Intime Ζήσε το καλοκαίρι σου στην Ελλάδα, κάτσε 7 ώρες κολλημένος στην Αθηνών - Κορίνθου

Όταν λέγαμε πως θέλουμε αυγουστιάτικες «περιπέτειες» δεν εννοούσαμε ακριβώς αυτό.

Στο νέο επεισόδιο «επιβίωση στην Ελλάδα», η υπόθεση μάς έφερε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Το σενάριο θα μπορούσε να καταλήξει σε εφιάλτη. Σε βυτιοφόρο που μετέφερε 7.2 τόνους υγραερίου ξέσπασε φωτιά το μεσημέρι της Πέμπτης λίγο πριν την πρώτη σήραγγα της Κακιάς Σκάλας και χρειάστηκε να μείνει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου για συνολικά 7 ώρες. Για την ιστορία η πρώτη ανακοίνωση για διακοπή κυκλοφορίας εκδόθηκε στις 12:53 το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ η ανακοίνωση για αποκατάσταση κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα εκδόθηκε στις 20:30. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής μετά την άμεση κατάσβεση της φωτιάς διαπιστώθηκε διαρροή «γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητη η απομάκρυνση του φορτίου». Για να δείξει, δε, το πόσο λεπτοί ήταν οι χειρισμοί που έπρεπε να γίνουν, σημείωσε ότι στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία «αντιεκρηκτικού τύπου». «Μοναδικός και αδιαπραγμάτευτος γνώμονας ήταν η ασφάλεια των επιβαινόντων στα αυτοκίνητα. Αυτονόητο ότι ταλαιπωρήθηκαν, θα πρέπει να κρατήσουμε, όμως, το γεγονός ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αστοχία» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης.

 

 

Ο ίδιος υπενθύμισε την τραγωδία που σημειώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1999 στα Καμένα Βούρλα όταν ένα αυτοκίνητο χτύπησε βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο. «Τότε τραυματίστηκε θανάσιμα ο οδηγός του βυτιοφόρου που ήταν σε απόσταση 200 μέτρων ενώ εξαϋλώθηκαν ο οδηγός του ΙΧ και τρεις πυροσβέστες. Η επέμβαση στην όλη διαδικασία έπρεπε να είναι ειρουργική και κάθε λεπτό να ελέγχονται τα πάντα, δεν έπρεπε να γίνει έκπτωση σε θέμα ασφάλειας» επέμεινε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Στην ερώτηση, δε, «εάν γινόταν κάτι ποιες θα ήταν οι συνέπειες;» απάντησε ότι «τα πρώτα θύματα θα ήταν όσοι βρίσκονταν πλησίον του οχήματος και στη συνέχεια - με βάση την προϋπάρχουσα εμπειρία - οι λαμαρίνες ενδεχομένως να εκτοξεύονταν σε 200-300 μέτρα».

Τι έγινε μέσα στις 7 ώρες. Ένα κλασσικό ελληνικό πανδαιμόνιο. «Είμαστε με 37 βαθμούς, μου τελειώνουν τα καύσιμα γιατί αναγκάζομαι να ανάψω το κλιματιστικό. Για να καταλάβετε, είναι τέτοιος ο εκνευρισμός, που όταν ένας οδηγός μπήκε με το αυτοκίνητο του στη ΛΕΑ, όπως έχουν κάνει πολλοί άλλοι, ήταν ένας ηλικιωμένος με τη γυναίκα του και την κόρη του, τους σταματήσανε πιο κάτω και του σπάσανε τα τζάμια», ανέφερε γυναίκα που βρέθηκε κολλημένη στην Εθνική Οδό και σημείωσε ότι στους εγκλωβισμένους οδηγούς είναι και μια έγκυος γυναίκα 9 μηνών, ενώ στο σημείο βρίσκονται και πολλά μικρά παιδιά.

 

 

Ποιο θα είναι το επόμενο επεισόδιο της ταλαιπωρίας μας; Κανείς δεν ξέρει. Αλλά σε αυτές τις δυστοπικές οικογενειακές ιστορίες, δε θα ήθελα να είμαι πρωταγωνιστής.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved