Ο Αντώνης Κανάκης είπε σε ζωντανή σύνδεση όλα όσα συζητήσαμε με τους δικούς μας ανθρώπους

Η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» ήταν αφιερωμένη στην τραγωδία των Τεμπών και ακούστηκαν όλα όσα έπρεπε ν’ ακουστούν.

Η θεματολογία της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» της Δευτέρας ήταν διαφορετική απ’ όσα μας είχε συνηθίσει η παρέα του Αντώνη Κανάκη. Και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Στα Τέμπη «έσβησαν» τα όνειρα νέων παιδιών, οικογένειες διαλύθηκαν, η χώρα πενθεί και η κυβέρνηση επιδόθηκε στο αγαπημένο της παχνίδι, εκείνο της «συγγνώμης». Υποκριτικής ή όχι, θα το κρίνει ο κόσμος.

Ο Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς και ο Χρήστος Κιούσης αφιέρωσαν την εκπομπή της στην τραγωδία των Τεμπών και στην κάλυψη της. Τη δημοσιογραφική -ο Θεός να την κάνει- κάλυψή της από τα ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ πως επένδυσαν στην πορνογραφία του θανάτου, κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα για να δουν ανεβασμένες τις μετοχές τους και το χαρτάκι της AGB να φέρει χαρμόσυνα νέα -μόνο- για εκείνους.

Την επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για απεργία, διάβασε προσεκτικά τα αιτήματά τους

 

Επίσης αναφέρθηκαν σε όλα αυτά τα επαίσχυντα που ακούστηκαν από γνωστούς δημοσιογράφους φίλα προσκείμενους στην κυβέρνηση, οι οποίοι είχαν την στήριξη από δημοφιλείς υπουργούς.

"Δηλαδή γ...ώ τις γραβάτες σας, τα σακάκια σας, τα πτυχία σας, τις θέσεις σας, την μούρη που πουλάτε οι δημοσιογράφοι οι έγκριτοι και σκ...ά στα μούτρα σας".

Το παραπάνω βίντεο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσα ανέφερε ο Αντώνης Κανάκης στην εκπομπή. Φυσικά γνώρισε την αποθέωση από τους χρήστες των social media. Όχι ο παρουσιαστής του Ράδιο Αρβύλα δεν έγινε ξαφνικά εγγονός του Τσε ΓκεΒάρα, ούτε μπήκε το πνεύμα του Λένιν μέσα του. Είπε όλα όσα γράφουμε στα social media και σχολιάζουμε κατ’ ιδίαν με φίλους, συναδέλφους, τους δικούς μας ανθρώπους. Μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς να χαϊδεύει αυτιά. Ήταν και είναι τόσο προκλητική η αντιμετώπιση της τραγωδίας από υπουργούς και τους σφουγγοκωλάριους τους, που δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεθείς απέναντί τους.

Στο «Ράδιο Αρβύλα» είδαμε όλα όσα σχολιάζουμε μεταξύ μας, απλώς σε ζωντανή σύνδεση και στην prime time ζώνη. Ως πολίτες και ως τηλεοπτικό κοινό, χρειαζόμαστε περισσότερους Κανάκηδες. Ας τους απαιτήσουμε με τη στάση μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved