pexels Εστιατόριο χρησιμοποίησε «ψεύτικο ιερέα» για να κάνει τους εργαζόμενους να ομολογήσουν τις αμαρτίες

Από την έρευνα που διατάχθηκε, ο μοναδικός που είχε αμαρτίες ήταν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Αλυσίδα εστιατορίων στην Καλιφόρνια στρατολόγησε έναν ψεύτικο ιερέα για να κάνει τους εργαζόμενους να εξομολογηθούν όλες τις αμαρτίες τους, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Ο φερόμενος ως ιερέας ρωτούσε τους εργαζόμενους για το αν είχαν αργήσει στη δουλειά, για το αν είχαν κλέψει τον εργοδότη τους ή είχαν κάνει οτιδήποτε που θα μπορούσε να βλάψει την εταιρεία.

 

 

Μάλιστα η πρόσληψη ενός ψεύτικου ιερέα για να «ψαρέψει» εξομολογήσεις δεν ήταν το μοναδικό παράπτωμα της αλυσίδας, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τον περασμένο μήνα, δικαστήριο έβγαλε απόφαση μέσω της οποίας ζητούσε από τον ιδιοκτήτη να πληρώσει 140.000 δολάρια σε μισθούς και αποζημιώσεις σε 35 υπαλλήλους. Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων φέρεται να έδωσε δουλειά στον ψεύτικο ιερέα όταν το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας άρχισε να ερευνά τις καταγγελίες για απλήρωτη εργασία. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας, η εταιρεία είχε αρνηθεί την πληρωμή υπερωριών σε εργαζομένους, πλήρωνε διευθυντικά στελέχη από χρήματα που είχαν αφήσει οι πελάτες ως φιλοδωρήματα και απειλούσε τους εργαζομένους με αντίποινα και «δυσμενείς συνέπειες».

Ο οδηγός Michelin αρχίζει να δίνει ψυχολογική υποστήριξη σε σεφ που χάνουν αστέρια

Το Υπουργείο Εργασίας είπε ότι ένας ερευνητής έμαθε από εργαζόμενους ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου έφερε τον ιερέα, ο οποίος ήταν φίλος του και έκανε ερωτήσεις σχετικά με το αν είχαν βλάψει ή σκόπευαν να βλάψουν την εταιρεία. «Με ρώτησε αν μου είχαν δώσει κλήση ποτέ για υπερβολική ταχύτητα, αν έπινα αλκοόλ ή αν είχα κλέψει κάτι», σχολίασε η σερβιτόρα, Maria Parra. «Ο ιερέας με ρώτησε αν είχα κλέψει κάτι στη δουλειά μου, αν άργησα στην απασχόλησή μου, αν έκανα κάτι για να βλάψω τον εργοδότη μου και αν είχα κακές προθέσεις για την εργασία μου». Το Υπουργείο Εργασίας ισχυρίστηκε επίσης ότι ο εργοδότης προσπάθησε να εκδικηθεί τους εργαζομένους, να τους φιμώσει, να αποτρέψει τους εργαζόμενους από το να λαμβάνουν απλήρωτους μισθούς καθώς και να εμποδίσει την έρευνα.

 

 

Από την πλευρά της, η Επισκοπή του Σακραμέντο ερεύνησε το θέμα και είπε ότι «δεν βρήκε στοιχεία σύνδεσης» ανάμεσα στον φερόμενο ιερέα και την Επισκοπή. «Αν και δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν το εν λόγω άτομο, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν ήταν ιερέας της Επισκοπής του Σακραμέντο», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ο Bryan J. Visitacion, εκπρόσωπος τύπου για την Επισκοπή του Σακραμέντο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved