Πέθανε ο Donald Sutherland σε ηλικία 88 ετών

Το τέλος μιας εποχής.

Ο αγαπημένος ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες από το The Dirty Dozen, το MASH και το Klute μέχρι το Animal House και το Ordinary People στο Pride & Prejudice και το The Hunger Games και κέρδισε ένα Emmy για το Citizen X, πέθανε την Πέμπτη στο Μαϊάμι μετά από πολύχρονη ασθένεια. Ήταν 88 ετών.

Επίτιμος αποδέκτης του Όσκαρ 2017 είναι επίσης ο πατέρας του βραβευμένου με Emmy  για το "24", Kiefer Sutherland, και του βετεράνου στελέχους της CAA Media Finance Roeg Sutherland. 

 

Σε μερικούς από τους πιο γνωστούς του ρόλους, τελειοποίησε μια λακωνική, επιθετική και σοβαρή μορφή υποκριτικής, όπως ο ψύχραιμος ερασιτέχνης ανακριτής φόνων John Klute, απέναντι από την τρομοκρατημένη κοπέλα της Jane Fonda, Bree Daniels, στο Klute. Ως Hawkeye Pierce στην ταινία MASH και στο Don't Look Now του Nicolas Reog ως δύσπιστος John Baxter, ο οποίος δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς της συζύγου Laura (Julie Christie) ότι η πρόσφατα νεκρή κόρη τους προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους.

Γεννημένος στις 17 Ιουλίου 1935, στο Saint John, στο New Brunswick, στον Καναδά, ο Donald Sutherland συγκέντρωσε περίπου 200 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις που εκτείνονται σε περισσότερα από 60 χρόνια καριέρας, από την φιλοξενία επεισοδίων σειρών της δεκαετίας του 1960, όπως Suspense, The Avengers, Court Martial και The Odd Man. στο περσινό δράμα του Paramount+ Bass Reeves. Η μεγάλη του επιτυχία στον κινηματογράφο ήρθε με το γεμάτο αστέρια δράμα του Ρόμπερτ Όλντριχ, The Dirty Dozen του Β' Παγκοσμίου Πολέμου του 1967, υποδυόμενος τον Βέρνον Πίνκλεϊ δίπλα στους Λι Μάρβιν, Έρνεστ Μποργκνίν, Τσαρλς Μπρόνσον, Τζορτζ Κένεντι, Τέλι Σαβάλας και άλλους.

Ξεκάθαρα, το τέλος μιας εποχής.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved