνολογία είναι δεδομένη, μάλλον όχι.

 

4. Το Matrix είναι κοντά

Παιδιά τα ρομπότ δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία. Στην Κίνα έχουν φτιάξει ρομπότ-παρκαδόρους. Στην Αμερική ρομπότ-μπάτλερ και στην Ιαπωνία, φυσικά, ετοιμάζονται να βγάλουν ρομπότ-ιερόδουλες. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να βγουν όλα τούτα στην αγορά και να γεμίσουν τα σπίτια μας. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως σε 50 χρόνια από τώρα -ή και νωρίτερα- δεν θα υπάρχει σπίτι χωρίς ρομπότ. Μέχρι να γίνει καμιά επανάσταση.

Πώς θα ψοφήσουμε:
Σιγά το δύσκολο μωρέ. Θυμήσου το Matrix. Σάρκα εμείς, ατσάλι αυτά. Σκατόμυαλοι εμείς, διάνοιες εκείνα. Η φαγωμάρα θα ξεκινήσει από το πουθενά και με το πρώτο ρομπότ που θα αποκτήσει τεχνητή νοημοσύνη την έχουμε κάτσει για πλάκα.
Η επόμενη μέρα:
Στα χαρακώματα. Άνθρωποι εναντίον ρομπότ, με την διαφορά ότι θα είμαστε οι κυνηγημένοι. Και άντε να βρεις John Connor να σε σώσει.
Υπάρχει ελπίδα:
Με τα μυαλά που κουβαλάει ο άνθρωπος από την αυγή του χρόνου, πιστεύοντας ότι όλα και όλοι του ανήκουν, είμαστε περίεργοι που ζούμε ακόμα.

 

5. O Kim Jong Un θα το πατήσει

download
Γελάτε ρε, γελάτε. Αλλά οι Βορειοκορεάτες όχι μόνο δεν αστειεύονται αλλά στην ουσία περιμένουν μία αφορμή για να γίνει χαμούλης. Η Αμερική, όσο περνούν τα χρόνια, χάνει ολοένα την θέση της στην παγκόσμια οικονομία από την Κίνα και τα νέα όπλα που βγαίνουν συνεχώς δεν κάνουν την κατάσταση να μοιάζει ονειρική. Είναι μέχρι να του τη βαρέσει του Kim και να γίνει της Κορέας. Στην κυριολεξία.

Πώς θα ψοφήσουμε:
Από ένα εκατομμύριο τόνους πυρηνικά. Ένα κουμπί θα πατήσει ο ατσίδας.
Η επόμενη μέρα:
Ραδιενέργεια, πυρηνικός χειμώνας, υπογεννητικότητα, αφανισμός. Μόνο οι κατσαρίδες θα μας κάνουν παρέα.
Υπάρχει ελπίδα;
Άλλο ελπίδα και άλλο θαύματα αδερφέ. Στα τελευταία δεν πιστεύουμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved