Baby Boomers VS Millennials: Πόσο διαφέρουμε, τελικά, ως μπαμπάδες;

Αν έγινες πρόσφατα πατέρας ή αν πρόκειται να γίνεις τους επόμενους μήνες… join the club. Εμείς που βιώνουμε ήδη την πατρότητα, θα σου πούμε ότι πρόκειται για ένα «ταξίδι» συναρπαστικό, πρωτόγνωρο και σίγουρα απαιτητικό.

Κάτι που θα αρχίσει να σου συμβαίνει από την πρώτη στιγμή που θα γίνεις πατέρας, βέβαια, είναι -μεταξύ άλλων- ότι θα αρχίζεις να αναλογίζεσαι τον πατέρα σου και για την ακρίβεια, να τον συγκρίνεις με εσένα -και αντίστροφα.

Κάποιες φορές θα απορείς πού έβρισκε τόση δύναμη και ενέργεια να τα φέρνει όλα εις πέρας. Άλλες πάλι, βέβαια, θα σκέφτεσαι ότι τα δικά σου parenting skills δεν συγκρίνονται, διότι απλούστατα είναι σε άλλο επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα είναι το εξής: Ότι μεγαλώσατε -και μεγαλώσατε παιδιά- σε άλλες εποχές! Και για αυτόν τον λόγο διαφέρετε σε πολλά σημεία. Αλήθεια όμως, μήπως σε κάποια είστε ίδιοι;

 

Η πρωινή ρουτίνα του μπαμπά

Το πρωινό στο πατρικό μου, έβρισκε τη μητέρα μου να μου ετοιμάζει πρωινό και τον πατέρα μου, να ξυρίζεται σχολαστικά στο μπάνιο, προτού μας αποχαιρετήσει πρώτος για το γραφείο. Το πρωινό στο δικό μου σπίτι, βέβαια, με βρίσκει να φτιάχνω φρουτόκρεμες, την ώρα που η σύντροφός μου ετοιμάζεται για την εταιρεία και στη συνέχεια, να αναλαμβάνει εκείνη το τάισμα, για να ξεκινήσω τη ρουτίνα μου.

Βλέπεις, μπορεί οι υποχρεώσεις να «τρέχουν», μπορεί να είμαι πλέον μπαμπάς, αλλά τη me-time «ιεροτελεστία» μου δεν την αφήνω. Αυτό σημαίνει πως μετά την προετοιμασία της φρουτόκρεμας, θα πάω στο μπάνιο για να κάνω ένας ντους με το Pure Carbon Total Clean Ανδρικό Αφρόλουτρο Σώματος 5 σε 1 με καθαρό άνθρακα, να πλύνω το πρόσωπό μου με το Barber Club Gel Καθαρισμού 3 σε 1 με αιθέριο έλαιο κέδρου, να βάλω το αποσμητικό μου και να φροντίσω το μούσι μου με το κατάλληλο λαδάκι και δη, με το Barber Club έλαιο για πρόσωπο και μούσια της L 'Oreal Paris Men Expert.

Και κάπως έτσι, μέσα από την ανδρική περιποίηση που μου προσφέρω, έρχεται εκείνη η ισορροπία, βρίσκω εκείνον τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μου, που μου δίνει ενέργεια και με τονώνει.

 

 

mil4

 

 

Το απαραίτητο bonding

Αν είσαι ένας γνήσιος Millennial, τότε πιθανότατα μεγάλωσες ξυπνώντας κάθε Σάββατο στις 7 το πρωί για να δεις ThunderCats και στη συνέχεια, Disney club. Μεγάλωσες, επίσης, παίζοντας μπάλα με τους κολλητούς και τα ξαδέρφια κάτω από το σπίτι και ειδικότερα αν έζησες στην επαρχία, τρέχοντας και κάνοντας ποδήλατο μέχρι να δύσει ο ήλιος. Και μπορεί ο Baby Boomer πατέρας σου να μην έπαιζε μπάλα μαζί σου όμως, σε καμάρωνε κάθε φορά που σε έβλεπε.

Εσύ, βέβαια, από τότε που έγινες πατέρας, χρειάστηκε να γίνεις λίγο πιο active. Διότι ήθελες να «μυήσεις» από νωρίς το παιδί σου σε μία πιο δραστήρια καθημερινότητα. Γράφτηκες κολυμβητήριο, όπου και πηγαίνεις με το μωρό σου, ενώ το πρωί του Σαββάτου σε βρίσκει πιθανότατα σε κάποιο άλσος, κάνοντας πεζοπορία και μαθαίνοντας στο παιδί σου να αγαπά τη φύση, με ένα σακίδιο στην πλάτη με μπιμπερό, κυπελάκια, μπολάκια, βαζάκια με φρουτόκρεμες, αντικουνουπικά και φυσικά, το αποσμητικό σου, το Carbon Protect 5 σε 1 Roll on αποσμητικό από το Men Expert της L 'Oreal Paris που προσφέρει 48ωρη, ολική προστασία ενάντια στον ιδρώτα.

Και ξέρεις κάτι; Μπορεί το Σαββατοκύριακο να μην χαλαρώνεις στον καναπέ, αλλά όταν επιστρέφεις στο σπίτι, αισθάνεσαι γεμάτος ενέργεια, νιώθεις όμορφα που μοιράστηκες αυτήν την εμπειρία με το παιδί σου, ακόμη και αν δεν θα τη θυμάται. Μήπως την επόμενη φορά να προσκαλέσεις και τον πατέρα σου σε μία active δραστηριότητα, σε ένα «δυνατό» family bonding;

 

Ο χρόνος που δεν υπάρχει

Αν είσαι ένας αεικίνητος πατέρας, ένας σύγχρονος multitasker που από το πρωί μέχρι το βράδυ «τρέχει» για να τα προλάβει όλα, τότε ζεις όπως οι περισσότεροι Millennial μπαμπάδες, δηλαδή έντονα και με ένα backpack στην πλάτη. Τι περιέχει αυτό το backpack; Ό,τι χρειάζεσαι για να είσαι ready και on the go, ό,τι και αν προκύψει: Από αποσμητικό μέχρι κρέμα ματιών και από laptop μέχρι πάνες. Διότι στο lunch break σου, ανάμεσα στα επαγγελματικά ραντεβού ή το γραφείο και το γυμναστήριο, θα προσπαθήσεις να βρεις χρόνο για να δεις και να παίξεις με το μικρό σου, πριν το βραδινό τάισμα, που θα σας βρει όλους στο σπίτι.

Τώρα, λοιπόν, ίσως καταλαβαίνεις καλύτερα τον πατέρα σου. Μπορεί εκείνος να μην είχε ένα στυλάτο backpack και να κρατούσε πάντα έναν παλιό, φθαρμένο χαρτοφύλακα, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να επιστρέφει στο σπίτι με ένα μεγάλο χαμόγελο, όσο δύσκολη και απαιτητική και αν ήταν η μέρα του. Και αυτή ήταν, τελικά, η «λεπτομέρεια» που έκανε τη διαφορά!

 

mil3

 

Η απαραίτητη φροντίδα

Είμαι σίγουρος πως υπήρχε ένα «μάθημα» που πήρες από τον Baby Boomer πατέρα σου, ακόμη και αν δεν είχε σκοπό να στο δώσει. Ποιο είναι αυτό; Ότι για να μπορείς να χαμογελάς και να δίνεις κάθε μέρα το 100% του εαυτού σου στους ανθρώπους που αγαπάς, για να είσαι κάθε μέρα σε θέση να τους φροντίζεις, πρέπει να μην ξεχνάς να φροντίζεις και εσένα, ό,τι και αν αυτό σημαίνει.

Από τη μισή ώρα προπόνησης που θα κάνεις, μέχρι τα δέκα λεπτά που θα τα περάσεις ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική και φυσικά, την «ιεροτελεστία» ανδρικής περιποίησης που θα ακολουθήσεις, πρωί και βράδυ.

Ο πατέρας σου μπορεί να μην ήξερε ή να μην πίστευε τότε πως είχε ανάγκη από φροντίδα, από me-time, από ανδρική περιποίηση και να πήγαινε απλώς μία φορά τον μήνα στο μπαρμπέρικο της γειτονιάς. Όμως, εσύ ξέρεις ότι αν πρόσφερε όλα αυτά στον εαυτό του, η καθημερινότητά του θα ήταν ίσως λίγο καλύτερη.

 

mil2

 

Η Ημέρα του Πατέρα

Πιθανότατα ο μπαμπάς σου δεν είχε ακούσει για την Ημέρα του Πατέρα, μέχρι την πρώτη φορά που τον πήρες τηλέφωνο για να του ευχηθείς «χρόνια πολλά», όταν  ήσουν ακόμη φοιτητής. Εσύ, βέβαια, γιορτάζεις την Ημέρα του Πατέρα και με το παραπάνω. Ακόμη και αν δεν το θέλεις όμως, ξέρεις ότι όλο και κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο θα σου ευχηθεί και θα σου πάρει ένα δώρο ανδρικής περιποίησης.

Το ίδιο, λοιπόν, θα κάνεις και εσύ για τον πατέρα σου φέτος, ακόμη και αν δεν μπορεί να καταλάβει πώς η Ημέρα του Πατέρα έχει πάρει σήμερα τόσο μεγάλες διαστάσεις -δικαίως και επιτέλους, θα πούμε εμείς!

Τι λες, λοιπόν; Μήπως είναι η σειρά σου να τον φροντίσεις, όπως σε φρόντισε εκείνος; Μήπως μαζί με τη δική σου φροντίδα, να ασχοληθείς και με εκείνη του πατέρα σου; Μήπως ήρθε η ώρα να του συστήσεις το ότι η ομορφιά είναι και ανδρική υπόθεση; Πίστεψέ μας, σίγουρα θα εκτιμήσει μία αγκαλιά, ένα «χρόνια πολλά» από τον γιο του και φυσικά, την ενυδατική κρέμα προσώπου Hydra Energetic από το Men Expert της L 'Oreal Paris, που θα ενισχύσει την ενέργειά του και θα τον κάνει να δείχνει λιγότερο κουρασμένος.

 

mil1

 

Φαινομενικά, όσα σε χωρίζουν από τον πατέρα σου μπορεί να είναι πολλά. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν διαφέρετε και τόσο πολύ. Διότι και οι δυο κάνατε και κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να δίνετε φροντίδα και αγάπη. Και αν το καλοσκεφτείς, ο Baby Boomer πατέρας σου ήταν εκείνος που με τις επιλογές, με τη ζωή του, ακόμη και με τα λάθη του, σου έμαθε τι σημαίνει να είσαι πατέρας και δη, πώς να βιώνεις την πατρότητα μέσα από την καλύτερη δυνατή εκδοχή σου.

#menexpert #lorealparisgr #fathersday

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved