Ο ήσυχος θάνατος του Max Payne

O James McCaffrey, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Max Payne και τον Alex Casey έφυγε σε ηλικία 65 ετών.

Είναι ίσως περιττό για τον οποιοδήποτε μεγάλωσε με τη γενιά των video games των 00s, να αναλογιστεί πόσα πράγματα προσέφεραν παιχνίδια όπως το Max Payne. Σε μία εποχή που ακόμα ψάχναμε τα πρώτα μας βήματα γύρω από το gaming, χαρακτήρες όπως ο Max Payne έδωσαν άλλη διάσταση σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε campaign αλλά που όλοι μάθαμε ως single player.

O ηθοποιός James McCaffrey θα είναι πάντα κομμάτι εκείνης της εποχής. Ξεκίνησε με ένα Hawaiian πουκάμισο και κακά γραφικά να τον απαθανατίζουν και έφτασε μέχρι το νεότερο Control της Remedy Entertaiment όπου υποδύθηκε τον Zachariah Trench. Νωρίτερα, είχε υποδυθεί τον εξίσου εμβληματικό Alex Casey στα Alan Wake. Παρότι ήταν ένας voice actor, o McCaffrey ήταν από τους καλλιτέχνες που όχι μόνο διατήρησαν την υποκριτική τους ταυτότητα, αλλά που αυτή ήταν αναγκαία στα παιχνίδια μυστηρίου και δράσης που καλέστηκε να συμμετάσχει. Γι’ αυτό άλλωστε και παρέμενε μία φοβερή προσωπικότητα ανάμεσα στους φανς, που ποτέ δεν ξέχασαν τα πόσα προσέφερε στην gaming κοινότητα.

 

 

Ο McCafrrey είχε διαγνωστεί εδώ και αρκετό καιρό με πολλαπλό μυέλωμα, έναν τύπο καρκίνου του μυελού των οστών και έδινε μάχες για να μπορέσει να διατηρήσει ακμαία την υγεία του -όσο μπορούσε- και δεν σταμάτησε λεπτό να συμμετέχει σε projects. Ωστόσο την Κυριακή απε΄βίωσε. Στο δικό μας το μυαλό, το τέλος του James McCaffrey είναι ίσως αυτό που ήθελε πάντα ο Max Payne. Αυτό που τον είδαμε να ζει στο τρίτο παιχνίδι στη Βραζιλία κάτω από τον καυτό ήλιο. Ξεκούραση και ειρήνη. Τόσο ο ήρωας ΄όσο και ο ηθοποιός, το κέρδισαν και το είχαν και οι δύο ανάγκη, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Για 35 χρόνια εργάστηκε στο χώρο της ψυχαγωγίας, αλλά θα έχει για πάντα άρρητα συνδεδεμένο το όνομα του, όχι μόνο με την επιτυχία του Max Payne, αλλά και με τη γενιά μίας gaming εποχής που αποτέλεσε έμπνευση για ό,τι ήρθε στη συνέχεια.

 

 

 

Αντίο James και σε ευχαριστούμε για όλα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved