Πώς γίνεται ο Indiana Jones να δείχνει ακόμη τόσο νέος στην οθόνη;

H Disney αλλάζει τα δεδομένα στην τεχνολογία CGI και κάνει τον Harrison Ford και πάλι νέο στο Indiana Jones 5.

Κάποτε ήταν σχεδόν αδύνατον να δεις έναν γηραιότερο ηθοποιό να παίζει έναν ρόλο που είναι προορισμένος για πιο νέους και φρέσκους. Τώρα όμως η Disney αλλάζει αυτά τα δεδομένα με την νέα τεχνολογία CGI η οποία λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη. Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Disney έχει την δυνατότητα να αλλάζει δραματικά την ηλικία των ηθοποιών στην οθόνη αλλά με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται εντελώς φυσικό.

Η νεότερη έκδοσή της μπορεί να μετατρέπει τον οποιονδήποτε ηθοποιό γρηγορότερα και με μεγαλύτερη αληθοφάνεια από ποτέ. Πρακτικά εξαλείφει όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόβλημα του "uncanny valley" με λεπτομέρεια και φωτορεαλισμό που πείθει και ξεγελάει και τα πιο έμπειρα μάτια. Τα αποτελέσματα αυτής τεχνολογίας φαίνονται για πρώτη φορά στην ταινία Indiana Jones 5. Ο Harrison Ford είναι πραγματικά αγνώριστος και το γεγονός έχει σχολιαστεί στα social media. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστή τη συγκεκριμένη τεχνική;

 

 
 

 

Indiana Jones 5 και Guardians of the Galaxy Vol.3 σε νέα τρέιλερ

Η συγκεκριμένη τεχνολογία μάλιστα δεν απαιτεί "tracking dots" (μαύρες τελείες) στα πρόσωπα των ηθοποιών για να λειτουργήσει. Ούτε και απαιτεί εβδομάδες επίπονου και λεπτομερέστατου ρετουσαρίσματος από τους digital artists σε κάθε frame. Κι εκεί βρίσκεται και το ατού της. Είναι πολύ εύκολη να εφαρμοστεί αλλά πήρε χρόνια για να αναπτυχθεί ο συγκεκριμένος αλγόριθμος που λειτουργεί πάντα με AI.

 

 
 

Αυτός ο αλγόριθμος είναι ονομάζεται Face Re-aging Network ή αλλιώς FRAN, το οποίο είναι ένα νευρωνικό δίκτυο που αυτοματοποιεί τη διαδικασία αυτή. Για τη δημιουργία του FRAN, οι ερευνητές της Disney δημιούργησαν τυχαία χιλιάδες παραδείγματα συνθετικά γερασμένων προσώπων ηλικίας 18 έως 85 ετών χρησιμοποιώντας το StyleGAN2. Με αυτά τα δεδομένα εκπαίδευσης στο database του, το FRAN έμαθε γενικές αρχές σχετικά με το πώς αλλάζει η εμφάνιση ενός ατόμου με την ηλικία. Τώρα που η εκπαίδευση έχει ολοκληρωθεί, μπορεί να εφαρμόσει αυτές τις αρχές γήρανσης σε έναν πραγματικό ηθοποιό εν κινήσει, καρέ-καρέ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved