Youtube Είδηση δεν είναι η σύλληψη του Hayate, αλλά ότι άργησε να συμβεί

Ο γνωστός Youtuber και οι χιλιάδες followers που πλήρωναν για live κακοποίηση ΑμεΑ.

Υπάρχει άραγε κάτι που να μπορεί να προκαλέσει έκπληξη; Κάτι που να προκαλέσει τέτοιο ηλεκτροσόκ στην κοινωνία που απλώς βρίσκεται σε αδράνεια απέναντι σε όλο και πιο αρρωστημένες ειδήσεις; Στο τελευταίο στάδιο της αρρωστημένης κοινωνίας στην οποία ζούμε, συνδρομητές πληρώνουν αδρά ώστε να βλέπουν ΑμεΑ να υποφέρουν. Να τα ξεφτιλίζουν, να τα βρίζουν, να τα δέρνουν, να τα ταπεινώνουν. 

Πρωταγωνιστής αυτής της φρικιαστικής υπόθεσης ο «Hayate» ή «Αρχηγός». Ένας 35χρονος που τα τελευταία χρόνια είχε μετατρέψει την κακοποίηση ανθρώπων σε «επιχείρηση παραγωγής χρήματος». Μέσω των social media και συγκεκριμένα του Youtube και του TikTok, κακοποιούσε ΑμεΑ και εισέπραττε χιλιάδες ευρώ από τους πιστούς ακολούθους τους. Εκείνοι πλήρωναν μέχρι και 150 ευρώ για να βλέπουν ανθρώπους να κακοποιούνται σε live μετάδοση και κάθε κατηγορία βασανισμού είχε και δικό της τιμοκατάλογο. Σαν να πηγαίνεις στο εστιατόριο και να παραγγέλνεις το τι επιθυμεί ο ουρανίσκος σου. 

 

 

Σε αυτόν λοιπόν τον τύπο, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας πέρασαν χειροπέδες και η είδηση δεν είναι ότι θα πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη αλλά γιατί τόσο καιρό κυκλοφορεί ελεύθερος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «εμπορία ανθρώπων», «σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων» και «απειλή», με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 82Α «”Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά” λόγω αναπηρίας».

Ο Κωνσταντίνος Τσιώρης δίνει μαθήματα DJing σε ΑμεΑ και ζωής σε όλους μας

Πρόκειται για μία ιστορία που κρατάει από τον Ιανουάριο του 2023 και ο Hayate προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

 

 

Περισσότερο από έναν χρόνο ένας τύπος βασανίζει ΑμεΑ σε ζωντανή σύνδεση. Τα πάντα γίνονται reality και κέρδος. Υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που απολαμβάνει να βλέπει τον αδύναμο να βασανίζεται. Δεν ξέρω τι ένστικτα είναι αυτά που τους οδηγούν σε αυτό το σημείο αλλά ξεκάθαρα είναι αρρωστημένα. Αν τα ΑμεΑ χρειάζονται τη βοήθειά μας, τότε αυτό το αρρωστημένο κομμάτι, ελπίζω μειοψηφία, θα πρέπει να ζητήσουν τη βοήθεια της ψυχιατρικής. Δεν αντέχεται άλλη τέτοια δυσωδία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved