Δεν υπάρχει τίποτα το «κουλ» σε ένα παιδί που κρατάει όπλο

Το βίντεο με τον πιτσιρίκο και τις μπαλοθιές του είναι παράδειγμα προς αποφυγή για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Παρότι το Πάσχα έφτασε στο τέλος του, εμείς συνεχίζουμε και αναρωτιόμαστε για κάποια έθιμα όπως είναι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά. Όχι πως είμαστε τίποτα ξενέρωτοι οι οποίοι δεν βρίσκουν ευχαρίστηση το να βλέπουν τον ουρανό να γεμίζει με λαμπερά φώτα για τον εορτασμό της ανάστασης, αλλά αν πρέπει να έχουμε να θρηνήσουμε  θύματα ή τραυματίες, τότε πραγματικά καλύτερα να το αφήσουμε το έθιμο στην ησυχία του. Αλλά όπως πάντα υπάρχουν και χειρότερα.

Εδώ και λίγες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο που εμφανίζει έναν πιτσιρικά -και όταν λέμε πιτσιρίκα εννοούμε πιτσιρίκα- να βαράει στον αέρα στη μέση του δρόμου με δύο όπλα. Το βίντεο μάλιστα το ανέβασαν οι φίλοι του στα σόσιαλ μίντια, που απ’ ότι φαίνεται έχουν την εντύπωση ότι είναι μεγάλη μαγκιά να κρατάς δύο όπλα και να βαράς στον αέρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πιτσιρικάς έριξε τουλάχιστον έξι με επτά φορές και οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να τον συλλάβουν. Όλα αυτά στη λεωφόρο Φυλής.

 

 

Το πραγματικά άσχημο της υπόθεσης που καλύπτει κάθε εορτασμό και που αν μας έβλεπε ο Χριστούλης να βαράμε προς τιμήν του θα μας μούντζωνε από τον ουρανό, είναι ότι από τις αδέσποτες σφαίρες τραυματίστηκε ένας ηλικιωμένος 72 ετών που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε τραπέζι και γλεντούσε. Το λες και τύχη βουνό αν σκεφτείς ότι η αδέσποτη σφαίρα τον βρήκε στο πόδι και όχι στο κεφάλι μιας και απ ότι φαίνεται το πιτσιρικάς πιστεύει ότι αυτές οι σφαίρες με κάποιο μαγικό τρόπο εξαφανίζονται αφού φύγουν από το όπλο.

Δεν συζητάμε καν για το ίδιο το σκηνικό αυτό καθαυτό και τι εικόνα δείχνει για την κοινωνία το να κυκλοφορεί ένας πιτσιρίκος με δύο όπλα 9 χιλιοστών στα χέρια, αλλά το ακόμα πιο τρομακτικό είναι το πόσο εύκολα μπορεί να βρει πρόσβαση ένα παιδί σε αυτά μόνο και μόνο για να γυρίσει ένα βίντεο το οποίο μπορεί να γίνει μοιραίο και για τον ίδιο αλλά κυρίως για τον κόσμο τριγύρω του. Επειδή όμως μιλάμε για συγκεκριμένη ηλικία ξέρουμε πάρα πολύ καλά, όλοι μας, ποιοι είναι αυτοί εκεί έξω που το παίζουν gangsta και ξαφνικά έκαναν τα όπλα μόδα, περνώντας το μήνυμα στα πιτσιρίκια ότι κάτι τέτοιο είναι κουλ. Το να κρατάς ένα όπλο όχι μόνο δεν είναι κουλ, είναι ακριβώς το αντίθετο και αυτό είναι που κάθε γονιός πρέπει να διδάξει το παιδί του.

Ας βάλουμε κάποιες αρχές για να μη συνεχίζει να μοιάζει η κοινωνία μας με Gotham City.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved