Assosiated Press Tο Φεγγάρι του Λύκου έκανε την νύχτα μοναδική
Εκθαμβωτική η πρώτη πανσέληνος του 2024, από όποια χώρα και αν απαθανατίστηκε.
 

Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς είναι γεγονός και μας χάρισε μερικές από τις πιο όμορφες εικόνες που θα μπορούσαμε να δούμε αυτή τη στιγμή. Το βράδυ της Πέμπτης ο ελληνικός ουρανός φωτίστηκε και το «Φεγγάρι του Λύκου» μάγεψε όλους όσους είδαν το θέαμα και ειδικά όσους μπόρεσαν να πάνε σε τοποθεσίες που τους επέτρεπαν να έχουν καλύτερη θέα.

Για την ιστορία, στην πρώτη πανσέληνο της χρονιάς αναφέρονται ως το «Φεγγάρι του Λύκου» και αυτό επειδή ο θρύλος λέει ότι κατά τη διάρκεια του φαινομένου οι λύκοι ακούγονται να ουρλιάζουν πιο δυνατά. Κάπως έτσι είχε καθιερωθεί από αυτό που πίστευαν οι ιθαγενείς της Αμερικής στα παλιά χρόνια καθώς και πως τα αλυχτίσματά τους ακούγονται δυνατότερα επειδή πεινάνε. Τουλάχιστον, αυτό αναφέρει ο θρύλος… Επιπλέον, έχουν υπάρξει και άλλα ονόματα από τους ιθαγενείς για την πανσέληνο του Ιανουαρίου όπως «Κεντρικό Φεγγάρι», αλλά και παραδοσιακά ονόματα που τονίζουν το κρύο της εποχής όπως Κρύο Φεγγάρι (από την φυλή Κρι), Φεγγάρι του πάγου (από την φυλή Αλονκίν).

Η επόμενη πανσέληνος αναμένεται στις 24 Φεβρουαρίου και θα είναι γνωστή ως το «Φεγγάρι του Χιονιού» λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που συμβαίνουν συχνά εκείνη την περίοδο του χρόνου.

Συγκεντρώσαμε φωτογραφίες από γωνιές του πλανήτη που απεικονίζουν το κρύο φεγγάρι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved