Αληθεύει ότι η Griselda Blanco φόβιζε τον Escobar ή ήταν τέχνασμα του Netflix;

Τελικά ποιοι χαρακτήρες στη σειρά Griselda είναι πραγματικοί;

 

Πριν λίγες ημέρες έκανε πρεμιέρα στο Νetflix η μίνι σειρά με τίτλο «Griselda», που βασίζεται στα αληθινά γεγονότα και τη ζωή της Griselda Blanco, της «Μαύρης Χήρας» των ναρκωτικών. Η σειρά παρουσιάζει το ταξίδι της Blanco από το Μεδεγίν μέχρι να γίνει η «Νονά» της αυτοκρατορίας ναρκωτικών του Μαϊάμι. Πρωταγωνιστούν: Σοφία Βεργκάρα, Αλμπέρτο Γκέρα, Κρίστιαν Τάπαν.

La Dama de la Mafia

Ήταν γνωστή ως «La Dama de la Mafia», «Μαύρη Χήρα» και «La Madrina» (Νονά), ενώ μέλη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) έχουν πει ότι πρόκειται για την πιο συναρπαστική εγκληματίας που καταδίωξαν, κατά τον 20ο αιώνα. Ακόμη, είναι αξιοσημείωτα τα λόγια και του «βασιλιά της κοκαϊνης»: «Ο μόνος άνθρωπος που φοβήθηκα ποτέ ήταν μια γυναίκα ονόματι Griselda Blanco». Kαι με αυτά τα λόγια ξεκινά η σειρά.

Pablo Escobar: Ένας θάνατος χωρίς παπούτσια

Πρόκειται κατά βάση για μια φανταστική απόδοση της ιστορίας της ζωής της Griselda Blanco, όπου παρουσιάζεται μια αδίστακτη Κολομβιανή γυναίκα βαρόνος των ναρκωτικών που χρησιμοποίησε την εικόνα της ως νοικοκυρά για να κυβερνήσει τους δρόμους του Μαϊάμι.

Αυτό που κάνει την ιστορία της Griselda Blanco τόσο ενδιαφέρουσα είναι ότι κάποια που ήταν τόσο ισχυρή προσωπικότητα στη βιομηχανία του εμπορίου ναρκωτικών της δεκαετίας του '70 και του '80, δεν ήταν τόσο γνωστή όσο και οι άντρες ομόλογοί της – γιατί ήταν γυναίκα. Επίσης, το να βλέπεις τους Λατίνους ως έμπορους ναρκωτικών και υπηρέτριες και άλλα στερεότυπα έχουν υπερπαιχτεί, αυτή τη φορά έχει ενδιαφέρον να δούμε αυτή την ιστορία μιας πραγματικής Κολομβιανής γυναίκας, την οποία υποδύεται μια Κολομβιανή ηθοποιός.

 

 

Πραγματικότητα VS Φαντασία

Την Griselda Blanco την υποδύεται η Sofía Vergara. Η πραγματική Griselda Blanco Restrepo (1943-2012) γεννήθηκε στην Κολομβία, η άνοδος και η πτώση της συνέβησαν στις ΗΠΑ. Στη σειρά, η Blanco πηγαίνει στις ΗΠΑ με την ελπίδα να δώσει στους γιους της μια καλύτερη ζωή – αλλά η ζωή της και η δική τους είναι βυθισμένη από αιματοχυσία και ναρκωτικά. Η ιστορία της ζωής της είναι πιστευτή στη δραματική σειρά τόσο πολύ που ο μόνος επιζών γιος της, Michael Corleone Sepúlveda Blanco, μηνύει τώρα το Netflix και τη Sofía Vergara επειδή χρησιμοποίησαν αυτό το υλικό χωρίς αποζημίωση. Επίσης, κομμάτια της ζωής της Blanco έχουν παιχτεί στο παρελθόν στις ταινίες ντοκιμαντέρ Cocaine Cowboys (2006-2008) και στο αστυνομικό δράμα Cocaine Godmother (2017), με πρωταγωνίστρια την Catherine Zeta-Jones.

Το «The Gentlemen» του Guy Ritchie γίνεται σειρά στο Netflix

Η June Hawkins είναι η αστυνομικός του Μαϊάμι που βοήθησε στην πτώση της Γκριζέλντα και την υποδύεται η Juliana Aidén Martinez. Στη σειρά η June Hawkins εμφανίζεται εξίσου υποτιμημένη με τη Blanco.

Η Carla (δεν είναι πραγματικός χαρακτήρας) που υποδύεται η Karol G. Παρότι δεν υπάρχει καμία μοναδική πραγματική γυναίκα που να σχετίζεται με την Carla, όσοι έχουν δει τη σειρά μιλούν για το πόσο ρεαλιστική είναι η απόδοση του χαρακτήρα εξαιτίας της ηθοποιού που την υποδύθηκε. Στην πραγματική ζωή, η Karol G (γεννημένη Carolina Giraldo Navarro) είναι καλλιτέχνης της reggaeton, έχει περισσότερους από 67 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram και κατέχει πέντε παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες για τη μουσική της. Κέρδισε το πιο πρόσφατο το 2023 ως η πρώτη γυναίκα τραγουδίστρια που έφτασε στο Νο 1 του Billboard με ένα άλμπουμ στα ισπανικά. Η Karol G μεταμορφώθηκε για τον ρόλο της Carla. Τέλος, η εισαγγελέας (πραγματικός χαρακτήρας) την υποδύεται η Eva La Dare. Αν και ο χαρακτήρας δεν κατονομάζεται στη σειρά, η εισαγγελέας εκείνη την εποχή ήταν η Catherine Vogel. Η Eva La Dare ενσαρκώνει αυτή την προσωπικότητα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved