Instagram Ο Käärijä έρχεται να χορέψει «Cha Cha Cha» όλη την Ευρώπη

Μία συζήτηση με τον Φινλανδό καλλιτέχνη που φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Eurovision.

Όλη η Ευρώπη θα χορέψει στους ρυθμούς του «Cha Cha Cha» και γι’ αυτό ευθύνεται ο Käärijä. Ο κατά κόσμον, Jere Pöyhönen, ο οποίος έρχεται από το παγωμένο Ελσίνκι για να βάλει φωτιά στα stage του Λίβερπουλ που φιλοξενεί τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Ο Käärijä γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ελσίνκι είναι ράπερ και τραγουδιστής και έκανε το ντεμπούτο άλμπουμ του το 2020. Σήμερα φαντάζει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί ώστε να κερδίσει τον τίτλο της Eurovision και το Ratpack επικοινώνησε μαζί του σε μία συζήτηση για τη συμμετοχή του σστο μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού, την σχέση του με την Ελλάδα, την προσωπική του ζωή και την υπόσχεση που δίνει στους Έλληνες.

 

 

Το κομμάτι «Cha Cha Cha» συνδυάζει rap, ηλεκτρονική μουσική, μέταλ και schlager (ένα στιλ ευρωπαϊκής λαϊκής μουσικής). Πώς καταφέρνετε να παντρέψετε όλα αυτά τα στοιχεία στο τραγούδι και πώς νιώθετε για το αποτέλεσμα;

Η μετάβαση από το aggressive κομμάτι στο χορευτικό ήταν αρκετά δύσκολο να λειτουργήσει αλλά τελικά το καταφέραμε με επιτυχία. Νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Καταφέραμε να εξισορροπήσουμε τα διάφορα στοιχεία, για παράδειγμα οι heavy metal κιθάρες δεν παίζουν με τρόπο που θα σκίαζε τα φωνητικά. Ήταν σημαντικό να υπάρχει αρκετός χώρος για τα φωνητικά.

Μπορείς να μας περιγράψεις ένα τυπικό 24ώρο σου;

Μία «κανονική μέρα» για μέρα θα συνίστατο στο να κοιμάμαι αργά, να ξυπνάω αργά, να τρώω πρωινό (ή να πηγαίνω κατευθείαν για μεσημεριανό), να ξαπλώνω λίγο περισσότερο στο κρεβάτι και μετά είτε να πηγαίνω σε μια συναυλία είτε στο στούντιο για να κάνω μουσική. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω κανονικές μέρες, συμβαίνουν τόσα πολλά με τη Eurovision, που μόνο κανονικότητα δεν ζω.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις μέσω της συμμετοχής σου στη Eurovision;

Το μήνυμα που θα ήθελα να μοιραστώ μέσω της συμμετοχής είναι ότι πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Να είμαστε ακριβώς αυτό που είμαστε χωρίς να προσπαθούμε να δείξουμε το κάτι διαφορετικό και προσποιητό. Διασκέδασε, απόλαυσε τον εαυτό σου, φτάσε στην τρέλα, ζήσε τη ζωή μέχρι το μεδούλι και μην παίρνετε τη ζωή πολύ στα σοβαρά

Kaarija1

Νιώθεις έτοιμος να ξεπεράσεις το μύθο των Lordi;

Φυσικά είμαι έτοιμος και αυτό προσπαθώ να κάνω. Θεωρώ πως θα καταφέρω. Ή τώρα ή ποτέ.

Η Ελλάδα φαίνεται να είναι γούρικη για τη Φινλανδία. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους Έλληνες;

Η Ελλάδα είναι μία από τις αγαπημένες μου χώρες και φυσικά γούρικη γιατί η Φινλανδία κέρδισε για πρώτη και μοναδική φορά την Eurovision. Έρχομαι συχνά για διακοπές και οι άνθρωποι εκεί είναι αξιολάτρευτοι. Θέλω να σας πω να προσέχετε ο ένας τον άλλον και την πανέμορφη χώρα σας.

Πιστεύεις ότι έφτασε η ώρα ένα κομμάτι trap να κερδίσει τον διαγωνισμό;

Πιστεύω πως θα είναι κάτι υπέροχο αν συμβεί αυτό και γιατί όχι; Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και ίσως η Ευρώπη είναι έτοιμη να δώσει τη νίκη σ’ ένα trap.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος;

Να αποκλειστώ από τα ημιτελικά της Eurovision.

Τι είναι αυτό που μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση σε μία κακή μέρα;

Ο καλός καιρός, οι καλοσυνάτοι άνθρωποι και υπέροχες τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες.

Αν με καλούσες στο σπίτι σου, τι θα μου έδειχνες με περηφάνεια και τι θα μου έκρυβες όπως όπως;

Θα σου έδειχνα το κάθισμα Formula 1 που έχω ως προσομοιωτή. Θα έκρυβα όπως όπως την κάβα με το αλκοόλ, στην οποία έχω αρκετά μπουκάλια και θα έπρεπε να ντρέπομαι γι’ αυτό. Ωστόσο πρέπει να σου πω ότι το τελευταίο διάστημα δεν πίνω σχεδόν καθόλου.

Με ποιον Έλληνα καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς;

Με τον Victor Vernicos, είναι τόσο υπέροχος καλλιτέχνης και έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Ποιος είναι ο επώνυμος που έχει δει από κοντά και είπες ότι είναι ένας πραγματικός star

Θα έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη την Loreen.

Γιατί οι Έλληνες να σου δώσουν τους 12 πόντους;

Επειδή μου αρέσει η Ελλάδα και η Ελλάδα με αγαπάει επίσης. Αν κερδίσω, θα έρθω στη χώρα σας για διακοπές. Αυτό είναι μία υπόσχεση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved