Μερακλίδικη χωριάτικη με δύο μαρουλόφυλλα, μισό κρεμμύδι κι ένα ντοματίνι για τους θεατές του Κατάρ

Με μόνο 9€ για αυτή την υπέροχη χωριάτικη και 25€ για ένα μπέργκερ, θα το ζήσουν σαν κροίσοι στη Μύκονο.

Ο χρυσός κανόνας της φιλοξενίας είναι να κάνεις τον καλεσμένο σου να ζήσει όπως εσύ, αν και στο Κατάρ μάλλον κατάλαβαν κάπως λάθος τον κανόνα. Μέχρι τώρα είδαμε αυτά τα φοβερά κοντέινερ στα οποία δεν θα μπαίναμε ούτε τζάμπα, όχι για 300€/μέρα που ζητάνε οι Καταριανοί, αλλά τώρα ήρθε η σειρά του φαγητού. Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία που θέλει το Μουντιάλ του Κατάρ να εξελίσσεται σε ποδοσφαιρικό Fyre Festival, μόλις απέκτησε ακόμα ένα ισχυρό οιωνό. 

Οι πρώτες εικόνες από το φαγητό όσων έσπευσαν να δουν από κοντά το πιο αμφιλεγόμενο Μουντιάλ από κοντά μας κάνουν να νοσταλγούμε γκοτζίλα και τυρί σε κονσέρβα. Αν βάλουμε και στην εξίσωση τα πόσα ζητάνε γι’αυτές τις λιχουδιές, τότε ο βαπορίσιος καφές γίνεται ξαφνικά τζάμπα.

 

 

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια χωριάτικη σαλάτα, greek salad όπως την λένε οι ξένοι, και η όψη της και μόνο θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μιας και προσβάλει την εθνική μας γαστρονομία. Μέσα στο πιάτο από φελιζόλ βλέπουμε μερικά κομμάτια μαρουλιού που μοιάζουν να έχουν πέσει από τα Big Mac που τρώνε οι τουρίστες στο Σύνταγμα και κάποιος να τα μάζεψε σε μια λογική zero waste. Δίπλα τους θα δούμε μερικά κρεμμύδια, αυτά θα τα μάζεψαν λίγο παρακάτω από το Μοναστηράκι, μια υποψία ντομάτας και αγγούρι που δεν φτάνει ούτε για ένα Gin & Tonic. Όλα αυτά στη μαγευτική τιμή των 9€, τζάμπα πράμα.

 

536.275.432

 

Για τους φίλους που δεν είναι vegan έχουμε την επιλογή του μπέργκερ, αν και πρόκειται για ένα μπέργκερ που είναι ικανό να μας κάνει vegan. Το μπιφτέκι του είναι πιο μίζερο κι από ασφαλιστή που που σου εξηγεί γιατί είναι πολύ πιθανό να σου πέσει ένα πιάνο στο κεφάλι ενώ περπατάς στην Πανεπιστημίου, ενώ το τυρί μάλλον είναι από αφρό πολυουρεθάνης, από αυτόν που μονώνουμε σκεπές σε κοτέτσια και αποθήκες. Ένα μπέργκερ το οποίο μαζί με μια μπίρα κοστίζει μόνο 25€, για μια απόλυτη εμπειρία Μυκόνου κι έτσι οι τουρίστες να νιώσουν σαν πραγματικοί Καταριανοί, αν και δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι το πραγματικό νόημα της φιλοξενίας. 

Τέλος έχουμε τα νάτσος που είναι ικανά να πείσουν τα παιδάκια που τρέφονται με junk food να τα παρατήσουν. Το χρώμα τους και η υφή τους είναι σαν να έχουν τηγανιστεί σε χρησιμοποιημένη βαλβολίνη από ταξί που έχει μηδενίσει δύο φορές το κοντέρ του και εκτός από βαριά λαδίλα, έχει και ρινίσματα από σασμάν/διαφορικό. Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους τους οπαδούς να αποκλειστεί η χώρα τους από τους ομίλους γιατί δεν τους βλέπουμε να τη βγάζουν χωρίς έλκος στη φάση των νοκ-άουτ.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved