associated press Μαγευτικές εικόνες από την ολική έκλειψη ηλίου

Το φεγγάρι κάλυψε πλήρως τον ήλιο και περίπου 44.000.000 άνθρωποι σήκωσαν το κεφάλι προς τον ουρανό.

Περίπου 4 λεπτά διήρκησε η ολότητα της έκλειψης του ηλίου στην πρώτη πόλη που την γνώρισε. Πρόκειται για το Μασατλάν, στην ακτή του Ειρηνικού του Μεξικού, σ’ ένα φαινόμενο που προκάλεσε φρενίτιδα στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά. Αυτά τα 4 λεπτά όπου το φεγγάρι κάλυψε πλήρως τον ήλιο ήταν αρκετά ώστε να πέσουν οι θερμοκρασίες σε κάποιες περιοχές και να επηρεαστούν τα ζώα. Όσο οι άνθρωποι ετοιμαζόντουσαν να παρακολουθήσουν την έκλειψη φορώντας τα ειδικά γυαλιά, τα ζώα της ημέρας ετοιμαζόντουσαν ξαφνικά να κοιμηθούν και τα νυχτόβια πλάσματα έδειχναν αναστατωμένα.

 

 

«Συνολικά, όλοι οι γορίλες σηκώθηκαν και περπάτησαν κατευθείαν προς το σημείο όπου υποτίθεται ότι θα τους αφήσουν να μπουν τη νύχτα για να κοιμηθούν», είπε στο CNN ο καθηγητής βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Ράλεϊ. Παρόμοιες συμπεριφορές παρατηρήθηκαν μεταξύ άλλων θηλαστικών και ερπετών, συμπεριλαμβανομένου ενός κροκόδειλου που άρχισε να ετοιμάζεται για ύπνο καθώς σκοτείνιαζε ο ουρανός.

 

solar eclipse2

 

Οι εικόνες από την ολική έκλειψη είναι εντυπωσιακές. Μαγευτικές. Δείχνουν το μεγαλείο της φύσης και πως τα πάντα σε αυτή τη ζωή που βιώνουμε είναι σχετικά. Τέσσερα λεπτά ήταν αρκετά ώστε να επηρεαστεί ολόκληρος ο πλανήτης. Ο δορυφόρος Starlink του Elon Musk μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο της ηλιακής έκλειψης στη Γη που κόψει την ανάσα.

 

 

Σύμφωνα με τη NASA, η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου θα είναι τον Αύγουστο του 2026. Το φαινόμενο θα είναι ορατό στη Γροιλανδία, την Ισλανδία, την Ισπανία, τη Ρωσία και μια μικρή περιοχή της Πορτογαλίας. 

solar eclipse1

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εντυπωσιακή έκλειψη ηλίου

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved