Ο επόμενος σταθμός για το ChatGPT είναι το αυτοκίνητό σου

Πολλά αλλάζουν στον τρόπο που φτιάχνονται τα αυτοκίνητα, τι μπορεί όμως να πάει στραβά;

Το ChatGPT είναι η επόμενη τεχνολογία που θα έχει τρομερό αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο, θα ανατρέψει επαγγέλματα και θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τις συσκευές. Άλλοι είναι λιγότερο πεπεισμένοι και δεν πιστεύουν σε αυτό, λένε πως κάνει πολλά λάθη. Τούτου λεχθέντος, ο επόμενος προορισμός του ChatGPT μπορεί να μην είναι ο υπολογιστής ή το κινητό σας τηλέφωνο, αλλά μια άλλη πανταχού παρούσα βιομηχανία: μέσα στο ίδιο το αυτοκίνητό σας.

Ο Judge Dredd έγινε πραγματικότητα με την νέα τεχνολογία ρομπότ ChatGPT

 
 

Όπως αναφέρει το Reuters η General Motors διερευνά τρόπους για να ενσωματώσει το ChatGPT στα οχήματά της. Η GM δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που έχει αυτή την ιδέα. Τον περασμένο μήνα, το MotorTrend ανέφερε ότι η Mercedes-Benz πειραματιζόταν επίσης με τη λειτουργία ChatGPT. Αυτή η είδηση ​​εγείρει μερικά ερωτήματα, ένα από τα οποία είναι: τι ακριβώς θα κάνει το ChatGPT όταν θα μπαίνει στο αυτοκίνητό μας;

 

 
 

Στην περίπτωση της GM, φαίνεται ότι ο στόχος είναι να είμαστε πιο ευέλικτοι καθώς αναπτύσσεται αυτή η νέα τεχνολογία. «Αυτή η αλλαγή δεν αφορά μόνο μια μεμονωμένη δυνατότητα όπως η εξέλιξη των φωνητικών εντολών, αλλά αντίθετα σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να περιμένουν τα μελλοντικά τους οχήματα να είναι πολύ πιο ικανά και φρέσκα συνολικά όσον αφορά τις αναδυόμενες τεχνολογίες», δήλωσε στο Reuters ο αντιπρόεδρος της GM Scott Miller.

 

 
 

Το πώς μπορεί να μοιάζει (ή να ακούγεται) στην πράξη ένα ChatGPT που βασίζεται σε αυτοκίνητο παραμένει λιγότερο καθορισμένο. Το MotorTrend σημειώνει ότι η λειτουργικότητα ChatGPT της Mercedes επέτρεψε στους οδηγούς να λαμβάνουν συστάσεις για εστιατόρια, για παράδειγμα. Αυτό φαίνεται καλό, αλλά δεν αλλάζει απαραίτητα το βασικό παιχνίδι της βιομηχανίας που είναι οι επιδόσεις.

Το μέλλον θα δείξει αν το ChatGPT θα κάνει τη διαφορά στις ζωές των αυτοκινήτων μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved