Τέμπη: Ας ακούσουμε όλοι τη φωνή της τραγικής μάνας που έχασε το παιδί της

Η κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών είναι συγκλονιστική.

Την 1η Μαρτίου του 2024 θα συμπληρωθεί ένα έτος από την τραγωδία των Τεμπών. Για να είμαστε ακριβείς, το έγκλημα των Τεμπών. Εκεί που 57 άνθρωποι έφυγαν άδικα από τη ζωή και 180 είναι τραυματίες με τα ψυχικά τραύματα να τους ακολουθούν για όλη τους τη ζωή. 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων για τα θύματα της τραγωδίας, Μαρία Καρυστιανού συγκλόνισε με την  κατάθεση της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. «Με βλέπετε εδώ μόνη μου αλλά δεν είμαι. Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου και τις οικογένειες τους. 180 τραυματίες δίπλα μου. Ξέρετε τι είναι να παρακαλάς να έχεις το παιδί σου τραυματισμένο από το να το έχεις νεκρό; Να περιμένουμε για την ταυτοποίηση και μετά το χάος. Είναι τόσο απροκάλυπτες οι παραβάσεις και οι παραλήψεις που δεν χρειαζόταν η Εξεταστική» είπε συγκλονισμένη για να προσθέσει εν συνέχεια:

 

 

«Έπρεπε από τις 10 πρώτες μέρες να μπούνε φυλακή και ερχόμαστε ένα χρόνο μετά να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες. Είναι κρατικό έγκλημα και προσπάθεια συγκάλυψης και υποβίβασης των ευθυνών. Σε αυτό το έγκλημα, που έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι η απόδοση ευθύνης είναι μονόδρομος, ελπίζω αυτή να έρθει μέσω της δικαιοσύνης», τόνισε.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε υβριστικό να κατηγορείται για το έγκλημα ο νεκρός μηχανοδηγός, μίλησε για κακουργηματικές πράξεις, εγκληματικές παραλείψεις στο σιδηρόδρομο. «Πολλές φορές αυτά που άκουσα στην Εξεταστική, με έκαναν να ντρέπομαι. Με έκαναν να θέλω να αλλάξω χώρα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, είπε: «Εσείς την συντηρείτε την ασυλία. Είναι συνάδελφός σας, αλλά δεν μπορείτε να προασπίζεστε το κακό. Θα θέλατε εγώ στο γιατρό που έκανε κακό στο παιδί σας να πάω και να τον στηρίξω;» ενώ αναρωτήθηκε: «είναι αλλιώτικοι οι νόμοι για τους πολίτες; Είναι αλλιώτικοι για τους υπουργούς; Τι γίνεται τελικά σε αυτό το κράτος;».

 

 

Παράλληλα ανέφερε ότι αλλοιώθηκε ο χώρος του δυστυχήματος, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

Μάλιστα κατέθεσε ότι οι δικαστικοί που ερευνούσαν το δυστύχημα δεν είχαν πάει στην περιοχή. «Θεωρώ ότι γινόταν μία παράνομη μεταφορά. Και γι’ αυτό έγινε αλλοίωση του τόπου του συμβάντος», ανέφερε κάνοντας λόγο για συγκάλυψη και κενά στην έρευνα.

Η κ. Καρυστιανού, απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, απέδωσε ευθύνες στον πρωθυπουργό, στους υπουργούς, στην Hellenic Τrain και στην ΡΑΣ.

Ας μην ξεχάσουμε ποτέ το έγκλημα των Τεμπών. Ας μην ξεχαστεί η φωνή αυτής της τραγικής μάνας. Ας αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved