Μπορεί να βοηθήσει το ChatGPT στη δουλειά;

Το 70%  χρησιμοποιεί ChatGPT χωρίς τα αφεντικά να το ξέρουν.

Ήταν μόλις λίγες ημέρες πριν που συζητούσαμε σε μια παρέα για το πόσο και αν μπορεί να βοηθήσει το ChatGPT στον επαγγελματικό χώρο. Συγκεκριμένα, μου έλεγε ένας φίλος μου πως επειδή δεν το έχει και πολύ με το να γράφει e-mail, ζητάει την πολύτιμη βοήθεια του ChatGPT  και ότι του κάνει πολύ καλή δουλειά. Από εκεί και πέρα γενικά κάθε φορά που τα βρίσκει δύσκολα στη δουλειά του ξέρει που να απευθυνθεί (ασχολείται με τα τουριστικά). Σε όλο αυτό το σκηνικό μού σχολίασε ακόμη ότι οι συνάδελφοι του αισθάνονται κάπως ενοχικά με τη χρήση του το ChatGPT, αφού προσφέρει εύκολες λύσεις στη δουλειά χωρίς κόπο και εδώ που τα λέμε αυτό θα μπορούσε να είναι μία άλλη μεγάλη συζήτηση. Ωστόσο, επί της παρούσης άλλο έχει σημασία, πως σε εκείνη την φιλική κουβέντα «κουμπώνει»  μία νέα έρευνα που αναφέρει ότι σχεδόν ένας στους δύο, το 43% δηλαδή, χρησιμοποιεί την εν λόγω εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για τη δουλειά του.

Αν θέλετε να σβήσετε κλήση αυτό που χρειάζεστε είναι το ChatGPT

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε πρόσφατη έρευνα από το  Fishbowl (κοινωνικό δίκτυο που συνδέει εταιρείες με υπαλλήλους)  το 43% των εργαζομένων έχει χρησιμοποιήσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT  για να τελειώσει τις δουλειές τους στο γραφείο. Από αυτό το ποσοστό, το  68% δεν είχε πει στα αφεντικά του ότι κάνει χρήση των εν λόγω υπηρεσιών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 30 Ιανουαρίου και περιελάμβανε απαντήσεις από περισσότερα από 11.700 μέλη του Fishbowlapp που εργάζονται σε  εταιρείες όπως η Amazon, η Google, η IBM, η JPMorgan, η Meta και το Twitter.

Ο επόμενος σταθμός για το ChatGPT είναι το αυτοκίνητό σου

Το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει σε διάφορα θέματα της καθημερινότητας του γραφείου όπως είναι η σύνταξη email και η ανάλυση δεδομένων, αν και σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα χρειάζονται διορθώσεις. Ενδιαφέρον είναι ακόμη πως ένας μεσίτης, ένας δικηγόρος και ένας δάσκαλος είπαν στο Insider ότι έχουν ανακαλύψει τρόπους για να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη χρησιμοποιώντας το ChatGPT. Η αλήθεια είναι πως είμαστε ακόμη σε πρώιμα στάδια, προκειμένου να αντιληφθούμε ακριβώς τον ρόλο που θα έχει στη ζωή μας το ChatGPT.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved