pexels Αυτά είναι τα 3 σημεία που δεν πρέπει να αφήνεις πράγματα στο αυτοκίνητο

Μεγάλος ο κίνδυνος και το πρόστιμο παραμονεύει.

Το να αφήνεις πράγματα στην καμπίνα του αυτοκινήτου είναι ο εύκολος τρόπος και βολεύει, ωστόσο αυτό μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο όταν οδηγούμε. Σε περίπτωση ατυχήματος ή απότομου φρεναρίσματος αυτά τα πράγματα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό.

Το πρώτο σημείο που δεν πρέπει να αφήνουμε αντικείμενα είναι το ταμπλό του αυτοκινήτου. Εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να φύγουν από τη θέση τους και να εμποδίσουν τους ελιγμούς του οδηγού, μπορεί να μειώσουν και την ορατότητα.

 

 

Το δεύτερο σημείο είναι στον κεντρικό εσωτερικό καθρέφτη. Εκεί βλέπουμε πολλές φορές να κρέμονται αποσμητικά και άλλα διακοσμητικά. Όλα αυτά υποβαθμίζουν το πεδίο ορατότητας του οδηγού, ενώ σε περίπτωση αποκόλλησης μπορούν και να τον τρομάξουν προκαλώντας ατύχημα.

Το τρίτο σημείο είναι η εταζέρα. Ορισμένοι οδηγοί έχουν την εντύπωση ότι ο χώρος αυτός είναι κάποιου είδους ράφι όπου μπορούν να αφήσουν διάφορα πράγματα. Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τον κίνδυνο σε μία έκτακτη συνθήκη και τον περιορισμό της ορατότητας.

Οι Έλληνες οδηγοί παίζουν με το κινητό και τα τροχαία έγιναν ο κανόνας

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η φόρτωση αντικειμένων στο αυτοκίνητο θα πρέπει να γίνεται με τέτοιον τρόπο να μην περιορίζεται η ορατότητα του οδηγού και να μην εμποδίζεται η οδήγηση του οχήματος.

Το πρόστιμο το οποίο προβλέπεται για εκείνους τους οδηγούς που θα παραβιάσουν τη συγκεκριμένη διάταξη του άρθρου 32 του ΚΟΚ είναι 80 ευρώ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved