Η νέα λέξη που μας έμαθε το House of the Dragon είναι και πολύ χρήσιμη

Το Lykiri είναι αυτό που έχουμε απόλυτη ανάγκη κάθε πρωί στην Κηφισίας.

Όσο προχωρά η πλοκή του House of the Dragon, τόσο περισσότερο μπαίνουμε σε ανεξερεύνητες περιοχές του Westeros, περιοχές που δεν πρόλαβε να ανακαλύψει το Game of Thrones. Οι συμβολισμοί και οι εικόνες πληθαίνουν και όσο προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε την πλημμυρίδα πληροφορίας που δεχόμαστε, τόσο μεγαλώνει η άγνοια μας μέχρι να βγάλουμε άκρη. 

 

 

Ανάμεσα στις εικόνες και τα νέα μέρη, έχουμε να μάθουμε και τις νέες γλώσσες που ακούμε στη σειρά, με τα High Valyrian να είναι τα νέα Αγγλικά που πρέπει να μάθουμε για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε στον σύγχρονο κόσμο. Η λέξη που έχει καρφωθεί στους περισσότερους θεατές, δεν είναι άλλη από το “Lykiri”. H λέξη αυτή που είναι κατανοητή από δράκους, ανήκει στη γλώσσα High Valyrian και χρησιμοποιείται από Targaryens και Velaryons ακούστηκε στο 7o επεισόδιο μέσα στη νέα διαταγή που ξεστόμισε ο Aemond: “Dohaeras. Lykiri. Soves”.

Κανείς από εμάς δεν κατάλαβε, αλλά κατάλαβε η αποδέκτης της διαταγής, η δράκος Vhagar, μια από τις πιο δυνατές δράκους του σύμπαντος του Game of Thrones. 

 

Σύμφωνα με τους θεατές που έχουν εντρυφήσει στη High Valyrian, η λέξη Lykiri μεταφράζεται ως ηρέμησε, άκρως απαραίτητη προσταγή αν σκεφτούμε τη δύναμη της Vhagar. Από τη στιγμή που τα νεύρα είναι τεταμένα στους δρόμους της Αθήνας και κάθε έκκληση για ηρεμία πέφτει στο απειροελάχιστο κενό μεταξύ των μποτιλιαρισμένων αυτοκινήτων, ίσως η ιαχή “Lykiri” να είναι αυτή που θα ηρεμήσει τα πνεύματα, τι έχουμε να χάσουμε; 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved