To τέλος του κόσμου μπορεί να μην είναι τόσο άσχημο μέσα σε αυτό το καταφύγιο

Θα μέναμε άνετα σε αυτό, ακόμα κι αν δεν χάιδευε το μεγάλο κόκκινο κουμπί ο Κιμ.

Εάν θες την ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο, λέει ένα ρωμαϊκό ρητό και αν υπάρχει μία χώρα στον κόσμο που το τηρεί απαρέγκλιτα, είναι η Ελβετία. Εκτός από το ότι αυτή η χώρα της κεντρικής Ευρώπης είναι οπλισμένη σαν αστακός, ενώ δεν έχει συμμετάσχει σε κανέναν μεγάλο πόλεμο εδώ και αιώνες, έχει ένα από τα πιο εκτενή δίκτυα καταφυγίων για τους πολίτες της χώρας, μια τεχνογνωσία που έχει αρχίσει να γίνεται ζηλευτή από πολλές χώρες.

 

 

Ειδικά τώρα που η χρήση πυρηνικών όπλων έχει πέσει στο τραπέζι για πρώτη φορά από την κρίση των πυραυλική κρίση στην Κούβα, η αγορά καταφυγίων μοιάζει με το next big thing του κατασκευαστικού τομέα. Η ελβετική Oppidum είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει καταφύγια για κάθε ανάγκη και πολλές φορές κατασκευάζει panic rooms στα μέτρα και τις ανάγκες εύπορων συνανθρώπων μας που νιώθουν ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει ή έχουν αρκετούς λόγους για να φοβούνται.

Το ότι ίσως χρειαστεί να καταφύγουν στο bunker τους κάποια στιγμή, δεν σημαίνει ότι οι πλούσιοι και ισχυροί ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να στερηθούν κάτι από τρυφηλότητα της ζωής τους. Γι’αυτό και η Oppidum έχει εγκαινιάσει τη σειρά καταφυγίων L’Heritage που ουσιαστικά είναι υπόγειες επαύλεις που έχουν αντιπυραυλική θωράκιση. 

 

 

Τα πολυτελή καταφύγια μπορούν να φτάσουν ακόμα και 1000 τετραγωνικά και ανάλογα με τα γούστα και χρήματα, μπορούν να εξοπλιστούν με σπα και πισίνα, πινακοθήκη, γκαράζ, αίθουσα συσκέψεων και ό,τι άλλο μπορεί κάποιος να φανταστεί. 

Η θωράκιση κρατάει τους φιλοξενούμενος μακριά από ραδιενέργεια, χημικά όπλα, τρομοκράτες και απαγωγείς και για να την περάσει κανείς θα πρέπει πρώτα να διαβεί τις βαριές πόρτες. Αυτές ανοίγουν μόνο με βιομετρική πιστοποίηση που ελέγχει ταυτόχρονα αναγνώριση προσώπου, την ίριδα του ματιού και δαχτυλικά αποτυπώματα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved