Το «Society of the Snow» του Netflix δεν είναι για λιπόψυχους

Το αεροπορικό δυστύχημα στις Άνδεις και οι επιζώντες που έγιναν κανίβαλοι.

Στις 13 Οκτωβρίου 1972 μία ομάδα ράγκμπι από την Ουρουγουάη ξεκινάει το ταξίδι της από το Μοντεβιδέο για το Σαντιάγο της Χιλής. Το αεροσκάφος της πτήσης 571 συνετρίβη στα βουνά των Άνδεων. Ο τόπος της συντριβής, που χαρακτηρίζεται από άγονα βουνά και θερμοκρασίες που έπεφταν στους 40 βαθμούς κάτω από το μηδέν, μετατράπηκε σε ένα αγώνα επιβίωσης. Οι άμεσες επιπτώσεις στοίχισαν τη ζωή σε δώδεκα ανθρώπους, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Από τα 45 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος, μόνο 29 επέζησαν την πρώτη ημέρα. Οι αποστολές έρευνας και διάσωσης που χτένισαν την περιοχή θεώρησαν όλους τους επιβάτες νεκρούς. 

 

 

Οι επιζώντες, ωστόσο, αντιμετώπισαν μια αδιανόητη δοκιμασία στα βουνά. Αφού υπέμειναν 72 ημέρες στο σκληρό περιβάλλον, 16 επιζώντες διασώθηκαν τελικά, με την ιστορία της επιβίωσής τους να γίνεται μια απόδειξη της ανθρώπινης ανθεκτικότητας και του πείσματος. Έφτασαν στο σημείο να γίνουν κανίβαλοι για να επιβιώσουν. Αυτή την πτυχή της επιβίωσής τους περιέγραψε με ειλικρίνεια ο επιζών Robert Canessa, συνταξιούχος παιδίατρος, στο βιβλίο του «I Had to Survive: How a Plane Crash in the Andes Inspired My Calling to Save Lives». Ο Canessa, ο οποίος ήταν 19 ετών τη στιγμή της συντριβής, παρέχει μια συγκλονιστική περιγραφή των τρομερών μέτρων που έπρεπε να λάβουν.

Η ιστορία αυτού του δυστυχήματος είχε μεταφερθεί προηγουμένως στην οθόνη στην ταινία «Alive» του 1993. Ωστόσο, η ταινία του Netflix «Society of the Snow» βασίζεται στο βιβλίο «La Sociedad de la Nieve» του 2008 του συγγραφέα και δημοσιογράφου Pablo Vierci. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, J.A. Bayona, γνωστός για τη δουλειά του στην ταινία καταστροφής του 2012 «The Impossible», πέρασε πάνω από μια δεκαετία για να φέρει εις πέρας αυτό το έργο.

Μα πως να μην σιχαίνομαι τα αεροπλάνα;

Σύμφωνα με το Netflix, το «Society of the Snow» υπόσχεται να είναι μια δυνατή και συναισθηματική απεικόνιση μιας από τις πιο εκπληκτικές ιστορίες επιβίωσης στη σύγχρονη ιστορία. Μέσα από τη γλαφυρή και με σεβασμό αφήγηση των γεγονότων, η ταινία στοχεύει να τιμήσει την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος μπροστά σε αφάνταστες αντιξοότητες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved