Λευτέρης Παρτσάλης Πώς μπορείς να βοηθήσεις τους πυρόπληκτους

Τα σημεία συγκομιδής και οι οργανώσεις με τις οποίες μπορείς να επικοινωνήσεις.

Από την Αττική μέχρι τη Βοιωτία και από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τον Έβρο, ακόμη και αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το κείμενο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και απλός κόσμος κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσουν να κατευνάσουν την πύρινη λαίλαπα. Τα μέτωπα είναι πολλά και οι καιρικές συνθήκες από τις πρώτες ώρες που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, δεν είναι σε καμία περίπτωση οι καλύτερες μιας και τα υψηλά μποφόρ κάνουν το έργο πιο δύσκολο.

 

 

Όμως ακόμα και εμείς από τη δική μας πλευρά μπορούμε να βοηθήσουμε όλους εκείνους που έχουν πληγεί από τις φωτιές με τον δικό μας τρόπο. Μπορείς να βοηθήσεις και να κάνεις τη διαφορά με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους.

Αρχικά να γνωρίζεις ότι βρίσκεται σε λειτουργία το επίσημο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο (Μυλλέρου 76 στο Μεταξουργείο), το οποίο έχει αναλάβει τη διανομή αγαθών που θα προσκομίζει ο κόσμος και θα αποστέλλεται όλη τη χώρα και αφορά είτε τους ίδιους τους πολίτες είτε μπορεί να διευκολύνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Όπως έχει ανακοινωθεί έχουν άμεση ανάγκη για:

Ισοτονικά
Φυσιολογικούς ορούς σε αμπούλες ή μεγάλες συσκευασίες
Καφέδες σπαστούς
Κολλύρια
Γυαλιά εργασίας για πυροσβέστες
Pulvo – Nebacitin Spray πούδρα
Bepanthol, κρέμες για εγκαύματα
Γάζες, επίδεσμοι
Betadine, Hibitane, παυσίπονα
Μπισκότα, Ρυζογκοφρέτες, Μπάρες δημητριακών, Crackers

 

 

Στην Αττική πιο συγκεκριμένα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 08:00 το βράδυ, η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», ζητάει εθελοντές για προετοιμασία γευμάτων που θα αποστέλλονται στους πυροσβέστες που βρίσκονται στα μέτωπα. Υπάρχει παρόμοιο κλιμάκιο της κοινωνικής κουζίνας που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και στην Αλεξανδρούπολη. Ταυτόχρονα, εκτός από τον Άλλο Άνθρωπο, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, το οποίο θα είναι ανοιχτό από τις 9:30-13:30, συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα, τα οποία θα διανεμηθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.

 

 

Τέλος να γνωρίζεις πως το ελληνικό κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, συγκεντρώνει τρόφιμα,  από αλεύρι και κονσέρβες, παξιμάδια, δημητριακά αλλά και χρηματική βοήθεια, τόσο για τους πυρόπληκτους όσο και για τα ζώα.

 

 

Ο εθελοντισμός δεν είναι μόνο προσφορά, είναι ενσυναίσθηση και ανθρωπιά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved