Μία ωδή στην εταιρεία που πληρώνει την Παρασκευή πριν την Εθνική εορτή

Έρχεται Σαββατάκι και 28η Οκτωβρίου. Πρέπει να είμαστε φορτωμένοι για να περάσουμε καλά.

Ζούμε σε μία κοινωνία που όλοι είμαστε στα κόκκινα. Στρεσαρισμένοι, αγχωμένοι και αισθανόμαστε ότι πνιγόμαστε. Ακρίβεια, ακρίβεια παντού. Δεν ξέρω πού θα πάει όλο αυτό, αλλά ξέρω ότι δεν πάει και πολύ καλά προς το παρόν. Βασικά πάει άσχημα. Και αφού ξεκινήσαμε το άρθρο με την πιο μίζερη εισαγωγή της ημέρας, πάμε να φέρουμε λίγη θετική ενέργεια. Ο διαλογισμός θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος ώστε να δούμε λίγο πιο φωτεινά τα πράγματα γύρω μας και να αναθεωρήσουμε για τη ζωή μας, ωστόσο ας γίνουμε πιο κυνικοί. Εκτός από τον διαλογισμό, θετική ενέργεια θα φέρει στο μυαλό και την ψυχούλα μας, το να μπει ο μισθός την ημέρα λίγο πριν το Σαββατοκύριακο και την Εθνική εορτή.

 

 

Όταν έχεις φάει “ξύλο” από ενοίκιο, κοινόχρηστα, ρεύμα, supermarket και μια μικρή ή μεγάλη βλάβη στο αυτοκίνητο, τότε ο μισθός γίνεται βάλσαμο εκείνη την Παρασκευή. Αφενός σε ανανεώνει και αισθάνεσαι λίγο σαν τον meme του ΝτιΚάπριο που πετάει τα χρήματα. Αφετέρου αισθάνεσαι ελεύθερος. Αυτή η θηλιά που σου πνίγει τον λαιμό αρχίζει και χαλαρώνει λίγο. 

H εθνική μας γιορτή είναι πάντα αιτία για πατρικές αναμνήσεις

Παίρνεις σύντροφο, κολλητούς ή οικογένεια και πας οπουδήποτε σ’ ευχαριστεί. Φαγητό; Ποτό; Θέατρο; Μονοήμερη; Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά ότι πληρώθηκες. Και γι’ αυτό έχει μία εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της και τον εργαζόμενο. Έχοντας περάσει τη δίνη της κρίσης, του ΔΝΤ και των μνημονίων, υπήρχε ένα καθεστώς σε εταιρείες αναφορικά με αργοπορίες στις πληρωμές. Κάποιοι το συνηθίζουν μέχρι και σήμερα. Μία εταιρεία, αν θέλει να λέγεται επιτυχημένη, οφείλει να έχει ευχαριστημένους τους υπαλλήλους της. Το τυπικό 8ώρο, 40 ώρες την εβδομάδα, είναι μία ξεπερασμένη λογική. Οφείλεις να “γλυκάνεις” τον κόσμο ώστε να αποδώσει και να αποτελέσει το ίδιο το προσωπικό την καλύτερη διαφήμισή σου. 

Το κάνουν όλες οι επιχειρήσεις; Όχι. Οφείλουμε να αποθεώσουμε εκείνες τις λίγες εταιρείες που σκέφτονται τον εργαζόμενο και τον βλέπουν ως άνθρωπο; Οφείλουμε. Και αυτές οι γραμμές είναι μία ωδή αφιερωμένη σε κάθε εργοδότη που θέλει να βλέπει τους υπαλλήλους του χαρούμενους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved